reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Dziewczyny, macie doświadczenia z krwiakami w ciąży? Ile trwa wchłanianie? Jak u Was się skończyło?Czy lezałyscie, bo są 2 odrębne teorie i nie wiem co robić… oszczędzać się a nie wychodzić z łóżka oprócz wc to różnica…
Ja aktualnie mam krwiaka, ale małego bo ma 1x1,2cm i odsuniętego od malucha. Niby nie zagrażający, ale mam prowadzić oszczędny tryb i zero dźwigania, żeby się wchłonął. Pół dnia leżę a resztę czasu się kręcę bo bym zwariowała a i tak czasem mam brązowe plamienie. Wiem że to nie łatwe ale ty kochana lepiej leż plackiem i wstawiaj do wc, spacer po mieszkaniu i na tym koniec, jak wszystko się unormuje to wrócisz do normalności 🤗

reklama
Dziewczyny, czy Wam tez na prenatalne usg każą przyjść z pełnym pęcherzem? Ja się dopiero doczytałam, że mam wypić 0.8l wody na godzinę przed wizytą. Mam nadzieję, że się w takim razie nie opóźni 😅 To chyba znaczy, że będzie przez powłoki brzuszne?
Ja miałam przez powłoki brzuszne i poszłam z pełnym pęcherzem bo byłam spozniona i lekarz kazał mi iść się wysikać bo pęcherz wszystko zasłaniał 🙈

To ciekawe, ja w drodze na usg wypiłam sporo wody, chwilę przed wizytą skorzystałam z toalety, a w trakcie badania musiałam skorzystać ponownie, bo pęcherz przysłaniał widok.
Ja miałam przez powłoki brzuszne i poszłam z pełnym pęcherzem bo byłam spozniona i lekarz kazał mi iść się wysikać bo pęcherz wszystko zasłaniał 🙈
No nie, jeśli po godzinie bez siku każą mi iść i jednak opróżnić pęcherz bo zasłania, to chyba poznają co to znaczy wkurzyć ciężarną 😂

No nie, jeśli po godzinie bez siku każą mi iść i jednak opróżnić pęcherz bo zasłania, to chyba poznają co to znaczy wkurzyć ciężarną 😂
Tak generalnie to przecież racja, że może zasłaniać, więc zastanawiam się jakie ma to mieć znaczenie i dlaczego kazali przyjść Ci z pełnym pęcherzem.
Dopytaj na badaniu i daj znać. 😀

No właśnie, a u mnie jeszcze straszą, że jak nie będzie pełny to mogą przełożyć wizytę 🙊 No nic, i tak będę przebierać nogami, teraz tylko dojdzie dodatkowy powód😅
Jeny mi się to kojarzy z transferem invitro. Trzeba mieć pełny pęcherz, żeby ładnie było widać macice na USG. Dla mnie to był zawsze dramat… a raz było 40min opóźnienie i po prostu wyłam z bólu, a jak podawali zarodek to już się modliłam żeby skończyli i żebym mogła iść do toalety. Trauma. Ja myśle, żeby nie załatwiać się bezpośrednio przed usg ale nie iść tez z pełnym pęcherzem :p

Jeny mi się to kojarzy z transferem invitro. Trzeba mieć pełny pęcherz, żeby ładnie było widać macice na USG. Dla mnie to był zawsze dramat… a raz było 40min opóźnienie i po prostu wyłam z bólu, a jak podawali zarodek to już się modliłam żeby skończyli i żebym mogła iść do toalety. Trauma. Ja myśle, żeby nie załatwiać się bezpośrednio przed usg ale nie iść tez z pełnym pęcherzem :p
O rany współczuję! Ja mam dosyć pancerny pęcherz więc powinno być ok, o ile wizyta się bardzo nie opóźni, ale już bym wolała mieć to badanie głowicą, jak ostatnio, niż jeżdżenie aparatem po takim pełnym pęcherzu. Choć jestem w sumie zahartowana kotem łażącym po brzuchu o 5 rano ;)

Dziewczyny, czy Wam tez na prenatalne usg każą przyjść z pełnym pęcherzem? Ja się dopiero doczytałam, że mam wypić 0.8l wody na godzinę przed wizytą. Mam nadzieję, że się w takim razie nie opóźni 😅 To chyba znaczy, że będzie przez powłoki brzuszne?
tak ja miałam przez powłoki brzuszne i mi się chciało siusiu i najpierw robiła mi w tym pełnym pęcherzem ale w połowie mogłam skoczyć do toalety bo lekarka powiedziała że się spinam. Naciskała mi głowica na pęcherz także to była reakcja obronna 😅

A ja się jeszcze pochwalę, właśnie skończyłam robić kartkę dla mamy z okazji jutrzejszego święta :)
Rodzice już wiedzą, ale to będzie ich pierwszy wnuk, wiec stwierdziłam, że będzie fajna pamiątka

Załączniki

• 2EEDDEBE-73F4-48A3-8EE0-5363D1BCFB58.jpg
    2EEDDEBE-73F4-48A3-8EE0-5363D1BCFB58.jpg
    8,8 KB · Wyświetleń: 106
  • FB5F4A94-142A-4623-997A-DBB5DC1BC3EC.jpg
    FB5F4A94-142A-4623-997A-DBB5DC1BC3EC.jpg
    9,9 KB · Wyświetleń: 106
reklama
Dziewczyny, lekarz od USG (Dudarewicz z Łodzi, fachowiec poważany w środowisku) powiedział, że do 14ego tygodnia można robić USG, u mnie wypadnie 13 tydzień i 4 dni i podobno na miękko, a nawet więcej wtedy widać i można spróbować płeć określić, więc daję Wam znać, że nie ma się co stresować, że ma się późno termin.

Ale mam kolejne pytanie, dostałam trzy dni żuka naszego z USG dzisiaj, ale jedno jest super dziwne 👽 wygląda jak kluczyk albo to do puszczania baniek mydlanych, co o tym sądzicie? XD

Załączniki

• IMG_20220525_112354.jpg
    IMG_20220525_112354.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 100
Do góry