Znów? Ja mam wrażenie, że mam cały czas mdłości na takim samym poziomie od jakiś 2 tygodni ale ani razu nie wymiotowałam... Najgorzej jest jak myje zęby, wtedy mam automatycznie odruch wymiotny... co chwilkę jestem głodna i próbuje trochę zajadać głód, bo wtedy czuje się lepiej... Ale psychika najgorzej - nic mi się nie chce (oprócz jeść i spać) i wszystko mi obojętne... okropne uczucie, ten marazm.Mnie już znów mdłości dopadają ale zaczęłam pić cole i jakoś lepiej
reklama
Ja mniej więcej też.Ja jestem 7+6 więc prawie
Zdrowia!jestem na IP. Czekam.
G
guest-1677526072
Gość
Tak rano miałam prawie ale się udało powstrzymać , jak się polepszyło pojechałam do sklepu to tam zaś mi się chciało jakos jak kupiłam sobie tą pizzę i ja zjadłam to się troszkę polepszyło , ale teraz jak próbuję chodzić coś robić to znowuZnów? Ja mam wrażenie, że mam cały czas mdłości na takim samym poziomie od jakiś 2 tygodni ale ani razu nie wymiotowałam... Najgorzej jest jak myje zęby, wtedy mam automatycznie odruch wymiotny... co chwilkę jestem głodna i próbuje trochę zajadać głód, bo wtedy czuje się lepiej... Ale psychika najgorzej - nic mi się nie chce (oprócz jeść i spać) i wszystko mi obojętne... okropne uczucie, ten marazm.
Próbuje trzymać moje samopoczucie przed 2 młodszych dzieciaków ,bo one nie wiedzą , starsza tylko wie i rozumie i stara się mi jakoś pomagać
Jak pomyślę że jutro muszę znowu ogarnąć na niedzielę tort i ciasto dla córki to jest mi kosmicznie niedobrze .
Też mi się nic nie chce , mam takiego lenia że aż szok ciągle leżę
O kurcze jak musisz inne dzieci ogarniać to mega Cię podziwiam! To moje pierwsze dziecko więc kompletnie nie wiem co mnie czeka, podobno 2 semestr jest pełen szczęścia i pozytywnych odczuć, oby . Wydaje mi się, że jak człowiek musi się kimś zająć to się organizm mobilizuje, ja musze się tylko sobą zajmować i nawet mi się kąpać nie chce .Tak rano miałam prawie ale się udało powstrzymać , jak się polepszyło pojechałam do sklepu to tam zaś mi się chciało jakos jak kupiłam sobie tą pizzę i ja zjadłam to się troszkę polepszyło , ale teraz jak próbuję chodzić coś robić to znowu
Próbuje trzymać moje samopoczucie przed 2 młodszych dzieciaków ,bo one nie wiedzą , starsza tylko wie i rozumie i stara się mi jakoś pomagać
Jak pomyślę że jutro muszę znowu ogarnąć na niedzielę tort i ciasto dla córki to jest mi kosmicznie niedobrze .
Też mi się nic nie chce , mam takiego lenia że aż szok ciągle leżę
Czy też macie wrażenie, że wizyty, co 3 - 4 tygodnie są zbyt rzadkie a Wy nie macie pewności, co tam w środku się dzieje? A może chodzicie częściej do kilku lekarzy?
Chciałam też zapytać o badania prenatalne - na jakie decydujecie się? Robicie je u lekarza prowadzącego czy w innych gabinetach/klinikach?
Chciałam też zapytać o badania prenatalne - na jakie decydujecie się? Robicie je u lekarza prowadzącego czy w innych gabinetach/klinikach?
MartaMarkry
Fanka BB :)
robię je w innym miejscu. Mój ginekolog nie wykonuje prenatalnych pierwszego i trzeciego trymestru. Robię w invicta. Usg, bez Pappa.Czy też macie wrażenie, że wizyty, co 3 - 4 tygodnie są zbyt rzadkie a Wy nie macie pewności, co tam w środku się dzieje? A może chodzicie częściej do kilku lekarzy?
G
guest-1677526072
Gość
Uwierz że oni mi się sami ogarniają bo są już w miarę ogarnięte (9l ,7l,5l)O kurcze jak musisz inne dzieci ogarniać to mega Cię podziwiam! To moje pierwsze dziecko więc kompletnie nie wiem co mnie czeka, podobno 2 semestr jest pełen szczęścia i pozytywnych odczuć, oby . Wydaje mi się, że jak człowiek musi się kimś zająć to się organizm mobilizuje, ja musze się tylko sobą zajmować i nawet mi się kąpać nie chce .
2 trymestr powinien być lepszy wtedy już czuć ruchy dzidziusia i wgl
G
guest-1677526072
Gość
Ja teraz miałam wizytę 11 dni i następna już będzie za całe 2 tyg a później lekarka powiedziała że będziemy się widywać co 4 tygCzy też macie wrażenie, że wizyty, co 3 - 4 tygodnie są zbyt rzadkie a Wy nie macie pewności, co tam w środku się dzieje? A może chodzicie częściej do kilku lekarzy?
Zazwyczaj tak jest że chodzi się do lekarza co 4 tyg .
Co do prenatalnych moja gin powiedziała że wypisze mi skierowanie
reklama
7grudnia
Fanka BB :)
Ja w karcie ciąży mam wpisany termin bodajże 8 grudnia, ale wszystkie apki pokazują mi, że wcześniejAle fajowo!
I na kiedy macie terminy? Mi wpisał w kartę z OM termin na 1 grudnia, z owulacji mu wyszło 3 grudnia, a mi wszystkie aplikacje pokazują 6 grudnia