reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Nie stresuj się na ten moment 😊 U mnie jest widoczny pęcherzyk ciążowy, jest dobrze umiejscowiony, ciąża minimalnie młodsza niż wg ostatniej miesiączki, ale tym mam się na ten moment tez nie przejmować. Podobno beta nie zawsze przyrasta o te 66%, szczególnie przy większych wartościach (powyżej 1000) i mi lekarz już nie kazał kontrolować bety, tylko przyjść za 2 tygodnie na kolejne usg i wtedy będzie wiadomo co i jak 😊
Bardzo dziękuję za odp. 🥰 I tak wolę nastawić się na najgorsze, ale dałaś trochę nadziei. Ja również podzielę się w pon. informacjami co mi powiedział

reklama
Bardzo dziękuję za odp. 🥰 I tak wolę nastawić się na najgorsze, ale dałaś trochę nadziei. Ja również podzielę się w pon. informacjami co mi powiedział
Ja też wciąż wstrzymuje się od euforii. Myślę, że najlepiej tak z lekkim dystansem dopóki nie będzie serduszka i zarodka 😊 ale też bez stresu większego i kontrolowania wyników badań 🙈

Robilam tsh prawie 2 tygodnie temu, wyszło za wysokie 3,5 więc dostałam euthyrox. Dziś wynik poniżej normy 0,056. Co z tym zrobić?? Dodatkowow beta 2 tygodnie temu miala przyrost prawidłowy najpierw 268, potem 685 więc ok, dziś po prawie 2tygodniach zrobiłam i wyszło 5585. WIEM ŻE LICZY SIE PRZYROST ale czy na początek 6 tygodnia nie powinno być sporo więcej?

Powtórzyłam przed chwila :)

Załączniki

• IMG_1138.jpg
    IMG_1138.jpg
    64,3 KB · Wyświetleń: 109
Ok, czyli przy wysokim ryzyku tylko amnio, które jest inwazyjne i może doprowadzić do utraty ciąży, ale jest pewniejsze niż NIPT?

Z drugiej strony... biorąc pod uwagę kobietę w wieku 38 lat, jak ja, czy np. 40, czy nie jest tak, że Pappa zawsze wyjdzie źle... i idąc tym tokiem myślenia NIPT lepiej od razu odpuścić, bo to strata kasy i od razu być nastawionym (skazanym) na amnio?

Szczerze myślałam o Sanco/Nifty ok. +- 10 tygodnia, ale teraz zastanawiam się, czy w ogóle ma to sens (*głośno myślę...)
To nie jest tak ze pappa wyjdzie zawsze źle :)

Jeśli np ryzyko wyjściowe dla wieku masz 1:50 a Twój wynik skorygowany to 1:400 to jest to BARDZO dobry wynik.

Ja bym zrobiła w 10 tyg NIPT, później usg i ewentualnie pappe - jeśli to wyjdzie Ci ok to możesz spać spokojnie :)

Robilam tsh prawie 2 tygodnie temu, wyszło za wysokie 3,5 więc dostałam euthyrox. Dziś wynik poniżej normy 0,056. Co z tym zrobić?? Dodatkowow beta 2 tygodnie temu miala przyrost prawidłowy najpierw 268, potem 685 więc ok, dziś po prawie 2tygodniach zrobiłam i wyszło 5585. WIEM ŻE LICZY SIE PRZYROST ale czy na początek 6 tygodnia nie powinno być sporo więcej?
Ja w 6+1 mam betę nieco ponad 22000, ale jak sama zauważysz widełki w poszczególnych tygodniach są duże, a tak naprawdę liczy się przyrost. Życzę Ci pomyślności.

reklama
Jak tam wam sobota mija? Ja od testu z rana nie mogę się skupić na niczym, cały czas zachodzę w głowę co zobaczę w poniedziałek :D Powinnam odpocząć ale emocje mną szarpią :D

Do góry