reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Mam problemy skórne. Bardzo wrażliwa skórę na głowie i po myciu nawet bio szamponami miałam problemy z lupiezem i z przetluszczaniem się włosów, najgorsze to te lojotokowe zapalenie. Więc zaczęłam szukać naturalnych odpowiedników. Najpierw mylam jajkiem, ale to drogi gips, za jajko 1,2 A potrzebowalam min 2 na włosy co drugi dzień. Potem była mąka żytnia, ale ona zostaje często na włosach i sypie się jak łupież więc też odpadła. Słyszałam o sodzie oczyszczonej ale tego sposobu nie próbowałam. W końcu skusilam się na orzechy piorące które można używać do wszystkiego. Pranie, sprzątania, mycia, i jak narazie jestem bardzo zadowolona z efektów. Włosy będą zdrowsze, silniejsze no i W ogóle same plusy 😊😊😊😊
Jeśli chodzi o te orzechy to kupiłam je na allegro. Wystarczy 10 min gotować garść w wodzie , a po wystygnięciu próbować myć jak szampanem. Nie pien8a się Ale naprawdę odświeżają.😊😊😊😊

reklama
Dajcie spokój z pogodą. Mąż pojechał po kebaby, reklamowkę słodyczy 😀 (min Papita) w końcu dostał czereśnie wiec dziś kocyk i zaczynamy drugi sezon Nieobecni na Player. Pierwszy sezon bardzo nam się podobał.
Swoją droga polecacie jakieś seriale? Netflix? Player? W Kujawsko-pomorskim od środy upały więc czekam na nie 😀 ale póki co Tv i koc 😀

Mam problemy skórne. Bardzo wrażliwa skórę na głowie i po myciu nawet bio szamponami miałam problemy z lupiezem i z przetluszczaniem się włosów, najgorsze to te lojotokowe zapalenie. Więc zaczęłam szukać naturalnych odpowiedników. Najpierw mylam jajkiem, ale to drogi gips, za jajko 1,2 A potrzebowalam min 2 na włosy co drugi dzień. Potem była mąka żytnia, ale ona zostaje często na włosach i sypie się jak łupież więc też odpadła. Słyszałam o sodzie oczyszczonej ale tego sposobu nie próbowałam. W końcu skusilam się na orzechy piorące które można używać do wszystkiego. Pranie, sprzątania, mycia, i jak narazie jestem bardzo zadowolona z efektów. Włosy będą zdrowsze, silniejsze no i W ogóle same plusy 😊😊😊😊
No właśnie tak mi się skojarzyło z orzechami piorącymi, ale nie miałam pojęcia, że można je też stosować do włosów. Super! Dobrze znać takie patenty :) Ja szampony póki co drogeryjne, za to przy sprzątaniu najczęściej ograniczam się do sody i kwasku cytrynowego (najpierw soda, spłukuję wodą i spryskuję wodą z kwaskiem, wszystko lśni) i teraz jak kupię czasem jakiś Cif czy inny cleaner to zapach jest tak intensywny, że aż mnie odrzuca i muszę później wietrzyć.

ja ostatnio robiłam schab w sosie duszony.. zasnęłam. Obudził mnie smród. Mieszkanie wietrzylam cały tydzień.. 😡 nigdy więcej 😅
No mój partner wszedł do domu , nowego domu bo przeprowadziliśmy się jakieś 2,5 mies temu. I stwierdził że sąsiedzi mają kopciucha I to pewnie od nich . 😂😂😂🤣🤣 jak mi się przypomnialo o garnku to dobrze że że schodów nie spadlam. Tak lecialam go wyłączyć. Nowa chałupa A już ją chce puścić z dymem 😆😆😆

No właśnie tak mi się skojarzyło z orzechami piorącymi, ale nie miałam pojęcia, że można je też stosować do włosów. Super! Dobrze znać takie patenty :) Ja szampony póki co drogeryjne, za to przy sprzątaniu najczęściej ograniczam się do sody i kwasku cytrynowego (najpierw soda, spłukuję wodą i spryskuję wodą z kwaskiem, wszystko lśni) i teraz jak kupię czasem jakiś Cif czy inny cleaner to zapach jest tak intensywny, że aż mnie odrzuca i muszę później wietrzyć.
Tak tak, można jak najbardziej myć włosy. Ja uważam że super produkt , więc polecam 😉 ja też ogólnie staram się odejść od chemii bo nic dobrego dla nas nie robi 🙂🙂🙂

No mój partner wszedł do domu , nowego domu bo przeprowadziliśmy się jakieś 2,5 mies temu. I stwierdził że sąsiedzi mają kopciucha I to pewnie od nich . 😂😂😂🤣🤣 jak mi się przypomnialo o garnku to dobrze że że schodów nie spadlam. Tak lecialam go wyłączyć. Nowa chałupa A już ją chce puścić z dymem 😆😆😆
Ooooo, to tak jak ja rosołek mężowi odgrzewałam 🤣🤣🤣 poszłam na chwilkę do sklepu na drugą stronę ulicy, ale coś tam się zeszło, okno od kuchni było otwarte, mąż na podwórku i do mnie mówi "czym ci sąsiedzi dzisiaj w piecu palą " 🤣🤣🤣

Tak tak, można jak najbardziej myć włosy. Ja uważam że super produkt , więc polecam 😉 ja też ogólnie staram się odejść od chemii bo nic dobrego dla nas nie robi 🙂🙂🙂
Ogólnie się zgadzam, choć też myślę, że dobrze sformułowane kosmetyki np. apteczne nie muszą być koniecznie oparte na naturalnych składnikach. Ale tej chemii chyba jednak mocno nadużywamy i to aż proszenie się o alergie i podrażnienia, z tą całą listą Mendelejewa dodatków zapachowych, koloryzujących, konserwujących... Za dużo tego. Dlatego proste alternatywy zawsze na propsie :)

reklama
A nie masz jakiegoś bezpiecznego specyfiku żeby sobie ulżyć? Znam ten ból łakomstwa bo dziś zjadłam bułkę łamanie z kruszonką i nutellą, po czym zrobiło mi się niedobrze, odbijało i cofało, męczyło 2h. Mimo że bez ciąży czasem źle znosiłam taki posiłek to i tak łapczywość wygrała, ale już wiem że więcej nie tchne🤦🏼‍♀️
No u mnie to dosyć silny ból żołądka ale bałam się coś wziąć :( próbowałam zwymiotować ale nie dało rady... Wjechała herbata z rumianku i poszłam spać to teraz już żyje ale no czułam się strasznie i to na własne życzenie 😩

Do góry