reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Mi właśnie nikt nic nie mówił, poza tym, że będzie przez powłoki brzuszne. I sama czytałam w internecie i piszą właśnie, że z pustym pęcherzem i teraz jak napisałaś o tym zaleceniu to sama zgłupiałam i nie wiem jak będę miała iść :p
Ja wczoraj miałam najpierw badanie przez powłoki brzuszne i niestety obraz był bardzo nieczytelny , więc miałam USG dopochwowe. Miałam pusty pęcherz ale w trakcie badania już mi się sikać zachciewalo 😬😂 nie dałabym rady na pełny pęcherz.. serio nie ma szans

reklama
Hej dziewczyny, ja finalnie zdecydowałam się na usg prenatalne+pappa i dzisiaj byłam z rana na badaniach. Z usg wszystko ok, dzidzia 🥰 rozwija się prawidłowo, 156 ud serduszka, NT w normie, wszystkie raczki, nóżki, narządy są. Nawet dostałam zdjęcie 3D Maleństwa. W poniedziałek mam mieć wyniki pappy na E-maila. Co do picia przed, dr próbował zrobić usg najpierw przez brzuch, ale jak on to stwierdził, jestem za wysoka żeby dokładnie pomierzyć i skończyło się na dopochwowym. O żadnym pełnym pęcherzu nic nie mówił. Co do wyznaczania terminu badań ja byłam równo 12+0. A był przypadek, ze Pani przyszła 11+0 i kazał przyjść w 12 tygodniu. Ale to tez pewnie zależy od lekarza wykonującego. 🙂 Trochę mi lżej na serduszku, ze wszystko ok. Co do płci powiedział, ale raczej to takie wróżenie i stwierdził, ze w 15 tygodniu już powinno być wiadomo na 100%.

ja się czaje na camembert . Właśnie wiem, że nie bardzo można ale jak zjem kawałeczek nie za często to raczej nie powinno się nic stać 🙂 ja mam fazę czasem na camembert ale nie tak że codziennie. Raz na kilka miesięcy muszę sobie skomentować skonsumować 🙂
Ja jem pieczony z piekarnika z żurawina . Myśle ze po takiej obróbce termicznej jest ok :D oby

Ja wczoraj miałam najpierw badanie przez powłoki brzuszne i niestety obraz był bardzo nieczytelny , więc miałam USG dopochwowe. Miałam pusty pęcherz ale w trakcie badania już mi się sikać zachciewalo 😬😂 nie dałabym rady na pełny pęcherz.. serio nie ma szans
:) Mi lekarka powiedziała, że będzie przez powłoki brzuszne, żebym się nie martwiła, bo wie, że wstydzę się mężczyzn ginekologów, a właśnie facet będzie robił. Zasiałaś niepewność z tym dopochwowym, trzeba się wydepilować w razie czego :p

Miałam to badanie i nie wiem co wyszło, ale chyba ok :))

Ja jestem 11+6 lekarka kazała mi do końca wybrać Prolutex, zastrzyki w brzuch, to jeszcze mam na kilka dni + do tego duphaston i mówiła, że jak odłożę Prolutex to mam pilnować by nie zapominać o Duphastonie bo to będzie jedyne wsparcie i mówiła, że to długo będę brała, wypisała receptę na jakieś 5 opakowań. I tak mnie właśnie zaciekawiło z tym odstawianiem. Ja jestem po in vitro i może to też jest inaczej.
nie mam pojęcia 🤷 brałam tylko luteinę w 1 ciąży bo była od początku zagrożona potem szyjka się skracała ale w 2 pozostałych było wszystko w porządku oprócz w sumie w 3 miałam tylko krwiak ale na to nic nie dostawałam tylko heparynę musiałam brać . Teraz brałam dlatego że w styczniu poroniłam i teraz był wielki krwiak więc dała mi zabezpieczenie duphastonem . 2 dni temu stwierdziła że jest wszystko super (a to gin taka która zawsze woli dmuchać na zimne i jest przewrażliwiona ) mówiła owszem że jeśli się będzie coś złego działo to zaraz mam dzwonić , ale narazie spokój... Trochę się wystraszyłam rano a to w sumie był malusieńki glutek podbarwiony krwia... I dalej nic ....
Narazie staram się nie przemęczać i uważać na siebie , choć dziś ciężko bo mam starsza w domu bo w szkole są egzaminy i młodsza bo chora i są dziś niedozniesienia 😒

nie mam pojęcia 🤷 brałam tylko luteinę w 1 ciąży bo była od początku zagrożona potem szyjka się skracała ale w 2 pozostałych było wszystko w porządku oprócz w sumie w 3 miałam tylko krwiak ale na to nic nie dostawałam tylko heparynę musiałam brać . Teraz brałam dlatego że w styczniu poroniłam i teraz był wielki krwiak więc dała mi zabezpieczenie duphastonem . 2 dni temu stwierdziła że jest wszystko super (a to gin taka która zawsze woli dmuchać na zimne i jest przewrażliwiona ) mówiła owszem że jeśli się będzie coś złego działo to zaraz mam dzwonić , ale narazie spokój... Trochę się wystraszyłam rano a to w sumie był malusieńki glutek podbarwiony krwia... I dalej nic ....
Narazie staram się nie przemęczać i uważać na siebie , choć dziś ciężko bo mam starsza w domu bo w szkole są egzaminy i młodsza bo chora i są dziś niedozniesienia 😒
Powodzenia! Clexane też cały czas mam i nie zapowiada się odłożenie bo też pełno opakowań wypisała. Dobrze chociaż, że to za darmo :)

reklama
Do góry