reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

u mnie 10+2 i cycki lekko urosły ale dalej ten sam rozmiar 🤷 żyły lekko widoczne , ale z dotykiem ... Bolą nawet jak dzieciak któryś przyjdzie się poprzytulac 🙃
Co do pracy ...pierdziel prezesa 😂
Ja od 2 kwietnia siedzę na l4 poinformowałam dyrekcję przed świętami (bo pracuje w szkole) i jak to usłyszała to czułam że jest tak wkur....ona że o panie 🙃 jeszcze się tym przejmowałam , ale teraz mam to gleboooooko 😁
ja tam w dupie go mam 😂 ale wiem ze dopóki nie odejdę to się będzie pastwił. No i się na pewno obrazi 😂 Wtedy odejdę jeszcze szybciej :)

reklama
to nie przemęczaj się 🙂 jednak nasz organizm intensywnie pracuje przy produkcji dziecka ❤️
O rany w ciąży rosną pęcznieją ale ze już ? 😱 U mnie dalej ten sam rozmiar 😬 ale bolą tak że o panie 🤣 na boku spać to kołdra idzie między cyckami tak żeby nie bolały 😂
no właśnie też tak leżeć nie idzie bo wtedy mam mega mdłości 🤣 zaraz idziemy na spacer to może będzie lepiej.
No ja też jestem w szoku bo w żadnej ciąży nie bolały mnie prawie w ogóle a teraz taka jazda. Najgorzej jest właśnie jak poleżę i się nie ruszam a potem wstaje. Osttani raz tak miałam jak kończyłam córkę karmić piersią. Takie nabite były.
Jezu, ja jestem dziś 8+1 i od tygodnia nosze miseczkę większa 🫢 brodawki bardzo ściemniały i widac dość mocno żyły, najchetniej bym biegała bez. Jutro mówię prezesowi w pracy ze z końcem miesiąca odchodzę na zwolnienie, coś czuje, ze zje.bie mu cały tydzień 😂😂😂
u mnie też widać mocno żyły ale brodawki nie ściemniały. Mnie już w sumie od owulacji bardzo piekły brodawki i czułam że coś jest na rzeczy. Nie przejmuj się prezesem to tobie ma być dobrze. Ja mam pracę 3 razy w tygodniu i to taka że robię co chce, jedzonko mi zapewniają więc planuje pracować do końca jak będzie możliwość. Nie informuje pracodawcy o tym, jak będzie widać brzuch to się dowiedzą. Jak to mówią w domu pracuje a w pracy odpoczywam.

My mamy zaplanowany wyjazd do Grecji w czerwcu i aż się boję na samą myśl bo te wakacje były kilka razy przekładane przez covid :/ No i tym razem bardzo chcemy polecieć ale zobaczymy co powie lekarz..
A dokąd lecicie? Ja znalazłam dwa fajne miejsca na Krecie i mocno się nakręcam, ale myślę, że podliczenie kosztów remontu może mnie sprowadzić na ziemię 🤣

niestety mamy to samo. Kredyt rośnie w zastraszającym tempie 🤯
Tez mamy podobnie, raczej nie planujemy wakacji, mieliśmy propozycje Chorwacji na lipiec ale jak patrzymy na to co się dzieje z tymi kwotami kredytu to trochę strach planować, tym bardziej ze tez jeszcze remont po drodze nas czeka 🙄 Ja w zamian za to zarezerwowalam na 5ta rocznice ślubu weekend w Pradze na czerwiec, lepsze to niż nic 🙈🙂

Ostatnia edycja:
reklama
ja to o zagranicznych wakacjach nie myśle w ogóle.. strasznie się zrazilam po tych obostrzeniach. Dwa lata temu w maju przepadł nam ślub na Cyprze przez obostrzenia. O zwrot biliśmy się prawie pół roku. Potem jak się udało, wykupiliśmy podróż poślubna tam na tydzień. Jeb, druga fala. Znow anulowane. Powiedziałam ze odczekam te kilka lat i dopiero pojedziemy :)
My mielibyśmy wykupiną wycieczkę i wpłaciliśmy zaliczkę 1500 zł a później jak odwołali lot przez pandemie to namówili nas na ten głupi voucher.. No i trzeba go było wykorzystać bo szkoda zaliczki no i teraz jak możemy lecic to ciąża więc mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze i że lekarz pozwoli lecieć samolotem :)

Do góry