MissCe
Fanka BB :)
My we wrześniu do RzymuDziewczyny, która planuje wakacje samolotem?
My myślimy o Krecie, ale to jak podliczymy remont
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
My we wrześniu do RzymuDziewczyny, która planuje wakacje samolotem?
Lecimy na Majorkę za 6 tygodni to będzie mój 13 tc więc luzik, chciałam na 30tke we wrześniu gdzieś skoczyć dosłownie na parę dni ale wtedy to już będzie początek 6 miesiąca i chyba zostanę przy czymś w Polsce.Dziewczyny, która planuje wakacje samolotem?
Mieszkam w Holandii i ostatnio umawiałam na ten zabieg koleżankę. Prześledziłam całą stronę z dwóch klinik i przyznaje, że nie widziałam informacji o darmowym zabiegu dla kobiet z polski ale może trzeba by było poprostu napisać meila i zapytać. Jeśli byłaby taka konieczność mogę pomóc w napisaniu meila i podać namiary na klinikę z którą ostatnio miałam kontakt. (dziewczyna zadowolona z całego przebiegu)można wyjechać do Holandii, tam można usunąć płód do 22 tygodnia. Z tego co kojarzę dla kobiet z Polski jest to darmowe. Życzę, abyś nie musiała podejmować tego wyboru.
Który to będzie tc kojarzysz może? O ile w 13 tc mam luz w głowie totalny to na 24 tc już się tak zastanawiam czy to aby napewno dobry pomysł.My we wrześniu do Rzymu
Ja dostałam w pierwszej ciąży, bo przed około 2, a w 10 TC ponad 5... Z 25 doszłam do 75. Teraz mam endokrynolog, co lubi dawać duże dawki i jestem na 150. Ale liczę że dzięki temu nie będą puchlaI dostałaś tabletki? Jak miałaś poniżej?
No właśnie ja też zastanawiam się do kiedy ewentualnieKtóry to będzie tc kojarzysz może? O ile w 13 tc mam luz w głowie totalny to na 24 tc już się tak zastanawiam czy to aby napewno dobry pomysł.
Ja bym wolała żadnych nie brać. Ale podobno to co przepisał ma niska dawkę bo mieszczę się w granicy. Ja ogólnie chudnę albo przybieram 100g wciągu tyg. Zależy czy 2 była czy nieJa dostałam w pierwszej ciąży, bo przed około 2, a w 10 TC ponad 5... Z 25 doszłam do 75. Teraz mam endokrynolog, co lubi dawać duże dawki i jestem na 150. Ale liczę że dzięki temu nie będą puchla
Tylko niedoczynność jest bardzo niebezpieczna dla dziecka. Jakie masz TSH? Jest niestety duże niebezpieczeństwo, że masz jakąś chorobę tarczycy i ujawniła się ona w ciąży lub po prostu za duże to obciążenie.Ja bym wolała żadnych nie brać. Ale podobno to co przepisał ma niska dawkę bo mieszczę się w granicy. Ja ogólnie chudnę albo przybieram 100g wciągu tyg. Zależy czy 2 była czy nie
Jutro będę dzwonić jaki wyszedł wynik. Powinna również przyjść do mnie recepta poczta więc od razu wykupie lek. A bierze się go rano?Tylko niedoczynność jest bardzo niebezpieczna dla dziecka. Jakie masz TSH? Jest niestety duże niebezpieczeństwo, że masz jakąś chorobę tarczycy i ujawniła się ona w ciąży lub po prostu za duże to obciążenie.
Napiszesz, jaki jest koszt takiego zabiegu w Holandii? Oczywiście liczę na to, że nigdy nie będę (ani żadna z nas!) w potrzebie…Mieszkam w Holandii i ostatnio umawiałam na ten zabieg koleżankę. Prześledziłam całą stronę z dwóch klinik i przyznaje, że nie widziałam informacji o darmowym zabiegu dla kobiet z polski ale może trzeba by było poprostu napisać meila i zapytać. Jeśli byłaby taka konieczność mogę pomóc w napisaniu meila i podać namiary na klinikę z którą ostatnio miałam kontakt. (dziewczyna zadowolona z całego przebiegu)
Tak rano, trzeba popić wodą i przez pół godziny nic nie jeść i nie pic kawy czy herbaty, tabletka musi się wchłonąć. Czasami przy mdłościach porannych kiedy chce coś na szybko zjeść to jest lekki problem ale wszystko da radę jak się myśli o fasolceJutro będę dzwonić jaki wyszedł wynik. Powinna również przyjść do mnie recepta poczta więc od razu wykupie lek. A bierze się go rano?