reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Dziewczyny, powiedzenia wszystkim wizytującym. Oby w tak wyjątkowym dniu uśmiech nie schodził Wam z policzków 😁 u mnie dalej brak sił. Jak pisałam wczoraj, pracuje do końca tygodnia i zbieram się na L4. Domyślałam się, że mogę trochę bardziej zmęczona się czuć czy coś. Ale takiego totalnego zjazdu mocy się nie spodziewałam 😐 brzuszek trochę pobolewa, mdłości okropne. Aby do 14 tygodnia 🙈🙈🙈
Kochana rozumiem Cię. W 1 ciązy nigdy nie doświadczyłam takiego spadku energii jak teraz. Mogłabym tylko leżeć i spać

W serach pleśniowych chodzi o to, że w innych krajach są one robione przeważnie z niepasteryzowanego mleka. W Polsce to rzadkość, więc ja jak najbardziej na przekąskę czy kolację wcinam smażonego czy pieczonego camemberta z żurawiną 🤤
Ja to nawet nie piekę 🤣🤣🤣

Generalnie jeśli jecie ryby wędzone na zimno, to wystarczy je podgrzać - np. w makaronie. Podobnie z serami pleśniowymi z mleka niepasteryzowanego czy wędlinami wędzonymi na zimno ( to dla mnie najtrudniejsze 😥, bo ja bardzo lubię).
Być może chodzi o mrożone maliny, które lepiej jest zjeść po obróbce termicznej (chodzi o takie ze sklepu, nie domowe). Bo istnieje minimalne ryzyko listeriozy)- w Polsce to kilka przypadków rocznie kobiet w ciąży.

a skoro rozmawiacie o jedzeniu czy któraś z Was też tak jak ja jest wegetarianką? 🌱😄 jestem ciekawa 👀 jeżeli tak to suplementujecie się jakoś dodatkowo? bo np ja nie wiem czy powinnam brać dodatkowo żelazo czy raczej nie 🤷

Masz stwierdzone przeciwciała anty-d w teście Coombsa?
Ja też mam konfikt krwi raz robiłam tylko wynik narazie ale to było w 5 tyg lekarz nic nie mówi żeby zrobić ale będę robić inne badania w przyszłym tyg to zrobię dla pewności lekarz narazie jakoś nic nie mówi o tym lekarz a Twój zwraca na to uwagę ?

ja się czaje na camembert . Właśnie wiem, że nie bardzo można ale jak zjem kawałeczek nie za często to raczej nie powinno się nic stać 🙂 ja mam fazę czasem na camembert ale nie tak że codziennie. Raz na kilka miesięcy muszę sobie skomentować skonsumować 🙂
Ostatnio czytałam wywiad z jakaś babką, ze sery firmy Turek jak camembert są z mleka pasteryzowanego i są dodatkowo badane pod kątem kobiet w ciążynp na listerioze i Ja w związku z tym jem prawie codziennie plus dżemik na to truskawkowy bądź malinowy- tak ten zabroniony ☺️

reklama
Ja to nawet nie piekę 🤣🤣🤣

Generalnie jeśli jecie ryby wędzone na zimno, to wystarczy je podgrzać - np. w makaronie. Podobnie z serami pleśniowymi z mleka niepasteryzowanego czy wędlinami wędzonymi na zimno ( to dla mnie najtrudniejsze 😥, bo ja bardzo lubię).
Być może chodzi o mrożone maliny, które lepiej jest zjeść po obróbce termicznej (chodzi o takie ze sklepu, nie domowe). Bo istnieje minimalne ryzyko listeriozy)- w Polsce to kilka przypadków rocznie kobiet w ciąży.
Ja samego w sobie nie lubię po prostu 😉 nie to, że smażę, żeby się czegoś pozbyć... tylko taki mi smakuje 🤷‍♀️

Do góry