reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Aaa, no ja bym jeszcze dodała problemy ze spaniem. Niektóre dziewczyny są mega śpiące, a ja zaś nie mogę spac. Już którąś noc z rzędu się turlam po łóżku. Rano też się obudziłam do pracy, stary coś tam zająknął jak sie podnosiłam i mówię mu, że znowu cala noc nie spałam. A on do mnie, że zło nigdy nie śpi...
No więc go udusiłam i poszlam do pracy 😜

reklama
Cześć!
Jesli mogę, to chętnie się dołączę 😃
Witamy i gratulacje!! ❤️W jakim jesteś tygodniu? Jak się czujesz?
Aaa i wiecie co instruktor powiedział? Żeby nie pić w ciąży wody Muszynianki, bo ona ma dużo wapnia, który się odkłada na nerkach i robią się kamienie. Jego żona do szpitala trafiła przez to w ciąży. A ja Muszyniankę pije cały czas, ale już nie będę 🙈
O matulu, aż sprawdziłam i faktycznie, Muszynianka ma 208,0 mg/l a moja mineralka ledwie 12 ml/l. Dzięki za podpowiedź :)

Witamy i gratulacje!! ❤️W jakim jesteś tygodniu? Jak się czujesz?

O matulu, aż sprawdziłam i faktycznie, Muszynianka ma 208,0 mg/l a moja mineralka ledwie 12 ml/l. Dzięki za podpowiedź :)
Dziękuję i równiez, gratuluję! Skończyłam 4 tydzień, czuję się bardzo dobrze 😉 a Ty?
Btw, to moja druga ciąża, mam już córkę prawie 11-letnia, która też jest z grudnia 😜

Dziękuję i równiez, gratuluję! Skończyłam 4 tydzień, czuję się bardzo dobrze 😉 a Ty?
Btw, to moja druga ciąża, mam już córkę prawie 11-letnia, która też jest z grudnia 😜
U mnie 5+3, test był dokładnie w dzień spodziewanej @ 31.03. Maluch planowany acz spontaniczny :D Też czuję się bardzo dobrze ale mam stresa bo to moja pierwsza ciąża w życiu a mam już 39 lat (a czuję się z tym wszystkim jakbym miała 16). Ale wszystko wydaje się ok, a wieczorne zmęczenie i mega apetyt jakoś chyba przeżyję :)

U mnie 5+3, test był dokładnie w dzień spodziewanej @ 31.03. Maluch planowany acz spontaniczny :D Też czuję się bardzo dobrze ale mam stresa bo to moja pierwsza ciąża w życiu a mam już 39 lat (a czuję się z tym wszystkim jakbym miała 16). Ale wszystko wydaje się ok, a wieczorne zmęczenie i mega apetyt jakoś chyba przeżyję :)
Nie byłam jeszcze na usg. W przyszłym tygodniu, tzn jak zacznie się 5, to będzie już widac pęcherzyk, prawda?
Ja pierwsze urodziłam, jak miałam 18🙈 ale było spoko, skończyłam studia, mam fajna pracę itp. Córka ma najmłodsza mamę w klasie, ale to nic. Mamy super kontakt, nawet jesteśmy tak samo potrzepane 😂 zarówno późne jak i wczesne macierzyństwo ma swoje plusy i minusy, także ja bym się wiekiem nie przejmowała 😉

Nie byłam jeszcze na usg. W przyszłym tygodniu, tzn jak zacznie się 5, to będzie już widac pęcherzyk, prawda?
Ja pierwsze urodziłam, jak miałam 18🙈 ale było spoko, skończyłam studia, mam fajna pracę itp. Córka ma najmłodsza mamę w klasie, ale to nic. Mamy super kontakt, nawet jesteśmy tak samo potrzepane 😂 zarówno późne jak i wczesne macierzyństwo ma swoje plusy i minusy, także ja bym się wiekiem nie przejmowała 😉
Z tego, co wiem to tak, w 5 tyg będzie już pęcherzyk. Też jeszcze nie byłam na usg, mam 15.04, to będzie 6+3 i powinno już być bicie serduszka :)
Zazroszczę wczesnego macierzyństwa! Takie mamy-prawie rówieśniczki są super :) Ja bardzo długo nie byłam na to gotowa i było tyle innych rzeczy do ogarnięcia - dom, pasje, kariera. Wiem, że niby da się to pogodzić z dzieckiem, ale mnie to przerastało. Może dlatego, że jako dziecko czułam się trochę odsunięta na dalszy plan i swojemu własnemu chciałam dać 100% uwagi. I dopiero kiedy uświadomiłam sobie, że to prawie ostatni dzwonek to pogadaliśmy z mężem i przestaliśmy się ograniczać. I udało się od razu! Czuję się gotowa, mąż też :) Jedyne, czego się teraz boję to ew. wady genetyczne więc czekam niecierpliwie na 12 tydzień i testy w tym kierunku.

Z tego, co wiem to tak, w 5 tyg będzie już pęcherzyk. Też jeszcze nie byłam na usg, mam 15.04, to będzie 6+3 i powinno już być bicie serduszka :)
Zazroszczę wczesnego macierzyństwa! Takie mamy-prawie rówieśniczki są super :) Ja bardzo długo nie byłam na to gotowa i było tyle innych rzeczy do ogarnięcia - dom, pasje, kariera. Wiem, że niby da się to pogodzić z dzieckiem, ale mnie to przerastało. Może dlatego, że jako dziecko czułam się trochę odsunięta na dalszy plan i swojemu własnemu chciałam dać 100% uwagi. I dopiero kiedy uświadomiłam sobie, że to prawie ostatni dzwonek to pogadaliśmy z mężem i przestaliśmy się ograniczać. I udało się od razu! Czuję się gotowa, mąż też :) Jedyne, czego się teraz boję to ew. wady genetyczne więc czekam niecierpliwie na 12 tydzień i testy w tym kierunku.
najważniejsze to, ze zdecydowałaś się wtedy kiedy byłaś gotowa, a nie bo „wypada” „trzeba” ❤️ jeśli jesteś starsza, niż ta „20-tka” to tez wcale nie czyni cię gorsza! Tez będziesz świetna mama! Będziesz robiła jakieś dodatkowe badania czy prenatalne masz tutaj na myśli?
Ja na chwile obecna marze o tym by serduszko pukało! ❤️ nadzieja na Franka, ale najważniejsze, by było zdrowe. Wyczekane i zdrowe. 😁

reklama
Jak musisz dać radę to wszystko ogarniesz 😃 ja o drugie dziecko starałam się rok, zanikła mi owulacja. Jak odstawiłam antykoncepcję hormonalna to w ogóle jej nie było. Na jedne dziewczyny tabsy nie mają wpływu a na inne pewnie mają. Musiałam być stymulowana lekami, żeby doszło do owulacji, ale udało się w pierwszym cyklu przy stymulacji.
Jesli miałabym świadomie zdecydować się be dziecko, to właśnie rok temu, mając 27 lat, dojrzałam do takiej decyzji. Pierwsze to oczywiście wpadka, ale nie żałuję 😄 każdy jest gotów w innym czasie. Zazdroszczę, że Tobie udało się od razu i nie musiałas przechodzić przez to wszystko co ja przez ten rok 🙈 byłam pewna, że mimo leków się nie udało, a jednak taka niespodzianka! 😃

Do góry