reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

U mnie mizeria to tak co drugi dzień wjeżdża teraz, uwielbiam 😍 W ogóle sezon ogórkowy tutaj od początku ciąży (moja mama miała tak samo :D ), dziś właśnie miałam zalać gruntowe do kiszenia na małosolne 😍, ale okazało się, że nie mam niejodowanej soli. Ale jutro już zrobię.

W ogóle tak wczoraj pisałyście o tym serku pleśniowym, że aż musiałam kupić 🙃 Camembert, oczywiście z pasteryzowanego mleka. Poszedł cały w jeden dzień😁
A ja może bym I mizerię też ale dziś się okazało że ziemniaki mi nie smakują myślałam że tylko mięso ale już jest więcej nie dobrych 🙁dobrze ze te owoce mogę jesc i chleb pieczony i dziś wypiłam kakao naszła mnie ochota

reklama
Strach się bać, strach będzie oko zamknąć na chwilę pójdziesz gotować obiad a tu 50 stron, 🤣🤣🤣🤣
No tak będzie, zobaczysz 🙈🙈🙈
Muszę kupić nutelle!
Ja się bronię przed nią rękami i nogami, widuje ją w sklepach na półkach, ale odwracam się, żeby na mnie nie patrzyła, bo zawsze krzyczy " weź mnie weź! Taka jestem słodziutka i pyszna i tak uwielbiasz mnie jeść łyżeczką na raz" więc omijam jak tylko mogę 🙈
Słuchajcie zaczęłam się pomalutku, tak ultra delikatnie cieszyć bo nie krwawię dzisiaj, rano miałam delikatne plamienia brązowe tylko. Jejjjj jak ja bym chciała aby było Ok 🥺🥺😊
Cudowne wiadomości ❤️❤️❤️ musi być dobrze! Kiedy idziesz na wizytę kontrolna??

A ja może bym I mizerię też ale dziś się okazało że ziemniaki mi nie smakują myślałam że tylko mięso ale już jest więcej nie dobrych 🙁dobrze ze te owoce mogę jesc i chleb pieczony i dziś wypiłam kakao naszła mnie ochota
Ale po co komu ziemniaki czy mięso, mizeria jest pyszna sama w sobie! :)
Dobrze, że cokolwiek możesz jeść póki co, niedługo powinno być już lepiej z apetytem. Akurat na pełnię sezonu :)

Powiem wam, że ja sobie zamówiłam na jeden dzień dietę pudełkowa od Ewki Chodakowskiej dla kobiet w ciąży, i jestem zaskoczona bo codziennie problem z tym co bym mogła zjeść a tu gotowe pod nosek i nawet smacznie 😁 zastanawiam się tym intensywnie bo taki mam problem z gotowaniem, że szok, chociaż mdłości trochę zmalały 💪

@Cleo92 poleć mi jakiś zestaw do makijażu ( podstawy) - ja się nie maluję, ale wyglądam jak zombie 🙈 a muszę się ludziom pokazać 🤣🤣🤣 najlepiej coś w miniaturach 🙈
Ale czego potrzebujesz? 😁
Mogę Ci polecisz i wszystkim Wam w sumie jeżeli chodzi o drogeryjne produkty to podkład Eveline better than skin, no mówię Wam nie ma lepszego! Używam go na sobie od kiedy ttylko się pojawił i jest sztos. W ogóle ostatnio marka Eveline mnie tak zaskoczyła pozytywnie, że ja Teraz prakrycznie na codzień się maluję tylko tą marka 😁 korektory są super, eyeliner precise brush liner najlepszy jaki w życiu miałam dla siebie (podobny do słynnego eyelinera z Kat von d), tusz do rzęs z Eveline z taką mega malutka szczoteczką, puder mineralny Variete, puder rozświetlający też z serii Variete, i kredki do brwi mają super 😁
Rozświetlacz polecam z Sensique albo my secret. A cienie to ostatnio katuje Affect

