reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
U mnie niedoczynność, ale też wyszła dopiero w ciąży. Przyjmuje od kilku dni tabletki. Endokrynolog powiedział mi, że moje wyniki są nieznacznie podwyższone, ale z racji ciąży lepiej wprowadzić leczenie 😊
No tutaj tak gin zadecydował, mieszkam w de. Bez jakiejś konsulacji z endo. Powiedzial tylko przez tel, że jest trochę za niskie i przepisze tabletki 🤷‍♀️

Ja nie mam tarczycy, miałam raka, ważne jest aby TSH było na odpowiednim poziomie zbyt wysokie jest niebezpiecznie, dobrze jak by Ci podał wynik, za jakiś czas powinnaś powtórzyć badanie i zobaczyć czy się poprawiło.
Z tego co pamiętam, to przed ciąża miałam w granicach 2 czegoś tam, a teraz jest trochę za niskie. Przeczesałam trochę internet i piszą, że dzieją się takie rzeczy w 1 trymestrze bo wysokie hcg jest, a w 2 trymestrze zaczyna się normować 🤷‍♀️

Z tego co pamiętam, to przed ciąża miałam w granicach 2 czegoś tam, a teraz jest trochę za niskie. Przeczesałam trochę internet i piszą, że dzieją się takie rzeczy w 1 trymestrze bo wysokie hcg jest, a w 2 trymestrze zaczyna się normować 🤷‍♀️
Mi tez tak endokrynolog powiedział, że w ciąży powinno spadać, a mi rośnie 😂, ja według zaleceń przez chorobę powinnam mieć w granicy 0,4 do 1. Jak miałaś 2 wcześniej to w normie przed ciąża ale w ciąży są inne przedziały ;)

no koleżanka rodząc miała 31 i 33 lata. Ja mam też za darmowe, ze względu na te polimofizmy chyba. A u nas w Polsce tak się zmieniło prawo że nawet jak jest chore dziecko to mamy związane ręce
można wyjechać do Holandii, tam można usunąć płód do 22 tygodnia. Z tego co kojarzę dla kobiet z Polski jest to darmowe. Życzę, abyś nie musiała podejmować tego wyboru.

mi ostatnio zachciało się arbuza, poprosiłam narzeczonego, żeby mi kupił.
Dzwoni i mówi : to był najdroższy arbuz w moim życiu 😂😂😂😂
Zapłacił 22 zł za takiego wcale niezbyt dużego arbuza 🥹
ja w drugiej ciąży miałam cały czas ochotę na maliny. A był to sezon zimowy. Mój mąż wykupił z Tesco, Lidla, biedronki...wszystkie maliny 🤣 cena też była kosmos
Ostatecznie zrobili mi jeszcze na koniec badanie moczu, na wynik czekałam kolejne 2h i wyszło ostre zapalenie pęcherza 😰 dostałam jednodniowy antybiotyk i mam się bardzo oszczędzać. Spędziłam tam całe 8h bez jedzenia i picia i naprawdę padłam jak wróciłam, ale jest okej. Wzięłam leki i z tego co piszesz jeszcze bardziej cieszę zie ze to nie wyrostek, a z dzidzia wszystko okej 😍
o kurde. Ale to o sto razy lepsza opcja niż wyrostek. Wszystko będzie dobrze 😊 lepszy antybiotyk niż byś miała chodzić z takim zapaleniem.
Dziewczyny, która planuje wakacje samolotem?

My myślimy o Krecie, ale to jak podliczymy remont 🙈
my zawsze nad Polskie morze jezdzimy na 3 tyg. Bo tu najpiękniej i pogode też zawsze mamy wyśmienita. Ale w tym roku odpuszczamy(musimy większe auto kupić) a za rok pojedziemy sobie już w czwórkę 😊
można wyjechać do Holandii, tam można usunąć płód do 22 tygodnia. Z tego co kojarzę dla kobiet z Polski jest to darmowe. Życzę, abyś nie musiała podejmować tego wyboru.
w czechach też ponoć jest to legalne, tylko że u nas miała być jaka rejestracja ciąży i tłumaczenie się ze starty (właśnie dlatego żeby dziewczyny nie usuwamy za granicami państwa 🤦). Myślę że nie będę mieć takich dylematów, wszystko będzie dobrze. Za dużo już tych nieszczęść było w tamtym roku. Ten rok jest piękny i taki pozostanie 🙏💪
Tylko wkur*** mnie to że nie mogę decydować sama o sobie, bo jak urodzisz chore dziecko to państwo się na ciebie wypnie i radz sobie sama. Decydować chcą ale pomoc nie.

ja w drugiej ciąży miałam cały czas ochotę na maliny. A był to sezon zimowy. Mój mąż wykupił z Tesco, Lidla, biedronki...wszystkie maliny 🤣 cena też była kosmos
o kurde. Ale to o sto razy lepsza opcja niż wyrostek. Wszystko będzie dobrze 😊 lepszy antybiotyk niż byś miała chodzić z takim zapaleniem.
my zawsze nad Polskie morze jezdzimy na 3 tyg. Bo tu najpiękniej i pogode też zawsze mamy wyśmienita. Ale w tym roku odpuszczamy(musimy większe auto kupić) a za rok pojedziemy sobie już w czwórkę 😊
w czechach też ponoć jest to legalne, tylko że u nas miała być jaka rejestracja ciąży i tłumaczenie się ze starty (właśnie dlatego żeby dziewczyny nie usuwamy za granicami państwa 🤦). Myślę że nie będę mieć takich dylematów, wszystko będzie dobrze. Za dużo już tych nieszczęść było w tamtym roku. Ten rok jest piękny i taki pozostanie 🙏💪
Tylko wkur*** mnie to że nie mogę decydować sama o sobie, bo jak urodzisz chore dziecko to państwo się na ciebie wypnie i radz sobie sama. Decydować chcą ale pomoc nie.
W Czechach i Niemczech chyba tylko do 12ego tygodnia, co jest dość problematyczne w sytuacji kiedy badania prenatalne zazwyczaj są właśnie ok 12ego :/ ale może coś źle sprawdziłam?

reklama
Witam w niedzielę 👋 ja to dzisiaj zdycham 🤢 zjadłam na śniadanie jajecznicę i po niej spędziłam pół godziny przy toalecie, ale jednak nic nie zwróciłam tylko mnie wymęczyło. Popijam sobie miętę i jest lepiej choć nadal muli.
Co do wyjazdów to mieliśmy propozycję Chorwacji na lipiec ale odmówiliśmy bo też nie chcę ryzykować, zwłaszcza że wynajęli i jadą busem na co od razu powiedziałam nie. Ja to mam dość 5h w aucie i to odchorowuje bo mam chorobę lokomocyjną a gdzie dopiero całą dobę w busie, jak za granicę to tylko samolotem. Jednak zdecydowaliśmy że sami gdzieś wyskoczymy i zazwyczaj pada na nasze ukochane morze, ale znajomy kupił i kończy remont jakiś apartamentów w Karpaczu więc bierzemy też pod uwagę wypad na parę dni w góry.

Do góry