reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Hej , jestem tu nowa, nie doczytałam całego wątku bo jest prawie 900 stron więc trochę by mi zeszło 😄. Ja również mam termin na grudzień. Z daty miesiączki wychodzi na tego, ale z usg na 3go. 🙂🙂🙂 chciałam się zapytać. To moja pierwsza ciąża, pierwsze dzidzi. W lipcu skończę 36 lat . Poprzednia ciąża w zeszłym roku zakończona poronieniem na przełomie 8/9 tyg. I tak się dziewczyny stresuje , że to jakaś makabra. Jestem po pierwszym prenatalnym , ktore miałam teraz 23.05 wszystko niby ok , ale wchodze w ten 13sty tydzień i panikuje znów. Piersi mało bolą, nudności ustępują. Niby to normalne , ale dzięki temu wiedziałam że z dzidzią wszystko ok. Kupiłam detektor tętna , ale jeszcze chyba za wczas. Powiedzcie czy to normalne w tych tygodniach że możemy się nie czuć na ciążę, a ona może się dobrze rozwijać?? Dajcie znać bo moje nerwy są w strzępkach. Pozdrawiam 🙂🙂🙂
Hej dziewczyny tak właśnie się wypowiadają ze kolo 13 nie mają nudności i czują się lepiej badz dobrej myśli 🙂🙂🙂wiem co to znaczy stracić viaze na przełomie 8/9 tydz przechodziłam to to też poczułam się wtedy ze nic mi nie jest nic mnie nie bolało ale ja miałam tak że miałam plamkę różowa i tak to okazało się dlaczego 😒😒😒😒

reklama
A odnośnie wyżartego mózgu to w drodze powrotnej skądś miałam zajechać po zakupy. Po czym zapatrzyłam się bezmyślnie na GPS i pojechałam taką drogą, że do sklepu będę się musiała z 15 km wrócić zamiast mieć go po drodze 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Ja dzisiaj spaliłam garnek. Miałam zagotować orzechy na szampon i poszłam se spać 🤷‍♀️

Hej , jestem tu nowa, nie doczytałam całego wątku bo jest prawie 900 stron więc trochę by mi zeszło 😄. Ja również mam termin na grudzień. Z daty miesiączki wychodzi na tego, ale z usg na 3go. 🙂🙂🙂 chciałam się zapytać. To moja pierwsza ciąża, pierwsze dzidzi. W lipcu skończę 36 lat . Poprzednia ciąża w zeszłym roku zakończona poronieniem na przełomie 8/9 tyg. I tak się dziewczyny stresuje , że to jakaś makabra. Jestem po pierwszym prenatalnym , ktore miałam teraz 23.05 wszystko niby ok , ale wchodze w ten 13sty tydzień i panikuje znów. Piersi mało bolą, nudności ustępują. Niby to normalne , ale dzięki temu wiedziałam że z dzidzią wszystko ok. Kupiłam detektor tętna , ale jeszcze chyba za wczas. Powiedzcie czy to normalne w tych tygodniach że możemy się nie czuć na ciążę, a ona może się dobrze rozwijać?? Dajcie znać bo moje nerwy są w strzępkach. Pozdrawiam 🙂🙂🙂
Hej, dużo nas tu po stratach, więc rozumiemy Cię i Twoje obawy. 🙂
Objawy mają prawo ustępować, także ciesz się dobrym samopoczuciem. 🙂

Hej dziewczyny tak właśnie się wypowiadają ze kolo 13 nie mają nudności i czują się lepiej badz dobrej myśli 🙂🙂🙂wiem co to znaczy stracić viaze na przełomie 8/9 tydz przechodziłam to to też poczułam się wtedy ze nic mi nie jest nic mnie nie bolało ale ja miałam tak że miałam plamkę różowa i tak to okazało się dlaczego 😒😒😒😒
Ja tez niestety mialam plamienie i okazalo sie później że dzidzia się słabo rozwijała, a potem serduszko przestało bić :(((, teraz przez tą sytuację zamiast się cieszyć , to ciągle się denerwuje czy wszystko ok.

Witamy! :) ❤️ To jak najbardziej normalne i ja tam się cieszę, dziś 13+0 i od jakiegoś czasu uciążliwe objawy coraz częściej zanikają na całe dnie, a 2 dni temu byłam na USG i wszystko jest jak najbardziej ok :) Wszystko będzie dobrze!

reklama
Orzechy na szampon? Powiesz coś więcej? :)
Mam problemy skórne. Bardzo wrażliwa skórę na głowie i po myciu nawet bio szamponami miałam problemy z lupiezem i z przetluszczaniem się włosów, najgorsze to te lojotokowe zapalenie. Więc zaczęłam szukać naturalnych odpowiedników. Najpierw mylam jajkiem, ale to drogi gips, za jajko 1,2 A potrzebowalam min 2 na włosy co drugi dzień. Potem była mąka żytnia, ale ona zostaje często na włosach i sypie się jak łupież więc też odpadła. Słyszałam o sodzie oczyszczonej ale tego sposobu nie próbowałam. W końcu skusilam się na orzechy piorące które można używać do wszystkiego. Pranie, sprzątania, mycia, i jak narazie jestem bardzo zadowolona z efektów. Włosy będą zdrowsze, silniejsze no i W ogóle same plusy 😊😊😊😊

Do góry