reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Powodzenia! Clexane też cały czas mam i nie zapowiada się odłożenie bo też pełno opakowań wypisała. Dobrze chociaż, że to za darmo :)

No u mnie będzie do końca ciąży 😣 i jak będę chciała karmić piersią to raczej też będę musiała brać heparynę ,😣 także trzymajmy cię dzielnie ✊ (te zastrzyki są straszne 😨 boli jak nie wiem )

No u mnie będzie do końca ciąży 😣 i jak będę chciała karmić piersią to raczej też będę musiała brać heparynę ,😣 także trzymajmy cię dzielnie ✊ (te zastrzyki są straszne 😨 boli jak nie wiem )
oj są. Liczyłam, że po miesiącu się przyzwyczaję a tu lipa. Apropo też macie taki wrażliwy na mocniejszy dotyk brzuch po tych zastrzykach ?

:) Mi lekarka powiedziała, że będzie przez powłoki brzuszne, żebym się nie martwiła, bo wie, że wstydzę się mężczyzn ginekologów, a właśnie facet będzie robił. Zasiałaś niepewność z tym dopochwowym, trzeba się wydepilować w razie czego :p
ja pierwszym razem miałam przez brzuch, ale skończyło się dopochwowo, bo nie wszystko ładnie było widać przez brzuch akurat wtedy. Ja miałam wtedy dopochwowo na leżance, ładnie przykryta, wiec czułam się komfortowo :)

oj są. Liczyłam, że po miesiącu się przyzwyczaję a tu lipa. Apropo też macie taki wrażliwy na mocniejszy dotyk brzuch po tych zastrzykach ?

Taaak 🙈 mój mąż mnie dotknąć w obrębie wstrzykiwań nie może .
Ja już zaczęłam wbijać się wyżej , bo jakoś tak na tej niskiej fałdzie już się boje ze do dziecka się wbije 😅(tak to niemożliwe ) ale teraz jak jestem wyżej to tak boli 🙈

Masz tak że czasem się wbić nie idzie bo felerna igła ? Już chyba miałam że 3 takie zastrzyki , a raz miałam tak jak się wbiłam to mi siknela krew do zastrzyku 😨

Taaak 🙈 mój mąż mnie dotknąć w obrębie wstrzykiwań nie może .
Ja już zaczęłam wbijać się wyżej , bo jakoś tak na tej niskiej fałdzie już się boje ze do dziecka się wbije 😅(tak to niemożliwe ) ale teraz jak jestem wyżej to tak boli 🙈

Masz tak że czasem się wbić nie idzie bo felerna igła ? Już chyba miałam że 3 takie zastrzyki , a raz miałam tak jak się wbiłam to mi siknela krew do zastrzyku 😨
raz mi sikneła krew po zastrzyku. A co do problemów z wbijaniem te nie mam pojęcia. Mąż mi zastrzyki robi a ja zamykam oczy o liczę do 10 😉 nie pytam go jak poszło, wolę nie wiedzieć 🙂

raz mi sikneła krew po zastrzyku. A co do problemów z wbijaniem te nie mam pojęcia. Mąż mi zastrzyki robi a ja zamykam oczy o liczę do 10 😉 nie pytam go jak poszło, wolę nie wiedzieć 🙂

Ojej to podziwiam że dajesz się mężowi 😅

Mój mi proponował ale jak zobaczył moja minę to zrezygnował 🤣

reklama
Miałam to badanie i nie wiem co wyszło, ale chyba ok :))

Ja jestem 11+6 lekarka kazała mi do końca wybrać Prolutex, zastrzyki w brzuch, to jeszcze mam na kilka dni + do tego duphaston i mówiła, że jak odłożę Prolutex to mam pilnować by nie zapominać o Duphastonie bo to będzie jedyne wsparcie i mówiła, że to długo będę brała, wypisała receptę na jakieś 5 opakowań. I tak mnie właśnie zaciekawiło z tym odstawianiem. Ja jestem po in vitro i może to też jest inaczej.
Mój lekarz tłumaczył mi, ze po IVF jest inaczej. Podchodziłam 3 razy, teraz ciąża naturalna i odstawił mi progesteron w 10tc :)

Do góry