Karola z nadzieją
Fanka BB :)
A co fajnego bierzesz i co planujesz na 2 trymestr? Bo tutaj po wypowiedziach dziewczyn chyba zdecyduje się na prenatal duo
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi na ból żołądka pomaga to, można brać w ciąży. Biorę mały łyczek i raz dwa przechodziNo u mnie to dosyć silny ból żołądka ale bałam się coś wziąć próbowałam zwymiotować ale nie dało rady... Wjechała herbata z rumianku i poszłam spać to teraz już żyje ale no czułam się strasznie i to na własne życzenie
Ja ostatnio oglądałam Nowy Eden wciągnęło mnie, a gdzie tam do 2giego sezonu.Dajcie spokój z pogodą. Mąż pojechał po kebaby, reklamowkę słodyczy (min Papita) w końcu dostał czereśnie wiec dziś kocyk i zaczynamy drugi sezon Nieobecni na Player. Pierwszy sezon bardzo nam się podobał.
Swoją droga polecacie jakieś seriale? Netflix? Player? W Kujawsko-pomorskim od środy upały więc czekam na nie ale póki co Tv i koc
No właśnie my też chyba jednak zaczniemy Stranger Things bo tyle czasu czekaliśmy na nowy sezon, ale już nie pamiętam co tam się działoJa ostatnio oglądałam Nowy Eden wciągnęło mnie, a gdzie tam do 2giego sezonu.
Teraz oglądamy Stranger Things. Może być
U mnie leje
Soda oczyszczona jest fajna do pilingu skóry głowyMam problemy skórne. Bardzo wrażliwa skórę na głowie i po myciu nawet bio szamponami miałam problemy z lupiezem i z przetluszczaniem się włosów, najgorsze to te lojotokowe zapalenie. Więc zaczęłam szukać naturalnych odpowiedników. Najpierw mylam jajkiem, ale to drogi gips, za jajko 1,2 A potrzebowalam min 2 na włosy co drugi dzień. Potem była mąka żytnia, ale ona zostaje często na włosach i sypie się jak łupież więc też odpadła. Słyszałam o sodzie oczyszczonej ale tego sposobu nie próbowałam. W końcu skusilam się na orzechy piorące które można używać do wszystkiego. Pranie, sprzątania, mycia, i jak narazie jestem bardzo zadowolona z efektów. Włosy będą zdrowsze, silniejsze no i W ogóle same plusy
Ech... człowiek to naiwna istota i czasem wypieramy albo się łudzimy, że będzie inaczej To fajnie że już lepiej mi pomaga mięta ale rumianek też jest dobry.No u mnie to dosyć silny ból żołądka ale bałam się coś wziąć próbowałam zwymiotować ale nie dało rady... Wjechała herbata z rumianku i poszłam spać to teraz już żyje ale no czułam się strasznie i to na własne życzenie
Eeeee.... nie. Wiele nie sprawdzam, wiem co jest zabronione i tego się trzymam. Chociaż niedawno zjadłam coś zakazanego nieświadomie i jak pod koniec impuls znalazł mózg to nie wiedziałam czy mam przełknąć czy zwymiotować. A wracając do tematu to odpuść trochę, bo nie da się nad tym do końca zapanować. Tak jak produkty pakowane możesz sobie sprawdzić skład to tak już warzywa i owoce nigdy nie masz pewności czym było pryskane chyba że sama wychodujesz.Dziewczyny czy wy tez macie obsesje na punkcie jedzenia? Ja wszystko co wkładam do ust sprawdzam w internecie czy można w ciąży, wszedzie mi się wydaje ze może być alkohol i nawet ocet spirytusowy mnie przeraża przez ten spirytus w nazwie. Wszystkie dodatki E… filtruje przez Google czy nie zaszkodzą ciąży. Już mnie to męczy ten cały stres…
Ważę 95kg przy wzroście 157cm wiec sporo ,cukier mam w normie w poprzednich ciążach tez mialam dobry cukier, a ciśnienie mi doszło terazJa jestem z naprawdę większą masą i w poniedziałek moja gin pokazała mi malucha przez brzuch. Za dwa tygodnie mam prenatalne to nie powinno być problemu ale jak coś to najwyżej zrobi dopochwowo.
Tak z ciekawości kochana ile ważysz że kazał ci schudnąć? Ja mam bardzo dużą nadwagę a raczej to już otyłość i mi na razie nikt nic nie każe się odchudzać. Obawia się tylko że będę miała cukrzycę ciążową i wtedy będę musiała pilnować diety. Mimo że mam ok cukier na czczo to dostałam glukometr i muszę sprawdzać po posiłkach i dostałam książeczki w których jest zapisane że przy moim BMI dobrze jest przytyć od 5 do 9kg przez całą ciążę.
Żółta wydzielina to nic niezwykłego i normalnego w ciąży, chyba że ma dziwny zapach ale jeżeli jest bezwonna to norma. Dla pewności i swojego spokoju zapytaj lekarza.
Niby to wszystko wiem i walczę ze sobą ale czasem panikuje strasznie.Eeeee.... nie. Wiele nie sprawdzam, wiem co jest zabronione i tego się trzymam. Chociaż niedawno zjadłam coś zakazanego nieświadomie i jak pod koniec impuls znalazł mózg to nie wiedziałam czy mam przełknąć czy zwymiotować. A wracając do tematu to odpuść trochę, bo nie da się nad tym do końca zapanować. Tak jak produkty pakowane możesz sobie sprawdzić skład to tak już warzywa i owoce nigdy nie masz pewności czym było pryskane chyba że sama wychodujesz.