kasiaa91
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Spokojnie ma czas się pojawićHej dziewczyny, nieśmiało się witam. Nie mierzyłam bety ale byłam dziś na wizycie. Wg OM 6 tyg 0 dni, wg USG 5.5 tyg - zarodek 2mm, brak serduszka. Mam nadzieję że jeszcze się pojawi wiem że wczesna wizyta ale tak zwolnił się termin. jestem mocno obstawiona lekami bp jestem po 2ch stratach.
Moooocno trzymam kciuki za nas wszystkie
Bardzo dobrze!!!!
O nieeeeBardzo dobrze!!!!
Ja właśnie pierwsze
Tez mam taką nadzieję, tym bardziej że moje cykle są dłuższe niż 28 dni. kolejna w przyszły czwartek lub piątek, mają dzwonićSpokojnie ma czas się pojawić
Tzn serduszko zapewne jest ale musi mieć pewien rozmiar by usg je zobaczyło - zazwyczaj najszybciej przy 3mm się to udaje więc minęliście się z tym o jakiś dzień
Kiedy kolejna wizyta?
A przypomnij proszę, który to tydzień u Ciebie Kochana?Bardzo dobrze!!!!
Ja właśnie pierwsze
O moj Boże… nie wiedziałam o tych wadach :O ja miałam zajebiscie niski bo 6,95 w 5 tyg. Ale zażywałam progesteron i teraz bije serce ale nic mi lekarka nie mówiła ze mogą być jakieś wady rozwojowe :O mówiła ze nie ma na coś takiego badań … chyba muszę skonsultować z innym lekarzem.Nie zawsze warto podnosić progesteron bo i różnie z ciążą może być.
Może być zdrowa, a progesteron będzie rosnąć.
Może jest pozamaciczna a organizm stara się ją poronić i przyjmowac progesteron to w tej sytuacji strzał w kolano. Progesteron poniżej 8 jest już markerem CP (ale zdarza się tez w zdrowych ciążach taki !!!) a Ty masz bliski tej granicy.
Może to być chora ciaza - zarodek z wadą genetyczną który poronić się powinien i walczenie z tym to proszenie się o problemy.
Jedyny przypadek kiedy progesteron należy brać to niedomoga lutealna - masz taką historię? (Plamienia przed okresami, rożna długość cykli, krótki czas od owu do okresu, poronienia właśnie w 4-5 tyg)
Zbadaj betę i progesteron po 48 h - jeśli beta rośnie nieprawidłowo lub będzie spadać to przyjmowanie progesteronu jest bez sensu. Jeśli będzie rosła ładnie to skonsultuj się z lekarzem i jeśli będzie można potwierdzić że ciaza jest w macicy - być może zaproponuje progesteron (chociaż np moja dr jest bardzo z tym ostrożna z powodów wyżej wymienionych)
O moj Boże… nie wiedziałam o tych wadach :O ja miałam zajebiscie niski bo 6,95 w 5 tyg. Ale zażywałam progesteron i teraz bije serce ale nic mi lekarka nie mówiła ze mogą być jakieś wady rozwojowe :O mówiła ze nie ma na coś takiego badań … chyba muszę skonsultować z innym lekarzem.
Witamy gratulacje kochanaCześć dziewczyny. Można dołączyć? Test w sobotę pozytywny, beta badana dwukrotnie z prawidłowym przyrostem. Termin wypada na polowe grudnia. Wizyta za dwa tygodnie i mam nadzieję, ze będzie wszystko ok do tego czasu