A tak z innej beczki widziałam że już ktoś o to pytał ale bez odpowiedzi. Czy kąpiecie się w wannie? Czytałam w necie że niby nie można albo z dość chłodną wodą ale nie pytałam lekarzy jeszcze. Ja uwielbiam się wylegiwać w wannie i to w dość ciepłej wodzie...
reklama
Ja też mam od wczoraj. Pierwszą wizytę mam 04 maj. A ty kiedy?Cholera, dostałam jakiegoś plamienia
G
guest-1677526072
Gość
Plamienia nie są ok skonsultuj się z lekarzem Helena! Pojechała na IP i czekamy właśnie na wieści co się dziejeJa też mam od wczoraj. Pierwszą wizytę mam 04 maj. A ty kiedy?
Dla mnie to za rzadko i mam straszną traumę. Jak raz miałam 3 tyg między wizytami, to potem okazało się, że 2 tyg chodziłam z martwym zarodkiem, a zastrzyki z clexane miałam robione przecież codziennie. Potem musiałam czekać kolejny tydzień na szpital aż acard i clexane ze mnie „zejdą”.Czy też macie wrażenie, że wizyty, co 3 - 4 tygodnie są zbyt rzadkie a Wy nie macie pewności, co tam w środku się dzieje? A może chodzicie częściej do kilku lekarzy?
Chciałam też zapytać o badania prenatalne - na jakie decydujecie się? Robicie je u lekarza prowadzącego czy w innych gabinetach/klinikach?
Teraz byłam w 5+6, dzisiaj w 7+0. Kolejną wizytę mam 4 maja w 8+5. Wszystko oczywiście prywatnie, na szczęście moja cudowna gin bierze ode mnie tylko 200zł za wizytę z usg, a to jest niewiele w Warszawie. Wcześniej płaciłam 350-450 za jedną wizytę
ja przestałam i u mnie tylko prysznic.A tak z innej beczki widziałam że już ktoś o to pytał ale bez odpowiedzi. Czy kąpiecie się w wannie? Czytałam w necie że niby nie można albo z dość chłodną wodą ale nie pytałam lekarzy jeszcze. Ja uwielbiam się wylegiwać w wannie i to w dość ciepłej wodzie...
G
guest-1677526072
Gość
No to nieźle tyle kasyDla mnie to za rzadko i mam straszną traumę. Jak raz miałam 3 tyg między wizytami, to potem okazało się, że 2 tyg chodziłam z martwym zarodkiem, a zastrzyki z clexane miałam robione przecież codziennie. Potem musiałam czekać kolejny tydzień na szpital aż acard i clexane ze mnie „zejdą”.
Teraz byłam w 5+6, dzisiaj w 7+0. Kolejną wizytę mam 4 maja w 8+5. Wszystko oczywiście prywatnie, na szczęście moja cudowna gin bierze ode mnie tylko 200zł za wizytę z usg, a to jest niewiele w Warszawie. Wcześniej płaciłam 350-450 za jedną wizytę
Ooo przy myciu zębów mam tak samo poza tym nie mam mdłosci, czasami coś odczuwam jak jestem głodna, ale nie nazywam tego mdłosciami. Teraz jestem głodna, aleee na tak nie lubię gotować i robić sobie jeść, że zwlekam z tym... Małża nie ma więc mi nie zrobiZnów? Ja mam wrażenie, że mam cały czas mdłości na takim samym poziomie od jakiś 2 tygodni ale ani razu nie wymiotowałam... Najgorzej jest jak myje zęby, wtedy mam automatycznie odruch wymiotny... co chwilkę jestem głodna i próbuje trochę zajadać głód, bo wtedy czuje się lepiej... Ale psychika najgorzej - nic mi się nie chce (oprócz jeść i spać) i wszystko mi obojętne... okropne uczucie, ten marazm.
Nooo ja byłam dzisiaj u doktorka a już chciałabym pójść znowu popatrzeć sobie niby mam filmik, bo sobie nagrałam, ale wydaje mi się, że doktorek nie ma zbyt dobrego sprzętu i nie widać dokladnie.. No chyba że to takie normalne, bo na mega powiększeniu nie mam porównania więc nie wiem i prenatalne robię gdzie indziej, bo mój nie robi.Czy też macie wrażenie, że wizyty, co 3 - 4 tygodnie są zbyt rzadkie a Wy nie macie pewności, co tam w środku się dzieje? A może chodzicie częściej do kilku lekarzy?
Chciałam też zapytać o badania prenatalne - na jakie decydujecie się? Robicie je u lekarza prowadzącego czy w innych gabinetach/klinikach?
No to ciekawe jak wyjdzie na prawdę u nasJa w karcie ciąży mam wpisany termin bodajże 8 grudnia, ale wszystkie apki pokazują mi, że wcześniej
Seeeerio???? Ja też uwielbiam się wylegiwać w wannie, co prawda dawno tego nie robilam, ale teraz jak powiedziałaś to mam ochotę... I ja we wrzatku najlepiej, takim, że stary nie jest w stanie palca do tej wody wsadzićA tak z innej beczki widziałam że już ktoś o to pytał ale bez odpowiedzi. Czy kąpiecie się w wannie? Czytałam w necie że niby nie można albo z dość chłodną wodą ale nie pytałam lekarzy jeszcze. Ja uwielbiam się wylegiwać w wannie i to w dość ciepłej wodzie...
pannadarianna
Fanka BB :)
dawaj znacjestem na IP. Czekam.
Ja ostatnio płaciłam 300zł. Też chodziłam ok. dwa tygodnie z martwym płodem, stąd właśnie mój niepokój. Z drugiej strony lekarz nie będzie mnie przyjmował na USG, co tydzień... (choć kasowo pewnie by mu się to opłacało... )Dla mnie to za rzadko i mam straszną traumę. Jak raz miałam 3 tyg między wizytami, to potem okazało się, że 2 tyg chodziłam z martwym zarodkiem, a zastrzyki z clexane miałam robione przecież codziennie. Potem musiałam czekać kolejny tydzień na szpital aż acard i clexane ze mnie „zejdą”.
reklama
Blanca86
Fanka BB :)
Daj koniecznie znać, wypytaj ich o wszystkojestem na IP. Czekam.