reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

U mnie wczoraj to chyba było faktycznie jakieś zatrucie czy coś, bo dzisiaj już czuje się znowu jak ryba w wodzie. Jutro wizyta, mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze! 🥳

Co tam dzisiaj gotujecie?
ja wczoraj zrobiłam przepyszna zupę koperkową 😁 dzisiaj do tego makaron z pesto I boczkiem 😁

reklama
Tak wiem, ale nie jest to gwarantem. Ja nie czuje się na siłach. Wiem, że może brzmi to niedorzecznie. Ale tak czuję i jak wszyscy mi dookoła mówią, że jak si urodzi to zapomnę o wszystkim to chyba wolne żarty sobie robią.
Ja tam Cie rozumiem, a moje objawy nie sa nawet az tak upierdliwe. Ale wystarczajaco, zeby chciec juz “wrocic do siebie”. Ciesze sie na dziecko, ciesze sie ciaza, ale zdecydowanie wole siebie w normalnym stanie. Moze pozniej mi sie odmieni 🤷‍♀️ Gdybym sie az tak zle czula, jak Ty, to ostatnie, o czym bym myslala, to kolejna ciaza.

M
To moje, to moje😍Mam mieszane uczucia co do swojego imienia, bo skrot Ula bardzo lubie, ale pelne Urszula brzmi troche za surowo, jakos sie nie identyfikuje. Wiec zawsze przedstawiam sie skrotem:) Ale wszyscy mi mowia, ze wszystkie Ule, ktore znaja, to super dziewczyny ;)
Wlasnie Ulcia , Ulka , A Urszula to oficjalnie mysle ze nie bedzie czesto uzywane . Imie raczej mało używane. Moja mama bylaby dumna jesli by żyla.

Macie co noc sny ?

Jejcia mi się dziś takie głupoty śniły że szok 🙈 otóż śniło mi się że wynaleźli moja ciążę w ....nodze ! Serio 🙈🤣 wogole to jakieś operacje mi się śniły i inne głupoty ...
Taaaa... już czasami tak...
w poprzedniej ciąży mi się śniło, że rodzę w samochodzie, bo nie zdążyłam dojechać do szpitala - i to zawsze mniej więcej w tym samym miejscu - mąż się potem śmiał jak mu opowiadałam, że zabrakło mi tylko 1 km do szpitala 🤣

Dziewczyny czy u was tez pojawiły się pryszcze? Zawsze miałam piekna gładka skore żadnych krost,No raz na rok przed okresem a teraz codziennie jakieś paskudztwo :(
Mi się strasznie szybko przetłuszczają włosy - wczoraj popołudniu myłam, a już czuję, że nieświeże i że bym znowu umyła 🙄

To ja nie wiem co zrobimy z imieniem jeśli to rzeczywiście chłopiec :( łudzę się że jednak to dziewczynka i nie podejmujemy tematu. Z dziewczynkami nie mieliśmy problemu z imionami ale z chlopiecymi będzie problem. Nic mi się nie podoba od zawsze nie podobały mi się męskie imiona. A teraz jeszcze musi się dobrze wymawiać dla Hiszpanów i Turków i Polaków więc dodatkowo bardzo zawężony wybór

Tak wiem, ale nie jest to gwarantem. Ja nie czuje się na siłach. Wiem, że może brzmi to niedorzecznie. Ale tak czuję i jak wszyscy mi dookoła mówią, że jak si urodzi to zapomnę o wszystkim to chyba wolne żarty sobie robią.

No ja bym bez zwolnienia nie wyrobiła w mojej pracy. A dwa to jest nieciekawa atmosfera i w ogóle. Fałszywie prorodzinni są, a jak były dziewczyny co ich dzieci chorowite to albo umowy nie przedłużali albo zwolnienie dostawały z pracy, a ostatnio się jeszcze bardziej zaostrzyło. Szkoda, że za prawdziwych leserów się nie biorą tylko za normalnych ludzi jak zawsze...
Taaaa.... uwielbiam te teksty 🤬 i poród też się już chwilę po zapomina, a potem to już się w ogóle nie pamięta 😒 No to ja może jakaś dziwna jestem, ale jednak pamiętam 😖

Rozumiem, też pracowałam w takiej firmie - wieczne ale, że ja zwolnienia na dziecko biorę, przytyki i w ogóle - w końcu znalazłam inną pracę i się stamtąd zwolniłam. A jak mi dawali świadectwo pracy to się okazało, że przez kilka lat wzięłam na dziecko w sumie 7 dni zwolnienia !
W obecnej wszystko zależy od konkretnego szefa - miałam takiego co to uważał, że rodzina najważniejsza, a nie praca i wtedy było aż za bardzo ok 🤪 przy ostatnim to do mnie całą ciążę wydzwaniał czy wracam ze zwolnienia czy nie jak się tylko kończyło 🤦‍♀️

może chociaż jakieś frytki w zamrażalniku?
Paluszki rybne najczęściej jemy z kluskami ;)
Nigdy nie jadłam z kluskami, ale że jakie te kluski? 😛. Zawsze fryty albo ziemniaki. No ale ogólnie to mi ziemniaki nie podchodzą ostatnio. Wczoraj u mojego siostry byliśmy na obiedzie to zjadlam tyle ziemniaków co jej córeczka 🤣🤣 ba chyba ona więcej zjadła ode mnie. No i jak na nieszczęście nie mam nic "związanego z ziemniakami" w zamrażarce 🤣

reklama
Do góry