reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

chyba normalne. Mam tak samo. 13+2 a wcale lepiej nie jest 😬 ale w pierwszej ciąży wymiotowałam do samego końca. Tutaj i tak jest dużo lżej bo wymiotuje mnie razy , natomiast mam ciągle mdłości czego w 1 ciąży nie było 🙈
to z jednej strony jest jakieś "pocieszenie" a z drugiej to mega współczuję pierwszej ciąży no i teraz tych mdlosci... ja mam najsilniejsze z samego rana jak wstanę :/ ja wymiotowałam tak mocno wczoraj i cały dzień mnie mulilo ale musiałam iść do pracy. W ogóle apetytu nagle nie mam , nic mi nie smakuje. Nie wiem co jeść a jeszcze tydzień temu jadlam jak wilk i smaki były . Włosy też mi wypadają na potęgę... nie wiem może dlatego że nie jem mięsa.. zaczęłam myśleć że to zaczątek anemii :/ aczkolwiek czerwone krwinki w normie z tego co mówiła lek. 🤦

reklama
Ja też nie mogę się doczekać, zwłaszcza że to pierwsze dziecko i musimy wszystko kupić od a do z🤩 Już nie mogę się doczekać tych rajdów po sklepach, bo ja to z tych co muszą wszystko naocznie pomacać i ewentualnie potem kupić przez internet😁
Ja również muszę wszystko wymacać 🤣🤣 aż czasami mi głupio jest z tego powodu ale to jest silniejsze ode mnie 😂 co jak co to na internecie zauważyłam że jest taniej 😊 może nie jakoś dużo ale zawsze coś 🙂

Rozumiem 😊 My również odkładamy....czekam tylko na zielone światło 😂 i lecę, chociaż mój drugi syn do dnia porodu miałbyć dziewczynką 🙈 po porodzie musiałam wszystko wymienić bo w domu miałam wszystko różowe, falbanki, tiul itp 😂

hehe, najgorzej z tymi kolorami 😆 zobaczymy jak wyjdzie, ale ja raczej planuję iść w neutralne kolory typu beże, zgaszona zieleń. pewnie trochę różu też wpadnie 🙈 mam w planach kupić porządne ubranka i zostawić je dla drugiego dziecka, bo drugie planujemy tak, żebym nie wracała do pracy.
Co z tego wyjdzie- zobaczymy 😅

Hej Dziewczęta!
Nie odzywałam się bo brak mocy, takie mdlosci mnie ostatnio dopadły. Co jest dziwne bo akurat powinny się skończyć... z tym że wcześniej nie było wymiotów teraz są 13+1 Czy to jest normalne? 😳

Btw mam jutro 1.06 USG prenatalne i stres jest odczuwalny. Trzymajcie kciuki 🙂
Ja tez jutro prenatalne mam tez stresik jest :)

nie wiem nic więcej od wczoraj. dostałam odpowiedź, że do jutra będzie, no i czekam 🤷🏼‍♀️
Ja dopiero dziś się zorientowałam, że chyba same możemy taką grupę założyć 🤪 Górne menu -> grupy -> załóż nową grupę. Jeśli się dzisiaj nie pojawi, to może nie ma sensu przypominać się admince, tylko po prostu same założymy?

Załączniki

• Screenshot 2022-05-31 at 11.07.21.png
    Screenshot 2022-05-31 at 11.07.21.png
    49,4 KB · Wyświetleń: 54
W ogóle dziewczyny slyszalyscie o tym że żeby badania prenatalne były wiarygodne trzeba robić USG w tym samym dniu co pappe? Wczoraj mi o tym kuzynka mówiła bo jej przyjaciel robi specjalizację z gibekologii. Tak mnie to zaciekawilo że poczytałam na necie i faktyczny tak powinno się robić w tym samym dniu
Mi lekarz wczoraj na zwykłej wizycie powiedział ze najpierw usg a potem pappa się robi.

reklama
A jak tam Dziewczyny z waszym jedzeniem ?? Bo u mnie kiepsko 🙈 od kilku tygodni nie wiem na co mam ochotę, jem bo jem 😅 mięso dalej mi nie wchodzi ale za to do McDonalda lecę pierwsza 😅
u mnie nie ma najmniejszego problemu. jem główno zdrowo, ale nigdy mnie tak nie ciągnęło do słodkiego. dobrze, że mam glukozę 81, bo byłoby ze mną kiepsko 😅 w styczniu była 75, więc i tak sporo wzrosła.

Do góry