reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Cześć chciałbym się przywitać mam na imię Ola jestem w 10 tyg ciąży dokładnie 10+2 . Jest to moja 6 ciąża mam 3 dzieci i 2 poronienia . Termin orientacyjnie na 2 grudnia choć z miesiączki 22 listopad ale cykle nieregularne. Umówiona już jestem na prenatalne na 17 maja . Czytam was od początku choc strach jakos nie pozwalal mi napisać ale mysle ze juz czas i mam nadzieję że wszystko bedzie dobrze

reklama
Cześć chciałbym się przywitać mam na imię Ola jestem w 10 tyg ciąży dokładnie 10+2 . Jest to moja 6 ciąża mam 3 dzieci i 2 poronienia . Termin orientacyjnie na 2 grudnia choć z miesiączki 22 listopad ale cykle nieregularne. Umówiona już jestem na prenatalne na 17 maja . Czytam was od początku choc strach jakos nie pozwalal mi napisać ale mysle ze juz czas i mam nadzieję że wszystko bedzie dobrze
witamy ❤️ rozgosc się 🙂
Masz taki sam dzień wg USG porodu co u mnie 😁 i nawet z miesiączki tak samo 🙃

witamy ❤️ rozgosc się 🙂
Masz taki sam dzień wg USG porodu co u mnie 😁 i nawet z miesiączki tak samo 🙃
O widzisz w każdej ciazy miałam rozbieżność. Rodzilam.w 39 tyg ciąży i raz w 38. 22 listopada mąż ma urodziny może jednak uda się wstrzelić. Ciążę jednak zawsze mam z powikłaniami tzn cukrzyca teraz nadcisnienie ( w poprzednich nie miałam) niedoczynność tarczycy , i niewydolnosc szyjki macicy także trochę tego jest ale mam nadzieję że czas do grudnia szybko zleci.

O widzisz w każdej ciazy miałam rozbieżność. Rodzilam.w 39 tyg ciąży i raz w 38. 22 listopada mąż ma urodziny może jednak uda się wstrzelić. Ciążę jednak zawsze mam z powikłaniami tzn cukrzyca teraz nadcisnienie ( w poprzednich nie miałam) niedoczynność tarczycy , i niewydolnosc szyjki macicy także trochę tego jest ale mam nadzieję że czas do grudnia szybko zleci.
trzymam kciuki za dotrwanie do porodu 🙂
Cukrzycę miałam w 3 ciąży więc wiem o co chodzi + podejrzenie hipotrofii płodu

trzymam kciuki za dotrwanie do porodu 🙂
Cukrzycę miałam w 3 ciąży więc wiem o co chodzi + podejrzenie hipotrofii płodu
Cukrzyce miałam w każdej ciazy 2 na insulinie na noc bo cukry na czczo maskara . Teraz tez słabo . Tez 17 mam diabetologa pewnie odrazu będzie insulina . Mam trochę stres taki strach wewnętrzny pierwsza ciążę poroniłam w 13 tyg i wtedy termin porodu miałam prawie taki sam jak teraz i niedługo zbliża się ten czas akurat dzien matki. Wiem że te masz 3 dzieci w domu moje maja 8lat 5 lat i 3 latka.

Cukrzyce miałam w każdej ciazy 2 na insulinie na noc bo cukry na czczo maskara . Teraz tez słabo . Tez 17 mam diabetologa pewnie odrazu będzie insulina . Mam trochę stres taki strach wewnętrzny pierwsza ciążę poroniłam w 13 tyg i wtedy termin porodu miałam prawie taki sam jak teraz i niedługo zbliża się ten czas akurat dzien matki. Wiem że te masz 3 dzieci w domu moje maja 8lat 5 lat i 3 latka.
rozumiem i bardzo Ci współczuję straty i to w takim tygodniu 🥺 też straciłam ciążę w styczniu ale w 5tc i jestem tutaj na forum bo nieźle dziewczyny wspierają a boje się jak cholera .
Miejmy nadzieję że teraz będzie wszystko u Ciebie dobrze i zobaczysz kolejnego bąbelka tym razem w grudniu ❤️
U mnie są zastrzyki z heparyna bo mam mutacje genu Vleiden a już 2 zakrzepice za mną 😕
U mnie też 3 w wieku 9, 7 i 5 lat 🙂
I do tego pies 🙃

Heparyne brałam w pierwszej i drugiej ciąży ale tylko profilaktycznie. Wiem.ze dajecie super wsparcie dlatego odważyłam się napisać. W środę mam wizytę u lekarza jeszcze tylko 3 dni .

Hej dziewczyny jestem w 9tc.Od dzisiaj przestałam mieć bol piersi czy też tak mialyscie ? Straszne się martwię bo jestem po promieniach

reklama
Hej dziewczyny jestem w 9tc.Od dzisiaj przestałam mieć bol piersi czy też tak mialyscie ? Straszne się martwię bo jestem po promieniach
Tak, z tego co czytam to dziewczynom (i mi również) znikały niektóre objawy, a z dzieciaczkami wszystko dobrze 😊 Dopóki nie plamisz to ja bym się nie stresowała 😊 Mnie piersi bolały do początku 9tc, a teraz raczej same sutki lub wcale. Dodatkowo raz mam mdłości przez cały dzień, raz nie mam ich wcale, a w inne dni mam przez chwilę, znikają, pojawiają się i tak w kółko 😅

Do góry