reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Ale czego potrzebujesz? 😁
Mogę Ci polecisz i wszystkim Wam w sumie jeżeli chodzi o drogeryjne produkty to podkład Eveline better than skin, no mówię Wam nie ma lepszego! Używam go na sobie od kiedy ttylko się pojawił i jest sztos. W ogóle ostatnio marka Eveline mnie tak zaskoczyła pozytywnie, że ja Teraz prakrycznie na codzień się maluję tylko tą marka 😁 korektory są super, eyeliner precise brush liner najlepszy jaki w życiu miałam dla siebie (podobny do słynnego eyelinera z Kat von d), tusz do rzęs z Eveline z taką mega malutka szczoteczką, puder mineralny Variete, puder rozświetlający też z serii Variete, i kredki do brwi mają super 😁
Rozświetlacz polecam z Sensique albo my secret. A cienie to ostatnio katuje Affect
Kochana, jak z dzieckiem 🤣🤣🤣 ja malowałam się sama kilka razy w życiu, więc jakbyś mogła zrobić mi listę, co potrzebuję na taki make up no make up, żebym nie straszyła ludzi 🙈 ostatnio babka tak się na mnie spojrzała w sklepie, a ja ledwo żywa 🙈 bardzo Ci dziękuję 😘

reklama
Nie będziesz miała podanej 😊 Ojciec Dziecka(Twój Mąż)musiałby mieć Rh+, a właśnie w teście Coombsa nie mogłabyś mieć stwierdzonych przeciwciał anty-d i wtedy faktycznie dostałabym immunoglobuline :)
Ależ oczywiście, że dostanę skierowanie, dokładnie tak samo jak poprzednim razem 🤷‍♀️ lekarz nie zaryzykuje wiary na słowo, że dziecko jest mojego męża i że mój mąż ma krew rh- 🤷‍♀️ NFZ tego tak samo nie weryfikuje 🤷‍♀️ gin musi wypisać zalecenie, bo jakby się okazało, że kobieta jednak się pomyliła (różne są sytuacje) i by się coś stało to by mógł pewnie stracić prawo do wykonywania zawodu, a na pewno mógłby mieć duże kłopoty... 🙄

cóż, ryzyko pewnie byłoby małe. dodatkowo, jakbyś wzięła zwolnienie na początek 2-3 tyg lub po prostu pojechała od razu, to pewnie nie zdążyliby tego przeprocesować w zusie 😅 wiadomo, zero chwalenia się ludziom.

ja jestem straszną panikarą. sama marzyłam o grecji i taki był wstępny plan na urlop, ale w tej chwili obawiam się bardzo samego lotu samolotem. ta ciąża jest tak wyczekana, że nie potrafię podjąć takiej decyzji.
Ja razie jedziemy w czerwcu nad polskie morze, a potem zobaczymy. Myślałam przez chwilę o Chorwacji samochodem, ale przez ceny paliwa raczej nie ma takiej opcji.
Oj nasza też wyczekana, 4 lata starań :/ musiałabym porozmawiać z lekarzem to fakt, też przy tym naszym konflikcie serologicznym, czy w razie jakby coś się działo to czy służba medyczna za granicą wiedziałaby o co chodzi i jak ogarnąć temat. A tak fajnie by było z brzuszkiem sobie na takie wakacje pojechać, zrelaksować się. Hmm... No, ale jak nie w tym roku to co, przyszły na macierzyńskim z małym bobo, pewnie jakby miał koło 8-9 miesięcy sierpień, wrzesień to by można, ale zwiedzanie to już tym bardziej odsunięts w kąt heh

