reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Ło luuuuudzie, laski.. Was nadrobić 🙈🙈🙈 chwilę mnie nie było i tyle stron!

Witam wszystkie nowe mamuśki i ogromnie gratuluję ❤️❤️❤️❤️

Z Suplementów brałam cały czas ovarin, a jak zaszłam w ciążę doktorek kazał mi zmienić na Pueria uno. Od roku suplementuje się omega3 z Zin zino. Robiłam też testy na stosunek omegi 6 do 3. I już jest w porządku, bo zanim zaczęłam się Suplementowac to koszmar.
Jakie dawki macie choliny??

Progesteron brałam cały czas podczas starań od owulacji do wykluczenia ciąży, a jak test pozytywny to dalej. Po czytaniu tu, że wszystkie badacie progesterone też to zrobiłam, a jak doktorkowi wysłałam wyniki i zapytałam czy coś mam jeszcze zbadać to napisał, żebym nie robiła na razie żadnych badań i progesteronu też nie 🤷🏻‍♀️ więc się wtedy mocno wkurzyłam...

Z objawów to już coraz mniej mi się odbija, ale za to jestem coraz bardziej senna, wczoraj cały dzień przeleżałam w łożku i spałam. Zgaga czasami męczy, Podbrzusze pobolewa, mdłosci nie mam, ale za to miałam pierwsza zachciankę 🙈 delicje z pomarańcza 😋 cały dzień czułam jakbym pod nosem miała delicje, ten zapaaaaach, a nie mogłam zjeść, bo nie miałam.. Na szczęście mąż kupił wracając z pracy i opitolilam całe opakowanie 🙈 dietetyczka nie byłaby szczęśliwa 🤫

Mnie dobijają te mdłości… najgorzej jest rano jak jadę komunikacją miejską. Staram się przez całą drogę jeść migdały i dzięki temu udaje mk się te 20 min wytrzymać. Przedwczoraj byliśmy u znajomych którzy maja 3 miesięcznego bobasa i szok człowiek już zapomina jakie te dzieciaczki były małe, jak podnosić i w ogóle. Ae jestem bardzo dumna z córki, bo ładnie się zajmowała nową koleżanka. Dobrze to rokuje na grudzień :D

Jakie dawki macie choliny??
500mg, zalecane minimum w ciąży to 450mg z tego, co pamiętam.
, ale za to miałam pierwsza zachciankę 🙈 delicje z pomarańcza 😋 cały dzień czułam jakbym pod nosem miała delicje, ten zapaaaaach, a nie mogłam zjeść, bo nie miałam.. Na szczęście mąż kupił wracając z pracy i opitolilam całe opakowanie 🙈 dietetyczka nie byłaby szczęśliwa 🤫
Haha, ja doslownie w pierwszym tygodniu po owu mialam niesamowita ochote na daktyle w czekoladzie, a ogolnie nie jestem jakos strasznie slodyczowa. I cały czas podjadam jabłka :D

Haha, ja doslownie w pierwszym tygodniu po owu mialam niesamowita ochote na daktyle w czekoladzie, a ogolnie nie jestem jakos strasznie slodyczowa. I cały czas podjadam jabłka :D
Dziewczyny, podobno zachcianki za słodkie oznaczają że spodziewacie się dziewczynki 🤣😁

Mnie dobijają te mdłości… najgorzej jest rano jak jadę komunikacją miejską. Staram się przez całą drogę jeść migdały i dzięki temu udaje mk się te 20 min wytrzymać. Przedwczoraj byliśmy u znajomych którzy maja 3 miesięcznego bobasa i szok człowiek już zapomina jakie te dzieciaczki były małe, jak podnosić i w ogóle. Ae jestem bardzo dumna z córki, bo ładnie się zajmowała nową koleżanka. Dobrze to rokuje na grudzień :D
Najgorzej.. Ja się boję tych mdłosci 🤦‍♀️ zwłaszcza teraz w weekend jak idę na szkolenie 3 dniowe z masażu twarzy od 8 do 17 🙈 trzymajcie kciuki, żeby akurat wtedy organizm nie postanowił zrobić mi psikusa i żebym nikogo nie 🤮🤮🤣🤣🤣🤣

Ja o tej Cholinie w ogóle nie wiedziałam 😭 ta pueria uno ma 130mg... Ovarin nie ma w ogóle więc wcześniej tego w ogóle nie Suplementowalam...

Dziewczyny, podobno zachcianki za słodkie oznaczają że spodziewacie się dziewczynki
Najgorzej.. Ja się boję tych mdłosci 🤦‍♀️ zwłaszcza teraz w weekend jak idę na szkolenie 3 dniowe z masażu twarzy od 8 do 17 🙈 trzymajcie kciuki, żeby akurat wtedy organizm nie postanowił zrobić mi psikusa i żebym nikogo nie 🤮🤮🤣🤣🤣🤣

Ja o tej Cholinie w ogóle nie wiedziałam 😭 ta pueria uno ma 130mg... Ovarin nie ma w ogóle więc wcześniej tego w ogóle nie Suplementowalam...
Ja też o Cholinie nie wiedziałam nawet w poprzedniej ciąży… jutro ma do mnie przyjść zamówienie a lepiej późno zacząć niż w wcale 😄

Dziewczyny, podobno zachcianki za słodkie oznaczają że spodziewacie się dziewczynki 🤣😁

Ja jestem bardzo slodyczowa od zawsze.. Mogłabym żreć tylko słodycze no i chipsy 🤣 ale uczę się od marca zdrowych nawyków żywieniowych. Idzie mi coraz lepiej 😁 cheat meal zdarza się bardzo rzadko na szczęście

reklama
Do góry