Ja tak robiłam, bo mi lekarka wypisała normalne zwolnienie zamiast ciążowego i był problem z poprawieniem - dosyłałam nawet nie tyle zaświadczenie, co karteczkę z wizyty na której było wypisane, który to tydzień ciążyKtoś tu wcześniej pisał, że możesz najpierw wziąć normalne chorobowe, a później iść z zaświadczeniem o ciąży do kadr, żeby wyrównali do 100%, może w ten sposób?
reklama
to też dobry pomysł. dziękuję za przypomnienie!Ktoś tu wcześniej pisał, że możesz najpierw wziąć normalne chorobowe, a później iść z zaświadczeniem o ciąży do kadr, żeby wyrównali do 100%, może w ten sposób?
Właściwie herbatniki z czekoladą, bo tam jest z jednej strony czekolada, z drugiej herbatnik, ale tylko wersja kakaowa z białą czekoladą została mi w domu i się zatrzymałam w pół opakowaniaWiesz co ...to jest moja pierwsza słodycz jaka mnie nie odrzuca więc pozarlam tego batonika
Ale herbatniki w czekoladzie ...hmmm to też chyba nie mój smak
Dobrze że nie zemdlilo
Karolcia105
Fanka BB :)
Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze ❤Dziewczyny,
Byłam na wizycie. Krwawienie ustało pozostały skurcze i plamienie. Z dzieckiem Ok, serce pięknie bije. Dostałam Encorton 5mg i plaquenil z racji na chorobę autoimmunologiczną. Mam się oszczędzać i zobaczymy co mi pisane…. Więcej zrobić nie mogę
Malinka136
Zaciekawiona BB
Poczekać poczekam wiadomo ale tak się stresuje, denerwuje. Na tym punkcie jestem bardzo przewrazliwiona. Z mężem staramy się już 10lat 2 lata temu pierwszy raz się udało ale poroniłam w 8tyg więc to moja druga ciąża na której pierwszy raz w 7tyg6dni usłyszałam bicie serduszka. Ale takie czarne myśli mam w głowie których nie potrafię wyrzucić.Beta na tym etapie ciąży nie jest już taka miarodajna, ani badanie przyrostu, a objawy też mają prawo ustąpić. Cytuję info z neta: "Według norm laboratoryjnych Alab w 10 tygodniu ciąży (licząc tygodnie od czasu daty ostatniej miesiączki) poziom B-HCG powinien mieścić się w zakresie 46509-186977 mlU/ml." więc Twoja jak nabardziej jest w normie. Spokojnie czekałabym na wizytę.
G
guest-1677526072
Gość
Właściwie herbatniki z czekoladą, bo tam jest z jednej strony czekolada, z drugiej herbatnik, ale tylko wersja kakaowa z białą czekoladą została mi w domu i się zatrzymałam w pół opakowania
Ahaaaa to te , ale w białej czekoladzie ? Podziwiam że jadłaś ale jak weszło to dobrze !
Mnie dziś mdliło po owocowych mentosach a musiałam zjeść parę bo mój leniuszek mógł znów spać na badaniach
Karola z nadzieją
Sam fakt przekazania szefostwu informacji o poronieniu i współczucie wszystkich „koleżanek” z pracy przyprawia mnie o dreszcze… Oczywiście nie chodziło mi o głębsze tłumaczenie.Ale dlaczego tłumaczyć? To jest jakaś procedura dla wszystkich matek które tracą ciążę? Bo przeraża mnie to co piszecie . Bo nie wiem z czego tu się tłumaczyć jeśli masz potwierdzone od lekarza poronienie...?
marsi89
Dziewczyny, ja już po prenatalnych. Płci nie widać, ogólnie maluch nie chciał współpracować. Patrzył na na nas, chwilę poskakal i poszedł spać. Następnym razem mam się napić soku jabłkowego przed badaniem. Ryzyko wady bardzo małe, wszystko ma na swoim miejscu. Termin porodu bez zmian 6 grudnia, ale wiadomo będzie cesarka wcześniej. Za 2 tyg. Beda wyniki pappy. Ale jak to mój gin powiedział USG jest najwazniejsze a lekarka powiedziała że jest idealne. Chciałam wrzucić zdjęcie ale coś nie idzie
Załączniki
Karolcia105
To chyba lekarz z powołaniazaufana. Muszę do niej jeździć do wrzeszcza, ale jest serio taka kochana i ciepła. Ona wie, ze jestem po jednej stracie i podczas usg byłam jak taka która trzyma płacz w sobie (ze szczęścia) to cały czas do mnie mowila takim ciepłym głosem, ze wie ze się martwiłam ale wszystko jest dobrze, ze maleństwo się już ładnie rusza i nawet macha do mamy. Potem mowila, żeby wypłakać już te emocje i przestać się martwić, bo już doszłam do takiego etapu, ze zatrzymanie jest naprawdę rzadkie, a dzidziuś z usg na usg rośnie i rośnie. I wiesz tak czułam się jakby to przyjaciółka mnie badała, albo taka ciocia opiekuńcza
Dlatego jak czytam czasami tu co dziewczyny piszą o swoich lekarzach jak je potraktował, to aż w głowie mi się bie miesci.. chodzisz prywatnie a trafisz na gbura..
reklama
Te normalne mąż mi wyżarł i nawet jednego nie zostawiłAhaaaa to te , ale w białej czekoladzie ? Podziwiam że jadłaś ale jak weszło to dobrze !
Mnie dziś mdliło po owocowych mentosach a musiałam zjeść parę bo mój leniuszek mógł znów spać na badaniach
Mnie mdli jak nie jem więc byle cokolwiek wrzucić