reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Hej ☺️ witam się na nowo bo trochę się nie odzywałam. Przeraziły mnie te wszystkie straty, musiałam odpocząć psychicznie od tego. Zazdroszczę cudownych zdjęć Waszych Maluszków i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ☺️❤️
teraz już jest dobrze. Codziennie piękne zdjęcia maluszków! Same dobre wieści! Wracaj do nas ❤️

reklama
dokładnie. Słuchać trzeba lekarza wiadomo, ale tez trzeba mieć wyobraźnie i umieć rozróżnić zagrożenie od witaminek 😅

„Urodziła, bo zjadła maliny” 😂😂😂😂😂😂😂
Moim zdaniem problem tkwi też w tym kogo się słuchamy. To, że ktoś jest profesorem ginekologii nie znaczy, że ma fakultet z dietetyki ciężarnych 🙄
Tak samo potem: pediatra jest specjalistą od leczenia dzieci, a nie od ich żywienia i jak czasem czytam co pediatrzy zalecają to 😱😱😱

Jesli odrzucamy przykładowe maliny i WSZYSTKO co z nimi związane to nawet seria leków Prena/len dla kobiet w ciąży jest w ten sposób zabroniona 🤷‍♀️

Moim zdaniem problem tkwi też w tym kogo się słuchamy. To, że ktoś jest profesorem ginekologii nie znaczy, że ma fakultet z dietetyki ciężarnych 🙄
Tak samo potem: pediatra jest specjalistą od leczenia dzieci, a nie od ich żywienia i jak czasem czytam co pediatrzy zalecają to 😱😱😱

Jesli odrzucamy przykładowe maliny i WSZYSTKO co z nimi związane to nawet seria leków Prena/len dla kobiet w ciąży jest w ten sposób zabroniona 🤷‍♀️
ej masz racje! *spam* jest malinowy! Każdy robi jak uważa, ale maliny są raz w roku w sezonie, korzystam. Tak samo jak korzystam z truskawek mimo ze zabobony mówią, ze dziecko będzie w kropki lub uczulone 😅😅😅

Co do pediatrów.. czasami lepiej zatkać uszy 😅

No mój ginekolog właśnie powiedział żeby nie jeść surowego mięsa, surowych ryb, wędzonych ryb, sery plesniowe no i wiadomo alko, papierosy..
W serach pleśniowych chodzi o to, że w innych krajach są one robione przeważnie z niepasteryzowanego mleka. W Polsce to rzadkość, więc ja jak najbardziej na przekąskę czy kolację wcinam smażonego czy pieczonego camemberta z żurawiną 🤤

ej masz racje! *spam* jest malinowy! Każdy robi jak uważa, ale maliny są raz w roku w sezonie, korzystam. Tak samo jak korzystam z truskawek mimo ze zabobony mówią, ze dziecko będzie w kropki lub uczulone 😅😅😅

Co do pediatrów.. czasami lepiej zatkać uszy 😅
jejku, jak ja czekam na truskaweczki. Ale takie czerwcowe z ogrodu. Słodkie, bordowe 🙂 mniam .....

W serach pleśniowych chodzi o to, że w innych krajach są one robione przeważnie z niepasteryzowanego mleka. W Polsce to rzadkość, więc ja jak najbardziej na przekąskę czy kolację wcinam smażonego czy pieczonego camemberta z żurawiną 🤤
ja się czaje na camembert . Właśnie wiem, że nie bardzo można ale jak zjem kawałeczek nie za często to raczej nie powinno się nic stać 🙂 ja mam fazę czasem na camembert ale nie tak że codziennie. Raz na kilka miesięcy muszę sobie skomentować skonsumować 🙂

reklama
Masz stwierdzone przeciwciała anty-d w teście Coombsa?
Miałam to badanie i nie wiem co wyszło, ale chyba ok :))
12+6 i jestem w trakcie odstawiania . Narazie 1 na wieczór przez 7 dni .
Ja będę dzwonić do gin jak się to powtórzy bo narazie czysto
Ja jestem 11+6 lekarka kazała mi do końca wybrać Prolutex, zastrzyki w brzuch, to jeszcze mam na kilka dni + do tego duphaston i mówiła, że jak odłożę Prolutex to mam pilnować by nie zapominać o Duphastonie bo to będzie jedyne wsparcie i mówiła, że to długo będę brała, wypisała receptę na jakieś 5 opakowań. I tak mnie właśnie zaciekawiło z tym odstawianiem. Ja jestem po in vitro i może to też jest inaczej.

Do góry