reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Witam!
Dziś wypada mi 10tydzien i 3dni.
W piątek kontrolna wizyta u gin po 3tygodniach.
Mam dziwne przeczucie ze jest coś nie tak, od kilku dni ustąpiły objawy jakie wcześniej miałam, bóle piersi, senność, mdlosci.
Nie wytrzymałam i zrobiłam dziś Betę. Wynik jest 75807, oczywiście w czwartek powtórzę.
Tylko czy ten dzisiejszy wynik nie jest za niski?! Proszę o prawdę eh

reklama
Rozumiem strach, poszłam teraz na zwolnienie w 10tc i cały czas czuje obawę, ze będę musiała z tego zwolnienia zrezygnować i się tłumaczyć :(
Jesteś już po prenatalnych, do początku czerwca zostało kilka dni, myśle ze możesz być już spokojna 😘
Ale dlaczego tłumaczyć? To jest jakaś procedura dla wszystkich matek które tracą ciążę? Bo przeraża mnie to co piszecie 😱. Bo nie wiem z czego tu się tłumaczyć jeśli masz potwierdzone od lekarza poronienie...?

bo nie powiedziałam o ciąży w pracy. Chcę powiedzieć szefowi na początku czerwca. Niestety 3 wcześniejsze poronienia zryły mi mocno psychikę. Nie zapomnę, jak przy pierwszej ciąży w 7 tyg wysłałam zaświadczenie o ciąży do pracy, a za 2 tygodnie pisałam maila „zaświadczenie jest nieaktualne”, przy czym pracodawca faktyczny różni się od mojego, nazwijmy to, zleceniodawcy. Oprócz maili do „zakładu pracy”, musiałam się tłumaczyć na kamerce obcokrajowcom. Miałam traumę, pierwszy raz płakałam przed kims w pracy, tłumacząc sie w obcym jezyku i to jeszcze przed kamerką na teamsach ☹️
Myślisz, że do szefa dojdzie, że jesteś w ciąży, jeśli zwolnienie dostaną kadry? 🤔

bo nie powiedziałam o ciąży w pracy. Chcę powiedzieć szefowi na początku czerwca. Niestety 3 wcześniejsze poronienia zryły mi mocno psychikę. Nie zapomnę, jak przy pierwszej ciąży w 7 tyg wysłałam zaświadczenie o ciąży do pracy, a za 2 tygodnie pisałam maila „zaświadczenie jest nieaktualne”, przy czym pracodawca faktyczny różni się od mojego, nazwijmy to, zleceniodawcy. Oprócz maili do „zakładu pracy”, musiałam się tłumaczyć na kamerce obcokrajowcom. Miałam traumę, pierwszy raz płakałam przed kims w pracy, tłumacząc sie w obcym jezyku i to jeszcze przed kamerką na teamsach ☹️
Ktoś tu wcześniej pisał, że możesz najpierw wziąć normalne chorobowe, a później iść z zaświadczeniem o ciąży do kadr, żeby wyrównali do 100%, może w ten sposób?

Mam to samo, lekarz zalecił tez mięso raz w tyg a ja nie mogę na nie patrzeć, wciskam w siebie chociaż parówki bo smakują podobnie jak sojowe 🤣
mięsa akurat nie dałbym rady, ale rozumiem, że niektórzy nie mają wyboru.
u mnie w domu mięsożerny jest tylko pies i kot. ostatnio teściowa walneła mi tekstem „zjadłabyś chociaż pierś z kurczaka. JA BYM WSZYSTKO ZROBIŁA DLA SWOJEGO DZIECKA”. Myślałam, że ją uduszę, bo ona nie ma pojęcia, jak bardzo poświęcam się dla tej ciąży już od roku (badania, leczenie moje i suplementacja partnera, dbanie o siebie fizyczne i psychiczne). Na szczęście partner stoi murem za mną, bo wie, że badania mam idealne ☺️

Myślisz, że do szefa dojdzie, że jesteś w ciąży, jeśli zwolnienie dostaną kadry? 🤔
właśnie nie wiem, dlatego prosiłam o poradę ☺️ u mnie jest bardzo skomplikowana sprawa z zatrudnieniem i kiedyś opowiem o tym na grupce prywatnej.
W każdym razie chyba nie będę miała skrupułów i rzeczywiście wykorzystam kod ciążowy 😁

Ja się w końcu pocieszyłam herbatnikami z czekoladą z Lidla, ale to nie było to 🙄 najważniejsze, że mnie nie mdli 👍

Wiesz co ...to jest moja pierwsza słodycz jaka mnie nie odrzuca więc pozarlam tego batonika 🤣
Ale herbatniki w czekoladzie ...hmmm to też chyba nie mój smak 🤣
Dobrze że nie zemdlilo 👍

Witam!
Dziś wypada mi 10tydzien i 3dni.
W piątek kontrolna wizyta u gin po 3tygodniach.
Mam dziwne przeczucie ze jest coś nie tak, od kilku dni ustąpiły objawy jakie wcześniej miałam, bóle piersi, senność, mdlosci.
Nie wytrzymałam i zrobiłam dziś Betę. Wynik jest 75807, oczywiście w czwartek powtórzę.
Tylko czy ten dzisiejszy wynik nie jest za niski?! Proszę o prawdę eh
Beta na tym etapie ciąży nie jest już taka miarodajna, ani badanie przyrostu, a objawy też mają prawo ustąpić. Cytuję info z neta: "Według norm laboratoryjnych Alab w 10 tygodniu ciąży (licząc tygodnie od czasu daty ostatniej miesiączki) poziom B-HCG powinien mieścić się w zakresie 46509-186977 mlU/ml." więc Twoja jak nabardziej jest w normie. Spokojnie czekałabym na wizytę.

reklama
Do góry