reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Ło luuuuudzie, laski.. Was nadrobić 🙈🙈🙈 chwilę mnie nie było i tyle stron!

Witam wszystkie nowe mamuśki i ogromnie gratuluję ❤️❤️❤️❤️

Z Suplementów brałam cały czas ovarin, a jak zaszłam w ciążę doktorek kazał mi zmienić na Pueria uno. Od roku suplementuje się omega3 z Zin zino. Robiłam też testy na stosunek omegi 6 do 3. I już jest w porządku, bo zanim zaczęłam się Suplementowac to koszmar.
Jakie dawki macie choliny??

Progesteron brałam cały czas podczas starań od owulacji do wykluczenia ciąży, a jak test pozytywny to dalej. Po czytaniu tu, że wszystkie badacie progesterone też to zrobiłam, a jak doktorkowi wysłałam wyniki i zapytałam czy coś mam jeszcze zbadać to napisał, żebym nie robiła na razie żadnych badań i progesteronu też nie 🤷🏻‍♀️ więc się wtedy mocno wkurzyłam...

Z objawów to już coraz mniej mi się odbija, ale za to jestem coraz bardziej senna, wczoraj cały dzień przeleżałam w łożku i spałam. Zgaga czasami męczy, Podbrzusze pobolewa, mdłosci nie mam, ale za to miałam pierwsza zachciankę 🙈 delicje z pomarańcza 😋 cały dzień czułam jakbym pod nosem miała delicje, ten zapaaaaach, a nie mogłam zjeść, bo nie miałam.. Na szczęście mąż kupił wracając z pracy i opitolilam całe opakowanie 🙈 dietetyczka nie byłaby szczęśliwa 🤫

Mnie dobijają te mdłości… najgorzej jest rano jak jadę komunikacją miejską. Staram się przez całą drogę jeść migdały i dzięki temu udaje mk się te 20 min wytrzymać. Przedwczoraj byliśmy u znajomych którzy maja 3 miesięcznego bobasa i szok człowiek już zapomina jakie te dzieciaczki były małe, jak podnosić i w ogóle. Ae jestem bardzo dumna z córki, bo ładnie się zajmowała nową koleżanka. Dobrze to rokuje na grudzień :D

Jakie dawki macie choliny??
500mg, zalecane minimum w ciąży to 450mg z tego, co pamiętam.
, ale za to miałam pierwsza zachciankę 🙈 delicje z pomarańcza 😋 cały dzień czułam jakbym pod nosem miała delicje, ten zapaaaaach, a nie mogłam zjeść, bo nie miałam.. Na szczęście mąż kupił wracając z pracy i opitolilam całe opakowanie 🙈 dietetyczka nie byłaby szczęśliwa 🤫
Haha, ja doslownie w pierwszym tygodniu po owu mialam niesamowita ochote na daktyle w czekoladzie, a ogolnie nie jestem jakos strasznie slodyczowa. I cały czas podjadam jabłka :D

Haha, ja doslownie w pierwszym tygodniu po owu mialam niesamowita ochote na daktyle w czekoladzie, a ogolnie nie jestem jakos strasznie slodyczowa. I cały czas podjadam jabłka :D
Dziewczyny, podobno zachcianki za słodkie oznaczają że spodziewacie się dziewczynki 🤣😁

Mnie dobijają te mdłości… najgorzej jest rano jak jadę komunikacją miejską. Staram się przez całą drogę jeść migdały i dzięki temu udaje mk się te 20 min wytrzymać. Przedwczoraj byliśmy u znajomych którzy maja 3 miesięcznego bobasa i szok człowiek już zapomina jakie te dzieciaczki były małe, jak podnosić i w ogóle. Ae jestem bardzo dumna z córki, bo ładnie się zajmowała nową koleżanka. Dobrze to rokuje na grudzień :D
Najgorzej.. Ja się boję tych mdłosci 🤦‍♀️ zwłaszcza teraz w weekend jak idę na szkolenie 3 dniowe z masażu twarzy od 8 do 17 🙈 trzymajcie kciuki, żeby akurat wtedy organizm nie postanowił zrobić mi psikusa i żebym nikogo nie 🤮🤮🤣🤣🤣🤣

Ja o tej Cholinie w ogóle nie wiedziałam 😭 ta pueria uno ma 130mg... Ovarin nie ma w ogóle więc wcześniej tego w ogóle nie Suplementowalam...

Dziewczyny, podobno zachcianki za słodkie oznaczają że spodziewacie się dziewczynki
Najgorzej.. Ja się boję tych mdłosci 🤦‍♀️ zwłaszcza teraz w weekend jak idę na szkolenie 3 dniowe z masażu twarzy od 8 do 17 🙈 trzymajcie kciuki, żeby akurat wtedy organizm nie postanowił zrobić mi psikusa i żebym nikogo nie 🤮🤮🤣🤣🤣🤣

Ja o tej Cholinie w ogóle nie wiedziałam 😭 ta pueria uno ma 130mg... Ovarin nie ma w ogóle więc wcześniej tego w ogóle nie Suplementowalam...
Ja też o Cholinie nie wiedziałam nawet w poprzedniej ciąży… jutro ma do mnie przyjść zamówienie a lepiej późno zacząć niż w wcale 😄

Dziewczyny, podobno zachcianki za słodkie oznaczają że spodziewacie się dziewczynki 🤣😁

Ja jestem bardzo slodyczowa od zawsze.. Mogłabym żreć tylko słodycze no i chipsy 🤣 ale uczę się od marca zdrowych nawyków żywieniowych. Idzie mi coraz lepiej 😁 cheat meal zdarza się bardzo rzadko na szczęście

reklama
Do góry