reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Dziewczyny ja juz po villocentesi. Dzisiaj pełen odpoczynek. Fasolka urosla ksiazkowo. Próbowałam patrzeć na wyrostek ale ta pani doktor ciągle zmieniała stronę. Ale wydaje mi się, że był sporo podniesiony 💙 najważniejsze aby zadzwonili w przyszłym tygodniu i powiedzieli mi, że fasolka jest zdrowa 🍀🍀🍀
Jakie piękne, dokładne zdjecie 🥰🥰

reklama
Hej Dziewczęta!
Nie odzywałam się bo brak mocy, takie mdlosci mnie ostatnio dopadły. Co jest dziwne bo akurat powinny się skończyć... z tym że wcześniej nie było wymiotów teraz są 13+1 Czy to jest normalne? 😳

Btw mam jutro 1.06 USG prenatalne i stres jest odczuwalny. Trzymajcie kciuki 🙂
chyba normalne. Mam tak samo. 13+2 a wcale lepiej nie jest 😬 ale w pierwszej ciąży wymiotowałam do samego końca. Tutaj i tak jest dużo lżej bo wymiotuje mnie razy , natomiast mam ciągle mdłości czego w 1 ciąży nie było 🙈

Jak ja wam dziewczyny już po niektórym zazdroszczę że już wiecie kogo macie w brzuszku 🥰 wiadomo że za moment też się tego dowiem ale już swojemu powiedziałam wczoraj że bardzo chciałabym wpaść już w szał zakupów 🙈 wszystko jest takie śliczne dla maluszków 😍

Dziewczyny ja juz po villocentesi. Dzisiaj pełen odpoczynek. Fasolka urosla ksiazkowo. Próbowałam patrzeć na wyrostek ale ta pani doktor ciągle zmieniała stronę. Ale wydaje mi się, że był sporo podniesiony 💙 najważniejsze aby zadzwonili w przyszłym tygodniu i powiedzieli mi, że fasolka jest zdrowa 🍀🍀🍀
Z jakiego powodu robiłaś biopsję kosmówki ?

W ogóle dziewczyny slyszalyscie o tym że żeby badania prenatalne były wiarygodne trzeba robić USG w tym samym dniu co pappe? Wczoraj mi o tym kuzynka mówiła bo jej przyjaciel robi specjalizację z gibekologii. Tak mnie to zaciekawilo że poczytałam na necie i faktyczny tak powinno się robić w tym samym dniu
Tak. I tak też miałam robione - najpierw usg i od razu po tym krew. Z wynikiem mają dzwonić i będzie do odbioru na miejscu.
Oprócz dokładnego wyniku krwi potrzebne są dokładne pomiary i to jako całość daje wynik końcowy, a wiadomo, jak jednego dnia zrobisz badanie krwi, a za tydzień usg, to dziecko już będzie się wymiarami różniło, dlatego wynik mniej miarodajny. Jak zrobisz pappę dziś i za dwa tygodnie to też najpewniej otrzymasz różne wyniki.

tak ja otrzymałam po USG zdjęcia i opis i w tym samym dniu pobrali krew na pappe o po tym ma być jeszcze szczegółowy raport.
Co do płci hmm... Ja znam mnóstwo przypadków z mojego bliskiego otoczenia co miał być chłopak a urodziła się dziewczyna (moja dawna przyjaciolka ), u mojej koleżanki miała być dziewczyna a chłopak się urodziła, na porodówce też ze mną była dziewczyna co miała być dziewczynka a tu chłopak. Jeszcze kilka przykładów mogłabym wymienić. Także dopóki się nie urodzi to nie uwierzę 😁
jeju nie strasz. Ja mam jedną cesarkę i jedna poważna operacje na brzuchu i lekarz powiedział że to tak jakbym miała 2 CC i teraz będzie trzecie i na tym trzecim mam poprzestać bo potem to jest ryzykowne. A w szpitalu po operacji to mi powiedzieli żeby lepiej już się nie decydować na dziecko po dwóch CC🤦 Ale mój gin ma ponoc pacjentki co mają po 6 cesarek i więcej.
o super dzięki, zaraz zapisze i zakupie sobie. A po zastrzyku długo masz to przyklejone ?
no weź, ty jesteś nienormalna 🤣 haha nie no żarcik. Ale podziwiam. Ja dzień przed badaniem sraka jak stąd do San Francisco
Jak poszlam na wizytę do lekarza i powiedziałam że jestem pp 3 cesarkach to ten z takim lajtowym tonem powiedział że żaden problem zrobimy i 4 ciecie😃 wiec chyba raczej można, a gdy w 2018 roku lekarz mnie zszywał to powiedział że moja macica jest w super stanie i mogę mieć dalej dzieci

To i ja mam mały brzuch :) bylam na komunii z kuzynka która ma termin na polowe grudnia czyli tydz dalej ode mnie a brzuch ma spokojnie 2 razy większy niż mój 🙈 moja mama mi mówi ze te pierwsze miesiące to praktycznie płaska była także to nie ma reguły :)
Pocieszasz mnie zatem. Bo już się bałam, że coś się zatrzymało. Denerwuje mnie też to, że drugi raz muszę brać serię antybiotyków po 2 tyg. Wrr

reklama
Jak ja wam dziewczyny już po niektórym zazdroszczę że już wiecie kogo macie w brzuszku 🥰 wiadomo że za moment też się tego dowiem ale już swojemu powiedziałam wczoraj że bardzo chciałabym wpaść już w szał zakupów 🙈 wszystko jest takie śliczne dla maluszków 😍
my wiemy o córeczce, ale jeszcze mam spore opory przed kupowaniem. Na razie wielką przyjemność sprawia mi oglądanie ciuszków, ale na tym kończę. Po 20-23 tyg chyba powoli zacznę myśleć o wyprawce.

Na razie co miesiąc odkładamy kasę z przeznaczeniem na dzieciaczka ☺️

Do góry