G
guest-1677526072
Gość
to wspaniałe że mąż Ci z chęcią robija się boję widoku igły wiem, głupie ale od dziecka tak mam. Ale mąż naprawdę ma wprawę już nie wyobrażam siebie, żebym miała sobie sama zrobić zastrzyk
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
to wspaniałe że mąż Ci z chęcią robija się boję widoku igły wiem, głupie ale od dziecka tak mam. Ale mąż naprawdę ma wprawę już nie wyobrażam siebie, żebym miała sobie sama zrobić zastrzyk
Kochana rozumiem Cię. W 1 ciązy nigdy nie doświadczyłam takiego spadku energii jak teraz. Mogłabym tylko leżeć i spaćDziewczyny, powiedzenia wszystkim wizytującym. Oby w tak wyjątkowym dniu uśmiech nie schodził Wam z policzków u mnie dalej brak sił. Jak pisałam wczoraj, pracuje do końca tygodnia i zbieram się na L4. Domyślałam się, że mogę trochę bardziej zmęczona się czuć czy coś. Ale takiego totalnego zjazdu mocy się nie spodziewałam brzuszek trochę pobolewa, mdłości okropne. Aby do 14 tygodnia
Ja to nawet nie piekęW serach pleśniowych chodzi o to, że w innych krajach są one robione przeważnie z niepasteryzowanego mleka. W Polsce to rzadkość, więc ja jak najbardziej na przekąskę czy kolację wcinam smażonego czy pieczonego camemberta z żurawiną
Ja czasem tak mam po seksie, podobno pochwa jest bardziej ukrwiona i łatwo o jakieś drobne mini uszkodzeniaWiecie co...ja już cała posrana jestem bo mały glutek podbarwiony krwia był teraz po podtarciu
nic mi nie idzie, nic się nie klei. Porażka i mam tylko w głowie, że ciąża to nie choroba. No to kurde co w takim razie ?Kochana rozumiem Cię. W 1 ciązy nigdy nie doświadczyłam takiego spadku energii jak teraz. Mogłabym tylko leżeć i spać
Ja też mam konfikt krwi raz robiłam tylko wynik narazie ale to było w 5 tyg lekarz nic nie mówi żeby zrobić ale będę robić inne badania w przyszłym tyg to zrobię dla pewności lekarz narazie jakoś nic nie mówi o tym lekarz a Twój zwraca na to uwagę ?Masz stwierdzone przeciwciała anty-d w teście Coombsa?
ja się czaje na camembert . Właśnie wiem, że nie bardzo można ale jak zjem kawałeczek nie za często to raczej nie powinno się nic stać ja mam fazę czasem na camembert ale nie tak że codziennie. Raz na kilka miesięcy muszę sobie skomentować skonsumować
Ostatnio czytałam wywiad z jakaś babką, ze sery firmy Turek jak camembert są z mleka pasteryzowanego i są dodatkowo badane pod kątem kobiet w ciążynp na listerioze i Ja w związku z tym jem prawie codziennie plus dżemik na to truskawkowy bądź malinowy- tak ten zabronionyja się czaje na camembert . Właśnie wiem, że nie bardzo można ale jak zjem kawałeczek nie za często to raczej nie powinno się nic stać ja mam fazę czasem na camembert ale nie tak że codziennie. Raz na kilka miesięcy muszę sobie skomentować skonsumować
Ja samego w sobie nie lubię po prostu nie to, że smażę, żeby się czegoś pozbyć... tylko taki mi smakujeJa to nawet nie piekę
Generalnie jeśli jecie ryby wędzone na zimno, to wystarczy je podgrzać - np. w makaronie. Podobnie z serami pleśniowymi z mleka niepasteryzowanego czy wędlinami wędzonymi na zimno ( to dla mnie najtrudniejsze , bo ja bardzo lubię).
Być może chodzi o mrożone maliny, które lepiej jest zjeść po obróbce termicznej (chodzi o takie ze sklepu, nie domowe). Bo istnieje minimalne ryzyko listeriozy)- w Polsce to kilka przypadków rocznie kobiet w ciąży.