Lilith92
Fanka BB :)
Ale skoro podwaja się po 48 h, to po 72 h jest tylko 117 procent?W zdrowej ciąży beta podwaja się co 48 godzin, ale minimalny przyrost to 66 procent, 117 po 72 h i 175 po 96 h.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale skoro podwaja się po 48 h, to po 72 h jest tylko 117 procent?W zdrowej ciąży beta podwaja się co 48 godzin, ale minimalny przyrost to 66 procent, 117 po 72 h i 175 po 96 h.
I jak po wizycie u lekarza? Jestem ciekawa co mnie czeka w poniedziałek.Przykro mi jestem w podobnej sytuacji, w czwartek przyrost zaledwie o 15% - chociaż w internecie piszą, że po 1200 często zwalnia przyrost, ale to są naprawdę małe wzrosty u nas ja za 2h mam wizytę i dam znać jak to się u mnie potoczyło! Jeszcze mała nadzieja jest
Nie, to są minimalne przyrosty. Ona się podwaja, ale minimalne przyrosty podaje się takie.Ale skoro podwaja się po 48 h, to po 72 h jest tylko 117 procent?
Trzymam kciuki, ale prawda taka jest taka, że będzie pewnie kazał czekać. PrzytulamPrzykro mi jestem w podobnej sytuacji, w czwartek przyrost zaledwie o 15% - chociaż w internecie piszą, że po 1200 często zwalnia przyrost, ale to są naprawdę małe wzrosty u nas ja za 2h mam wizytę i dam znać jak to się u mnie potoczyło! Jeszcze mała nadzieja jest
I jak po wizycie u lekarza? Jestem ciekawa co mnie czeka w poniedziałek.
Nie stresuj się na ten moment U mnie jest widoczny pęcherzyk ciążowy, jest dobrze umiejscowiony, ciąża minimalnie młodsza niż wg ostatniej miesiączki, ale tym mam się na ten moment tez nie przejmować. Podobno beta nie zawsze przyrasta o te 66%, szczególnie przy większych wartościach (powyżej 1000) i mi lekarz już nie kazał kontrolować bety, tylko przyjść za 2 tygodnie na kolejne usg i wtedy będzie wiadomo co i jakI jak po wizycie u lekarza? Jestem ciekawa co mnie czeka w poniedziałek.
Nie, nie jest to powód do zmartwienia beta potwierdza ciążę, a jej wzrost jest pierwszym wyznacznikiem, czy jest ok.Dziewczyny Wy wszystkie tu robicie betę a ja nie robiłam, czy jeśli nie mam żadnych negatywnych objawów (obecnie 5+4) to jest się czym martwić?
Tak wiem, po prostu zastanawiam się, czy są jakieś wyznaczniki, że rozwija/nie rozwija się prawidłowo, bez bety. Za tydzień mam usg to może jakoś wytrzymamNie, nie jest to powód do zmartwienia beta potwierdza ciążę, a jej wzrost jest pierwszym wyznacznikiem, czy jest ok.
ja będę denerwować się pewnie do skończenia pierwszego trymestru.. a każda wizyta to bezie stres czy serduszko nadal bije np ale takie nasze uroki. Dużo sie martwimy..Ja nie wiem czy wgl będę w stanie się uspokoic jak narazie. Teoretycznie przyrosty dobre, a ja dalej panikuje.