reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
No u mnie to dosyć silny ból żołądka ale bałam się coś wziąć :( próbowałam zwymiotować ale nie dało rady... Wjechała herbata z rumianku i poszłam spać to teraz już żyje ale no czułam się strasznie i to na własne życzenie 😩
Mi na ból żołądka pomaga to, można brać w ciąży. Biorę mały łyczek i raz dwa przechodzi :)
C67F0461-BBDE-4070-995E-EAB72CC70511.jpeg

Dajcie spokój z pogodą. Mąż pojechał po kebaby, reklamowkę słodyczy 😀 (min Papita) w końcu dostał czereśnie wiec dziś kocyk i zaczynamy drugi sezon Nieobecni na Player. Pierwszy sezon bardzo nam się podobał.
Swoją droga polecacie jakieś seriale? Netflix? Player? W Kujawsko-pomorskim od środy upały więc czekam na nie 😀 ale póki co Tv i koc 😀
Ja ostatnio oglądałam Nowy Eden wciągnęło mnie, a gdzie tam do 2giego sezonu.
Teraz oglądamy Stranger Things. Może być 😁

U mnie leje 🙄🙄

Mam problemy skórne. Bardzo wrażliwa skórę na głowie i po myciu nawet bio szamponami miałam problemy z lupiezem i z przetluszczaniem się włosów, najgorsze to te lojotokowe zapalenie. Więc zaczęłam szukać naturalnych odpowiedników. Najpierw mylam jajkiem, ale to drogi gips, za jajko 1,2 A potrzebowalam min 2 na włosy co drugi dzień. Potem była mąka żytnia, ale ona zostaje często na włosach i sypie się jak łupież więc też odpadła. Słyszałam o sodzie oczyszczonej ale tego sposobu nie próbowałam. W końcu skusilam się na orzechy piorące które można używać do wszystkiego. Pranie, sprzątania, mycia, i jak narazie jestem bardzo zadowolona z efektów. Włosy będą zdrowsze, silniejsze no i W ogóle same plusy 😊😊😊😊
Soda oczyszczona jest fajna do pilingu skóry głowy 😊

Dziewczyny czy wy tez macie obsesje na punkcie jedzenia? Ja wszystko co wkładam do ust sprawdzam w internecie czy można w ciąży, wszedzie mi się wydaje ze może być alkohol i nawet ocet spirytusowy mnie przeraża przez ten spirytus w nazwie. Wszystkie dodatki E… filtruje przez Google czy nie zaszkodzą ciąży. Już mnie to męczy ten cały stres…

No u mnie to dosyć silny ból żołądka ale bałam się coś wziąć :( próbowałam zwymiotować ale nie dało rady... Wjechała herbata z rumianku i poszłam spać to teraz już żyje ale no czułam się strasznie i to na własne życzenie 😩
Ech... człowiek to naiwna istota i czasem wypieramy albo się łudzimy, że będzie inaczej🙄 To fajnie że już lepiej 🤗 mi pomaga mięta ale rumianek też jest dobry.

Dziewczyny czy wy tez macie obsesje na punkcie jedzenia? Ja wszystko co wkładam do ust sprawdzam w internecie czy można w ciąży, wszedzie mi się wydaje ze może być alkohol i nawet ocet spirytusowy mnie przeraża przez ten spirytus w nazwie. Wszystkie dodatki E… filtruje przez Google czy nie zaszkodzą ciąży. Już mnie to męczy ten cały stres…
Eeeee.... nie. Wiele nie sprawdzam, wiem co jest zabronione i tego się trzymam. Chociaż niedawno zjadłam coś zakazanego nieświadomie i jak pod koniec impuls znalazł mózg to nie wiedziałam czy mam przełknąć czy zwymiotować. A wracając do tematu to odpuść trochę, bo nie da się nad tym do końca zapanować. Tak jak produkty pakowane możesz sobie sprawdzić skład to tak już warzywa i owoce nigdy nie masz pewności czym było pryskane chyba że sama wychodujesz.

Ja jestem z naprawdę większą masą i w poniedziałek moja gin pokazała mi malucha przez brzuch. Za dwa tygodnie mam prenatalne to nie powinno być problemu ale jak coś to najwyżej zrobi dopochwowo.

Tak z ciekawości kochana ile ważysz że kazał ci schudnąć? Ja mam bardzo dużą nadwagę a raczej to już otyłość i mi na razie nikt nic nie każe się odchudzać. Obawia się tylko że będę miała cukrzycę ciążową i wtedy będę musiała pilnować diety. Mimo że mam ok cukier na czczo to dostałam glukometr i muszę sprawdzać po posiłkach i dostałam książeczki w których jest zapisane że przy moim BMI dobrze jest przytyć od 5 do 9kg przez całą ciążę.

Żółta wydzielina to nic niezwykłego i normalnego w ciąży, chyba że ma dziwny zapach ale jeżeli jest bezwonna to norma. Dla pewności i swojego spokoju zapytaj lekarza.
Ważę 95kg przy wzroście 157cm wiec sporo ,cukier mam w normie w poprzednich ciążach tez mialam dobry cukier, a ciśnienie mi doszło teraz

reklama
Eeeee.... nie. Wiele nie sprawdzam, wiem co jest zabronione i tego się trzymam. Chociaż niedawno zjadłam coś zakazanego nieświadomie i jak pod koniec impuls znalazł mózg to nie wiedziałam czy mam przełknąć czy zwymiotować. A wracając do tematu to odpuść trochę, bo nie da się nad tym do końca zapanować. Tak jak produkty pakowane możesz sobie sprawdzić skład to tak już warzywa i owoce nigdy nie masz pewności czym było pryskane chyba że sama wychodujesz.
Niby to wszystko wiem i walczę ze sobą ale czasem panikuje strasznie.:(

Do góry