Hej dziewuszki ;) ja ostatnio tak z doskoku ale dużo się dzieje jak jestem w pracy wiec nudy nie ma, a z racji pracy z pacjentami bywa wesoło 😂 ogólnie zaczęłam dyszec jak stara lokomotywa, śpię niewyobrażalna ilość godzin ( przeszłam na schemat chodzenia spać maks o 22, a ja jestem typem sowy ze siedzę do pozna i późno wstaje) teraz wcześnie chodze spać i późno wstaje 😂 nareszcie jutro weekend wiec spać będę do woli i bez wyrzutów. Mój małżon zażyczył sobie pierogi ukraińskie dawniej zwane ruskimi i zobowiązał się je lepić, wiec ja dzisiaj już farsz zrobiłam i jutro sobota z pierogami - pogoda za oknem nie rozpieszcza wiec chociaż nalepimy pierogów i będzie na zaś 😎 wizytę mam dopiero 13/06 (prenatalne) a ja już przebieram nogami co dzidzi, te pierwsze usg miałam co 2 tyg wiec się człowiek przyzwyczaił 😉

Ale po co komu ziemniaki czy mięso, mizeria jest pyszna sama w sobie! :)
Dobrze, że cokolwiek możesz jeść póki co, niedługo powinno być już lepiej z apetytem. Akurat na pełnię sezonu :)
No ale mizerie lubię wyłącznie z ziemniakami i jajkami tak samej nie ma mowy No oby było lepiej ale mogę się męczyć nawet jak mi nic prawie nie smakuje bo warto 🙂🙂🙂

Kochane, to że często gęsto będziemy miały inne zdanie /poglądy, to rzecz naturalna każda z nas inna, ale wchodząc na takie forum, trzeba umieć uszanować, to że ktoś ma odmienne zdanie, bo takie jest jego prawo. I jeżeli każda kobieta będzie właśnie tak postępować, że ja zrobiłabym inaczej, ale szanuje twoje zdanie, to będzie miło cały czas, a jeżeli będziemy komuś narzucały swoje zdanie, bo przecież ja pozjadałam wszystkie rozumy i nikt nie jest mądrzejszy ode mnie, to będą niepotrzebne spiny, można doradzić, ale broń boże kogoś krytykować..
Każda z nas jest w takim stanie, że myślę że wchodzi na forum, żeby się oderwać troszkę od rzeczywistości, odstresować, oczywiście dużo z nas ma różne humorki, a to przez ciążę, zmęczenie pracą, dziećmi, więc niech zostanie tak jak jest i wspierajmy się i szanujmy, tak jak do tej pory, bo przecież nie wchodzimy tu żeby jedna drugiej dogryzała 😘 jak byłam na styczniówkach, to wchodziły jakieś trole i próbowały coś mieszać na forum i zdecydowałyśmy się na zamknięta grupę, żeby żadnych akcji nie było..

Dziewczyny, krótka piłka!
Robimy listę wszystkich udzielających się dziewczyn, tych, które chcą jeszcze dołączyć i zakładamy niedługo grupę prywatną 😊
Poniżej lista uczestniczek. Listę zrobiłam na bazie moich ostatnich powiadomień, także na pewno dużo z Was jeszcze tu brakuje. Z góry przepraszam, ale ciężko zapamiętać wszystkie nazwy 😅 Ja nie piszę się na założycielkę grupy, ale może lista nas zmotywuje do działania? 😉Można ją kopiować! Zgłaszajcie się, jeśli nie ma Was na liście 😊 Mam nadzieję, że nie wstawiłam tu jakiejś przypadkowej użytkowniczki forum 🤣

Lista użytkowników (kolejność przypadkowa):
@MartaMarkry
@Strzyga_
@Purrfect
@Hejcia
@anulaa_89
@MałaMi 2022
@natusia.mamusia86
@marsi89
@Carmen_87
@Roksi2810
@Blanca86
@Blondynka w sieci
@ka.an92
@Karola z nadzieją
@7grudnia
@nikola1512
@Karolcia105
@Cleo92
@Mamafasolki
@Coronita
@Bibi80
@honeypie58
@Blackoliwka
@Marcowa22
@Aurora84
@Sentosa
@Diaanaa
@Agnesco
@Renjja
@AgataG21
@Magdalena_xx
@Bebet
@Malka_91
@Edka88
@Nantes
@Hol-inka
@gigian
@Takalenka
@Poplątana9
@Aniaaa_022
@pannadarianna
@Olka92
@panna_anna
@MartaŁ
@Majka2022
@Migot_ka
@Margeritka28
@Monia_91
Chciałabym dopisać siebie, to że nie udzielam się często, nie oznacza że nie udzielam się wcale ;)

reklama
Do góry