Kochane, to że często gęsto będziemy miały inne zdanie /poglądy, to rzecz naturalna każda z nas inna, ale wchodząc na takie forum, trzeba umieć uszanować, to że ktoś ma odmienne zdanie, bo takie jest jego prawo. I jeżeli każda kobieta będzie właśnie tak postępować, że ja zrobiłabym inaczej, ale szanuje twoje zdanie, to będzie miło cały czas, a jeżeli będziemy komuś narzucały swoje zdanie, bo przecież ja pozjadałam wszystkie rozumy i nikt nie jest mądrzejszy ode mnie, to będą niepotrzebne spiny, można doradzić, ale broń boże kogoś krytykować..
Każda z nas jest w takim stanie, że myślę że wchodzi na forum, żeby się oderwać troszkę od rzeczywistości, odstresować, oczywiście dużo z nas ma różne humorki, a to przez ciążę, zmęczenie pracą, dziećmi, więc niech zostanie tak jak jest i wspierajmy się i szanujmy, tak jak do tej pory, bo przecież nie wchodzimy tu żeby jedna drugiej dogryzała 😘 jak byłam na styczniówkach, to wchodziły jakieś trole i próbowały coś mieszać na forum i zdecydowałyśmy się na zamknięta grupę, żeby żadnych akcji nie było..
No ja wszystko rozumiem, ale żeby mizerii nie lubić samej? @Hejcia no nie, tak nie można 😭

A tak na serio, to 100% popieram. Jesteśmy tu, żeby się wspierać, a nie dogryzać sobie nawzajem.

Sushi ❤️ jutro zamówię

@Cleo92 poleć mi jakiś zestaw do makijażu ( podstawy) - ja się nie maluję, ale wyglądam jak zombie 🙈 a muszę się ludziom pokazać 🤣🤣🤣 najlepiej coś w miniaturach 🙈
U mnie zamknęli sushi 😭😭😭
Teraz mam daleko takie, żeby móc je ze spokojem zjeść, bo w okolicy takie jak lubię to z surową rybą dają 😖

Laski pęknę ze śmiechu 🤣
Nastawiłam pralkę, mąż się obudził i mówię mu, że nastawilam pralkę na pół godziny, bo mi się majtki pokończyły 🤣 i on ok i poszedł spać. Pralka zaczęła teraz wirować (głośno chodzi) a ten się zerwał, siedzi na łóżku i nasłuchuje co to, minę ma takiego zaspanego przerażonego kota i zrywa się z tego łóżka leci do przedpokoju, ja w śmiech 🤣🤣 a on " co to jest???" a ja "pralka wiruje" a on " jprdl, nie wiedziałem co się dzieje, myślałem, że to gaz" 🤣 ale się uśmiałam 🤣🤣 ale zareagował szybko na dzwieki, mogę czuć się przy nim bezpieczna ❤️🤣

Kochana, jak z dzieckiem 🤣🤣🤣 ja malowałam się sama kilka razy w życiu, więc jakbyś mogła zrobić mi listę, co potrzebuję na taki make up no make up, żebym nie straszyła ludzi 🙈 ostatnio babka tak się na mnie spojrzała w sklepie, a ja ledwo żywa 🙈 bardzo Ci dziękuję 😘
Oj tak to się nie da, nie wystarczy kupić produkty, żeby umieć się pomalować 😁 jak sie umie, to każdym kosmetykiem da się pomalować, a jak ktoś nie umie, to najdrozsze i najbardziej profesjonalne kosmetyki nic nie dadzą bez umiejętności.
Polecilam tam wyżej produkty które są mega tanie, a na prawdę świetnej jakości idealne do nauki makijażu. Jeżeli chodzi o Cienie to drogeryjnych nie znam totalnie.

reklama
Oj tak to się nie da, nie wystarczy kupić produkty, żeby umieć się pomalować 😁 jak sie umie, to każdym kosmetykiem da się pomalować, a jak ktoś nie umie, to najdrozsze i najbardziej profesjonalne kosmetyki nic nie dadzą bez umiejętności.
Polecilam tam wyżej produkty które są mega tanie, a na prawdę świetnej jakości idealne do nauki makijażu. Jeżeli chodzi o Cienie to drogeryjnych nie znam totalnie.
@Mamafasolki bardzo Ci polecam zerknąć na tutoriale makijażowe Lisy Eldridge na Youtube. Dopiero ona mnie nauczyła się malować :) Co prawda na codzień i tak chodzę praktycznie bez makijażu, ale jak już mam się pomalować, to z Lisą wychodzi super - naturalnie i z klasą ❤️
Aha i nie musisz używać tych kosmetyków, co ona (bo zazwyczaj są mega drogie), chodzi o samą technikę.

Do góry