reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

u mnie 10+2 i cycki lekko urosły ale dalej ten sam rozmiar 🤷 żyły lekko widoczne , ale z dotykiem ... Bolą nawet jak dzieciak któryś przyjdzie się poprzytulac 🙃
Co do pracy ...pierdziel prezesa 😂
Ja od 2 kwietnia siedzę na l4 poinformowałam dyrekcję przed świętami (bo pracuje w szkole) i jak to usłyszała to czułam że jest tak wkur....ona że o panie 🙃 jeszcze się tym przejmowałam , ale teraz mam to gleboooooko 😁
ja tam w dupie go mam 😂 ale wiem ze dopóki nie odejdę to się będzie pastwił. No i się na pewno obrazi 😂 Wtedy odejdę jeszcze szybciej :)

reklama
to nie przemęczaj się 🙂 jednak nasz organizm intensywnie pracuje przy produkcji dziecka ❤️
O rany w ciąży rosną pęcznieją ale ze już ? 😱 U mnie dalej ten sam rozmiar 😬 ale bolą tak że o panie 🤣 na boku spać to kołdra idzie między cyckami tak żeby nie bolały 😂
no właśnie też tak leżeć nie idzie bo wtedy mam mega mdłości 🤣 zaraz idziemy na spacer to może będzie lepiej.
No ja też jestem w szoku bo w żadnej ciąży nie bolały mnie prawie w ogóle a teraz taka jazda. Najgorzej jest właśnie jak poleżę i się nie ruszam a potem wstaje. Osttani raz tak miałam jak kończyłam córkę karmić piersią. Takie nabite były.
Jezu, ja jestem dziś 8+1 i od tygodnia nosze miseczkę większa 🫢 brodawki bardzo ściemniały i widac dość mocno żyły, najchetniej bym biegała bez. Jutro mówię prezesowi w pracy ze z końcem miesiąca odchodzę na zwolnienie, coś czuje, ze zje.bie mu cały tydzień 😂😂😂
u mnie też widać mocno żyły ale brodawki nie ściemniały. Mnie już w sumie od owulacji bardzo piekły brodawki i czułam że coś jest na rzeczy. Nie przejmuj się prezesem to tobie ma być dobrze. Ja mam pracę 3 razy w tygodniu i to taka że robię co chce, jedzonko mi zapewniają więc planuje pracować do końca jak będzie możliwość. Nie informuje pracodawcy o tym, jak będzie widać brzuch to się dowiedzą. Jak to mówią w domu pracuje a w pracy odpoczywam.

My mamy zaplanowany wyjazd do Grecji w czerwcu i aż się boję na samą myśl bo te wakacje były kilka razy przekładane przez covid :/ No i tym razem bardzo chcemy polecieć ale zobaczymy co powie lekarz..
A dokąd lecicie? Ja znalazłam dwa fajne miejsca na Krecie i mocno się nakręcam, ale myślę, że podliczenie kosztów remontu może mnie sprowadzić na ziemię 🤣

niestety mamy to samo. Kredyt rośnie w zastraszającym tempie 🤯
Tez mamy podobnie, raczej nie planujemy wakacji, mieliśmy propozycje Chorwacji na lipiec ale jak patrzymy na to co się dzieje z tymi kwotami kredytu to trochę strach planować, tym bardziej ze tez jeszcze remont po drodze nas czeka 🙄 Ja w zamian za to zarezerwowalam na 5ta rocznice ślubu weekend w Pradze na czerwiec, lepsze to niż nic 🙈🙂

Ostatnia edycja:
reklama
ja to o zagranicznych wakacjach nie myśle w ogóle.. strasznie się zrazilam po tych obostrzeniach. Dwa lata temu w maju przepadł nam ślub na Cyprze przez obostrzenia. O zwrot biliśmy się prawie pół roku. Potem jak się udało, wykupiliśmy podróż poślubna tam na tydzień. Jeb, druga fala. Znow anulowane. Powiedziałam ze odczekam te kilka lat i dopiero pojedziemy :)
My mielibyśmy wykupiną wycieczkę i wpłaciliśmy zaliczkę 1500 zł a później jak odwołali lot przez pandemie to namówili nas na ten głupi voucher.. No i trzeba go było wykorzystać bo szkoda zaliczki no i teraz jak możemy lecic to ciąża więc mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze i że lekarz pozwoli lecieć samolotem :)

Do góry