MoniaJ2424
Fanka BB :)
My się zastanawiamy nad samolotem w wakacjeDziewczyny, która planuje wakacje samolotem?
My myślimy o Krecie, ale to jak podliczymy remont
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
My się zastanawiamy nad samolotem w wakacjeDziewczyny, która planuje wakacje samolotem?
No tutaj tak gin zadecydował, mieszkam w de. Bez jakiejś konsulacji z endo. Powiedzial tylko przez tel, że jest trochę za niskie i przepisze tabletkiU mnie niedoczynność, ale też wyszła dopiero w ciąży. Przyjmuje od kilku dni tabletki. Endokrynolog powiedział mi, że moje wyniki są nieznacznie podwyższone, ale z racji ciąży lepiej wprowadzić leczenie
Aaa, czyli Ty już brałaś wcześniej okay, rozumiem. Dzięki za infoJa mam aktualnie TSH równe 0. Kazała mi doktor odstawić euthyrox i poczekać jak zareaguje tarczyca, za 2tygodnie badania do powtórki.
Z tego co pamiętam, to przed ciąża miałam w granicach 2 czegoś tam, a teraz jest trochę za niskie. Przeczesałam trochę internet i piszą, że dzieją się takie rzeczy w 1 trymestrze bo wysokie hcg jest, a w 2 trymestrze zaczyna się normowaćJa nie mam tarczycy, miałam raka, ważne jest aby TSH było na odpowiednim poziomie zbyt wysokie jest niebezpiecznie, dobrze jak by Ci podał wynik, za jakiś czas powinnaś powtórzyć badanie i zobaczyć czy się poprawiło.
Mi tez tak endokrynolog powiedział, że w ciąży powinno spadać, a mi rośnie , ja według zaleceń przez chorobę powinnam mieć w granicy 0,4 do 1. Jak miałaś 2 wcześniej to w normie przed ciąża ale w ciąży są inne przedziałyZ tego co pamiętam, to przed ciąża miałam w granicach 2 czegoś tam, a teraz jest trochę za niskie. Przeczesałam trochę internet i piszą, że dzieją się takie rzeczy w 1 trymestrze bo wysokie hcg jest, a w 2 trymestrze zaczyna się normować
To jutro do niego zadzwonię i się dowiemMi tez tak endokrynolog powiedział, że w ciąży powinno spadać, a mi rośnie , ja według zaleceń przez chorobę powinnam mieć w granicy 0,4 do 1. Jak miałaś 2 wcześniej to w normie przed ciąża ale w ciąży są inne przedziały
można wyjechać do Holandii, tam można usunąć płód do 22 tygodnia. Z tego co kojarzę dla kobiet z Polski jest to darmowe. Życzę, abyś nie musiała podejmować tego wyboru.no koleżanka rodząc miała 31 i 33 lata. Ja mam też za darmowe, ze względu na te polimofizmy chyba. A u nas w Polsce tak się zmieniło prawo że nawet jak jest chore dziecko to mamy związane ręce
ja w drugiej ciąży miałam cały czas ochotę na maliny. A był to sezon zimowy. Mój mąż wykupił z Tesco, Lidla, biedronki...wszystkie maliny cena też była kosmosmi ostatnio zachciało się arbuza, poprosiłam narzeczonego, żeby mi kupił.
Dzwoni i mówi : to był najdroższy arbuz w moim życiu
Zapłacił 22 zł za takiego wcale niezbyt dużego arbuza
o kurde. Ale to o sto razy lepsza opcja niż wyrostek. Wszystko będzie dobrze lepszy antybiotyk niż byś miała chodzić z takim zapaleniem.Ostatecznie zrobili mi jeszcze na koniec badanie moczu, na wynik czekałam kolejne 2h i wyszło ostre zapalenie pęcherza dostałam jednodniowy antybiotyk i mam się bardzo oszczędzać. Spędziłam tam całe 8h bez jedzenia i picia i naprawdę padłam jak wróciłam, ale jest okej. Wzięłam leki i z tego co piszesz jeszcze bardziej cieszę zie ze to nie wyrostek, a z dzidzia wszystko okej
my zawsze nad Polskie morze jezdzimy na 3 tyg. Bo tu najpiękniej i pogode też zawsze mamy wyśmienita. Ale w tym roku odpuszczamy(musimy większe auto kupić) a za rok pojedziemy sobie już w czwórkęDziewczyny, która planuje wakacje samolotem?
w czechach też ponoć jest to legalne, tylko że u nas miała być jaka rejestracja ciąży i tłumaczenie się ze starty (właśnie dlatego żeby dziewczyny nie usuwamy za granicami państwa ). Myślę że nie będę mieć takich dylematów, wszystko będzie dobrze. Za dużo już tych nieszczęść było w tamtym roku. Ten rok jest piękny i taki pozostaniemożna wyjechać do Holandii, tam można usunąć płód do 22 tygodnia. Z tego co kojarzę dla kobiet z Polski jest to darmowe. Życzę, abyś nie musiała podejmować tego wyboru.
W Czechach i Niemczech chyba tylko do 12ego tygodnia, co jest dość problematyczne w sytuacji kiedy badania prenatalne zazwyczaj są właśnie ok 12ego :/ ale może coś źle sprawdziłam?ja w drugiej ciąży miałam cały czas ochotę na maliny. A był to sezon zimowy. Mój mąż wykupił z Tesco, Lidla, biedronki...wszystkie maliny cena też była kosmos
o kurde. Ale to o sto razy lepsza opcja niż wyrostek. Wszystko będzie dobrze lepszy antybiotyk niż byś miała chodzić z takim zapaleniem.
my zawsze nad Polskie morze jezdzimy na 3 tyg. Bo tu najpiękniej i pogode też zawsze mamy wyśmienita. Ale w tym roku odpuszczamy(musimy większe auto kupić) a za rok pojedziemy sobie już w czwórkę
w czechach też ponoć jest to legalne, tylko że u nas miała być jaka rejestracja ciąży i tłumaczenie się ze starty (właśnie dlatego żeby dziewczyny nie usuwamy za granicami państwa ). Myślę że nie będę mieć takich dylematów, wszystko będzie dobrze. Za dużo już tych nieszczęść było w tamtym roku. Ten rok jest piękny i taki pozostanie
Tylko wkur*** mnie to że nie mogę decydować sama o sobie, bo jak urodzisz chore dziecko to państwo się na ciebie wypnie i radz sobie sama. Decydować chcą ale pomoc nie.