reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

My myślimy o wakacjach za granicą i jeśli wszystko będzie ok to właśnie tak zrobimy ba przełomie lipca/sierpnia bo później szkoła rodzenia się zaczyna z tego co pamiętam 🙂.

reklama
My mamy zaplanowany wyjazd do Grecji w czerwcu i aż się boję na samą myśl bo te wakacje były kilka razy przekładane przez covid :/ No i tym razem bardzo chcemy polecieć ale zobaczymy co powie lekarz..
ja to o zagranicznych wakacjach nie myśle w ogóle.. strasznie się zrazilam po tych obostrzeniach. Dwa lata temu w maju przepadł nam ślub na Cyprze przez obostrzenia. O zwrot biliśmy się prawie pół roku. Potem jak się udało, wykupiliśmy podróż poślubna tam na tydzień. Jeb, druga fala. Znow anulowane. Powiedziałam ze odczekam te kilka lat i dopiero pojedziemy :)

W Czechach i Niemczech chyba tylko do 12ego tygodnia, co jest dość problematyczne w sytuacji kiedy badania prenatalne zazwyczaj są właśnie ok 12ego :/ ale może coś źle sprawdziłam?
a to nie wiem szczerze. I wierzę że nie będę mieć takich rozterek.

Kurde a ja o ile z mdłościami daje radę. Jak jestem w ruchu, coś robię i o nich nie myślę to ich nie mam. Tak dół pleców tak mi doskwiera ja za długo stoję przy garach, i kłuje mnie w prawym pośladku. Jak się położę to przechodzi, czuje się taka do niczego. I cyce😱 z rozmiaru c wskoczyłam na e i dalej puchną. Ale wszystko zniosę byle było dobrze

a to nie wiem szczerze. I wierzę że nie będę mieć takich rozterek.

Kurde a ja o ile z mdłościami daje radę. Jak jestem w ruchu, coś robię i o nich nie myślę to ich nie mam. Tak dół pleców tak mi doskwiera ja za długo stoję przy garach, i kłuje mnie w prawym pośladku. Jak się położę to przechodzi, czuje się taka do niczego. I cyce😱 z rozmiaru c wskoczyłam na e i dalej puchną. Ale wszystko zniosę byle było dobrze
to nie przemęczaj się 🙂 jednak nasz organizm intensywnie pracuje przy produkcji dziecka ❤️
O rany w ciąży rosną pęcznieją ale ze już ? 😱 U mnie dalej ten sam rozmiar 😬 ale bolą tak że o panie 🤣 na boku spać to kołdra idzie między cyckami tak żeby nie bolały 😂

W Czechach i Niemczech chyba tylko do 12ego tygodnia, co jest dość problematyczne w sytuacji kiedy badania prenatalne zazwyczaj są właśnie ok 12ego :/ ale może coś źle sprawdziłam?
W Czechach do 12 tygodnia bez podawania przyczyny można usunąć :) myślę, żeby gdyby wyszła jakaś wada, to dałoby się załatwić..
Ale mam nadzieję że żadna z was nie stanie przed takim wyborem, bo nie będzie takiej potrzeby :) niech fasolki rozwijają się duże, silne i zdrowe ❤️

to nie przemęczaj się 🙂 jednak nasz organizm intensywnie pracuje przy produkcji dziecka ❤️
O rany w ciąży rosną pęcznieją ale ze już ? 😱 U mnie dalej ten sam rozmiar 😬 ale bolą tak że o panie 🤣 na boku spać to kołdra idzie między cyckami tak żeby nie bolały 😂
Jezu, ja jestem dziś 8+1 i od tygodnia nosze miseczkę większa 🫢 brodawki bardzo ściemniały i widac dość mocno żyły, najchetniej bym biegała bez. Jutro mówię prezesowi w pracy ze z końcem miesiąca odchodzę na zwolnienie, coś czuje, ze zje.bie mu cały tydzień 😂😂😂

reklama
Jezu, ja jestem dziś 8+1 i od tygodnia nosze miseczkę większa 🫢 brodawki bardzo ściemniały i widac dość mocno żyły, najchetniej bym biegała bez. Jutro mówię prezesowi w pracy ze z końcem miesiąca odchodzę na zwolnienie, coś czuje, ze zje.bie mu cały tydzień 😂😂😂
u mnie 10+2 i cycki lekko urosły ale dalej ten sam rozmiar 🤷 żyły lekko widoczne , ale z dotykiem ... Bolą nawet jak dzieciak któryś przyjdzie się poprzytulac 🙃
Co do pracy ...pierdziel prezesa 😂
Ja od 2 kwietnia siedzę na l4 poinformowałam dyrekcję przed świętami (bo pracuje w szkole) i jak to usłyszała to czułam że jest tak wkur....ona że o panie 🙃 jeszcze się tym przejmowałam , ale teraz mam to gleboooooko 😁

Do góry