Ja bym liczyła normalnie dalej z owulacji. Pomiary są obarczone błędem. Bo co - potem jak zwolni to będziesz odejmować?tak, miałam właśnie pisać w tej sprawie dziękuję!
Mam do Was pytanie odnośnie liczenia tygodni/dni ciąży. Do piątkowego usg liczyłam 11+1 (wg owulacji i poprzednich usg), a maluszek nadrobił 2 dni i był długi na 11+3. Dzisiaj utrzymał tempo wzrostu względem poprzedniego usg, czyli crl odpowiadało 12+0. Z tego, co powiedziała dzisiaj ginekolog, ten termin się już nie zmieni. Czy liczyłybyście od teraz 12+0 wg usg (a w zasadzie dwóch ostatnich), czy 11+5, czyli tak jak z owulacji? Z OM od początku nie liczyłam, bo znam dokładną datę owu. Maluch ma 5,5cm.
Jeszcze dodam, że oczywiście czytałam Wasze posty, ale w ostatnich dniach byłam tak sparaliżowana strachem, że nie byłam w stanie odezwać się słowem. Dzisiaj nie mogłam jeść, spałam z 4h. Nigdy nie miałam tak wysokiego tętna spoczynkowego. Mam nadzieję, że to na razie koniec nerwów
Życzę wszystkim dziewczynom samych dobrych informacji
Rozumiem, że niedługo przechodzimy na prywatną grupę? Gdzieś przeczytałam, że musimy zebrać wszystkie nazwy kont i wysłać je do administracji. Może ustalmy jakiś dzień typu 1 czerwca?
reklama
A z usg płacisz więcej?Te 10 min. (jak nie mniej) kosztowało 200 zł.
Jeśli chodzi o 3d - poprzednio pokazywał mi dzieciaczka w 3d i fotkę też dał (usg dopochwowe). Obraz w 3d jest o wiele wyraźniejszy, takie jest moje odczucie.
Dzisiejsza wizyta po prostu zbędna.
Będzie dobrze Kochana musi być!!Dziewczyny,
Byłam na wizycie. Krwawienie ustało pozostały skurcze i plamienie. Z dzieckiem Ok, serce pięknie bije. Dostałam Encorton 5mg i plaquenil z racji na chorobę autoimmunologiczną. Mam się oszczędzać i zobaczymy co mi pisane…. Więcej zrobić nie mogę
G
guest-1677526072
Gość
Dziewczyny ja już po prenatalnych . Jakiegoś szału nie było , lekarz sobie coś tam mamrotał ale potwierdzał że jest wszystko wporzadku i z przezierności i kość nosowa i wszystko było ok. Oczywiście maluch był uparty i nie chciał się obrócić do nas , co chwilę się obracał pleckami do nas . Lekarz nam dziś powiedział że jemu dzieciatko wygląda na dziewczynkę jedynie z tego śmiać mi się bardzo chciało jak zobaczyłam minę męża bo on nastawiony na chłopaka
Ale to się okaże z czasem
@Purrfect możesz dopisać mi do kalendarza wizytę u gin 28.06 na 11⁴⁰
A kolejne prenatalne na 19.07 na godz 13⁰⁰
Ale to się okaże z czasem
@Purrfect możesz dopisać mi do kalendarza wizytę u gin 28.06 na 11⁴⁰
A kolejne prenatalne na 19.07 na godz 13⁰⁰
Załączniki
dwa dni w tą czy w tamtą nie ma dla mnie dużego znaczenia, ale usg z dzisiaj i z piątku potwierdziło, że maluch jest 2 dni do przodu. Zastanawiam się, czy nie lepiej liczyć wiekiem, który pojawia się z wyliczeń usg. Taka luźna myśl Ginekolog powiedziała, że od teraz nic się nie zmieni. Teoretycznie dzisiejsze wyliczenia pokrywają się właśnie z OM, ale tak jak wspomniałam, owu miałam później.Ja bym liczyła normalnie dalej z owulacji. Pomiary są obarczone błędem. Bo co - potem jak zwolni to będziesz odejmować?
Poplątana9
Fanka BB :)
łącze się z Tobą w bólu. Tez już dostaje fioła, dla pocieszenia i uspokojenia odpalilam detektor i znalazłam pięknie bijące serducho. Przy okazji pomiędzy uderzeniami czasami słyszałam takie jakby głośniejsze puknięcie, myślicie, ze to mogły być ruchy dzidzi?ja też maluje się tylko do pracy, farbuje raz na pół roku , hybrydy i żele nie robię bo mnie wkurzają, za szybko mi paznokcie rosna. Z jedzeniem uważam ale bez przesady. Wszystko jak kto co lubi ale z umiarem. To jest tylko 9 miesięcy.
ja też mam koleżankę fryzjerkę. I ona robi babcia ta trwała i też mówi że się w ciąży tego amoniaku nawdychała ale co miała zrobić? Robiła na własny rachunek, a po pierwszej ciazy duzo klientów straciła i chciała tego uniknąć w kolejnej
A ja dziewczyny już zaczynam panikować przed wizytą, a gdzie tam 19 ?
Blackoliwka
Przeliczył czy hajsik się zgadzaSuper! To teraz możesz odetchnąć To rozumiem, że wykreślić Cię z 31.05?
Męża trzeba się słuchać, mądrze prawi!
Wow, to co on w ogóle zrobił na tej wizycie?
Blackoliwka
To czekamy jak tam dziewczyny z wynikami z prenatalnych Ok 16 tej i 19 tej jeszcze
marsi89
ufff. Silne dziecko. Stosuj się do zaleceń, wszystko będzie dobrze.Dziewczyny,
Byłam na wizycie. Krwawienie ustało pozostały skurcze i plamienie. Z dzieckiem Ok, serce pięknie bije. Dostałam Encorton 5mg i plaquenil z racji na chorobę autoimmunologiczną. Mam się oszczędzać i zobaczymy co mi pisane…. Więcej zrobić nie mogę
ja tam myślę że dzidzia ma się dobrze, ale boje się że coś wyjdzie nie tak bo wiek, bo poprzednie problemy w ciąży.łącze się z Tobą w bólu. Tez już dostaje fioła, dla pocieszenia i uspokojenia odpalilam detektor i znalazłam pięknie bijące serducho. Przy okazji pomiędzy uderzeniami czasami słyszałam takie jakby głośniejsze puknięcie, myślicie, ze to mogły być ruchy dzidzi?
reklama
Carolina123
Dziewczyny piękne zdjęcia z prenatalnych. Oby więcej takich pięknych dni. Oczywiście czekam z niecierpliwością na relacje dziewczyn które dzisiaj jeszcze nie wizytowały