reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Dziewczyny, czy Wam tez na prenatalne usg każą przyjść z pełnym pęcherzem? Ja się dopiero doczytałam, że mam wypić 0.8l wody na godzinę przed wizytą. Mam nadzieję, że się w takim razie nie opóźni 😅 To chyba znaczy, że będzie przez powłoki brzuszne?
nieeee 🙈
U mnie było wczoraj przez powłoki brzuszne i nie trzeba było...choć powiem że jakbym miała pełny pęcherz a ten lekarz by mi tak mocno wciskał te USG jak wczoraj to bym chyba tam już sikała 🤣

reklama
Dziewczyny, czy Wam tez na prenatalne usg każą przyjść z pełnym pęcherzem? Ja się dopiero doczytałam, że mam wypić 0.8l wody na godzinę przed wizytą. Mam nadzieję, że się w takim razie nie opóźni 😅 To chyba znaczy, że będzie przez powłoki brzuszne?
Ja nie miałam o tym pojęcia, Pani dr zapytała mnie kiedy sikałam, powiedziałam, że przed chwilą - mówiła, że to kiepsko, bo właśnie to badanie robi się na pełny pęcherz. A ja przyjeżdżając na miejsce wleciałam do toalety, bo myślałam że się posikam 🙈

u mnie najpierw próbował przez powłoki brzuszne, ale dzidziuś nie chciał współpracować. Chyba bym umarła jakbym miała mieć pełny pęcherz, opróżniłam go przed badaniem, a w trakcie badania ledwo wytrzymałam i od razu po badaniu musiałam skorzystać z toalety, przecież to nierealne 😂

No skąd. To są ogólne zalecenia dla usg przez brzuch, ale niedotyczące kobiet w ciąży 😉 ale fakt - kiedyś mi się to wyświetliło przy umawianiu się na usg 🤣 chyba na zaadzie stałej formuły 🤷‍♀️

Ja nie miałam o tym pojęcia, Pani dr zapytała mnie kiedy sikałam, powiedziałam, że przed chwilą - mówiła, że to kiepsko, bo właśnie to badanie robi się na pełny pęcherz. A ja przyjeżdżając na miejsce wleciałam do toalety, bo myślałam że się posikam 🙈
No właśnie, a u mnie jeszcze straszą, że jak nie będzie pełny to mogą przełożyć wizytę 🙊 No nic, i tak będę przebierać nogami, teraz tylko dojdzie dodatkowy powód😅

Załączniki

• IMG_6870.JPG
    IMG_6870.JPG
    455,8 KB · Wyświetleń: 46
reklama
racja szybko rosną 🥰 za niedługo to będziemy się chwalić że jesteśmy już w połowie ciąży 😍
właśnie wczoraj w trakcie badania zapytałam mojego narzeczonego czy już bardziej wierzy, że to się dzieje(pierwszy raz byl ze mną na usg),a Pan doktor się zaśmiał ze to trochę późno, bo to już prawie 1/3 ciąży 🤩

Do góry