reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Czy wiecie może jakie "prawa" ma kobieta w ciąży w pracy? Pytam tak ogólnie, bo czytałam, że kobieta w ciąży nie może pracować dłużej niż ileś tam godzin przed komputerem - moja praca to tylko i wyłącznie siedzenie przed komputerem przez 8 godzin 😅 Zastanawia mnie też wychodzenie z pracy na przeróżne badania. Sporo tego jest do ogarnięcia, wizyty też czasem wyznaczają mi na godziny, w których jeszcze pracuje, czy to prawda, że pracodawca ma obowiązek pozwolić mi wyjść o dowolnej porze jeśli mam wizytę lekarską związaną z ciążą bez konieczności brania urlopu? Chciałabym móc jeszcze trochę popracować, ale nie widzi mi się branie wolnego przynajmniej raz w tygodniu, bo ostatnio co chwilę muszę coś zbadać, pójść na wizytę itp 🙈

Byłam ale nie prowadzą ambulatoryjnej pomocy ginekologicznej, jak nie mam krwawienia to odesłały mnie żebym do swojego lekarza się zgłosiła bez kolejki w tym tygodniu, jak mam dolegliwości 🙄 w czwartek przyjmuje to niby nie szmat czasu, będę próbowała do niego uderzyć bezpośrednio bez dzwonienia, bo przez rejestracje to gorzej.

Ja po wizycie i tak pol na pol - zarodek i serduszko jest ale ciąża wyglada na młodszą o jakiś tydzień a no nie ma takiej możliwości zbytnio. Zobaczymy za dwa tygodnie jak będzie wszystko wyglądać.

Byłam ale nie prowadzą ambulatoryjnej pomocy ginekologicznej, jak nie mam krwawienia to odesłały mnie żebym do swojego lekarza się zgłosiła bez kolejki w tym tygodniu, jak mam dolegliwości 🙄 w czwartek przyjmuje to niby nie szmat czasu, będę próbowała do niego uderzyć bezpośrednio bez dzwonienia, bo przez rejestracje to gorzej.
Przykro mi , ale próbuj do swojego a masz może do niego nr tel ?

reklama
Do góry