reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
dwa dni w tą czy w tamtą nie ma dla mnie dużego znaczenia, ale usg z dzisiaj i z piątku potwierdziło, że maluch jest 2 dni do przodu. Zastanawiam się, czy nie lepiej liczyć wiekiem, który pojawia się z wyliczeń usg. Taka luźna myśl ☺️ Ginekolog powiedziała, że od teraz nic się nie zmieni. Teoretycznie dzisiejsze wyliczenia pokrywają się właśnie z OM, ale tak jak wspomniałam, owu miałam później.
Teraz nie ma, ale później będą mogły mieć znaczenie 🤷‍♀️
Nie rozumiem co miała ginekolog na myśli, że się nie zmieni 🤔 przecież na usg potem z różnych parametrów będą na tym samym usg różne nawet tygodnie wychodzić 😉

Jeśli chodzi o wyliczanie dni to mi ginekolog zostawiła termin z OM mimo że dziecko jest o 4 dni młodsze z USG.

Jesli chodzi o farbowanie włosów, henne brwi, paznokcie u stóp czy rąk to wszystko robię i nawet nie myślę o tym że to zaszkodzi dziecko bo dla mnie to przesada 🙈. Nie wiem czym bym musiała mieć robione te włosy żeby zaszkodzić komukolwiek... no ale rozumiem że niektóre dziewczyny się boją, szczególnie te po stratach...

Gratuluję pięknych prenatalnych. W tym jednym przypadku mam nadzieję, że nerka u dzidzi po prostu się ukrywa, to jeszcze maluszek i pewnie ta nerka ma kilka mm max...

Ja już w domku po pracy, zmęczona bo bez drzemki ale nie było tak źle. I mogę wypisać sobie urlop na kiedy chcę i zaplanować wakacje za granicą 🥰, także pięknie. Dzisiaj powiedziałam całemu teamowi że spodziewam się dziecka i za 3 miesiące spadam, moja TL potwierdziła że w ostatnim trymestrze nie chce mnie widzieć. Także tylko 3 miesiące przede mną, w tym pół na urlopie. Zapowiada się pięknie 😊.

Dwie rączki, dwie nóżki, które ruszały się jak szalone 🙈 Płci jeszcze nie widać, bo pępowiną zakryło, ale wszystko super, maluszek zdrowy 😍 Doktor mówiła, że ciut za wcześnie (11+6), ale mimo wszystko na tym etapie wszystko jest w jak najlepszym porządku. A mi spadł kamień z serca, teraz możemy zacząć chwalić się że będziemy rodzicami 🤰😍

Mamy zdecydowanie zbyt wiele wspólnego ze sobą 😂😂 ale uspokoilas mnie :D
wczoraj właśnie u ginekologa mówię, ze ja się tak dobrze czuje, ze te czekanie na wizytę to był koszmar bo odrazu wmawiam sobie ze coś jest nie tak.. a ona, ze tylko się cieszyć i słusznie! :)

Wczoraj wogole mówi mi o badaniach prenatalnych i potem, ze gdyby coś było nie tak to mam napisać do niej to da skierowanie mi do UCK, żeby nie płacić za jakieś nimfy itp itd tylko zrobić już szczegółowa diagnostykę, zawaliłam ja odrazu pytaniami czy coś jest nie tak, ze wyjdę i będę myślała dwa tygodnie czy moje dziecko jest zdrowe (albo i dłużej, Bp pamietam ze w invicta nie dostałam wyników do ręki tyko musiałam czekać ileś dni) ale mowila, ze mam być spokojna mówi tylko na zaś! Żeby nie szukać potem na gwałt lekarza. Ale byłam tak zestresowana w jednej sekundzie, ze masakra 😂😂😂 oczywiście jej słowa siedzą mi w głowie, ale liczę ze naprawdę jest dobrze jak stwierdziła. Nie wiem czemu to pisze, chyba w kontekście paniki 😅😅😅😅

reklama
wczoraj właśnie u ginekologa mówię, ze ja się tak dobrze czuje, ze te czekanie na wizytę to był koszmar bo odrazu wmawiam sobie ze coś jest nie tak.. a ona, ze tylko się cieszyć i słusznie! :)

Wczoraj wogole mówi mi o badaniach prenatalnych i potem, ze gdyby coś było nie tak to mam napisać do niej to da skierowanie mi do UCK, żeby nie płacić za jakieś nimfy itp itd tylko zrobić już szczegółowa diagnostykę, zawaliłam ja odrazu pytaniami czy coś jest nie tak, ze wyjdę i będę myślała dwa tygodnie czy moje dziecko jest zdrowe (albo i dłużej, Bp pamietam ze w invicta nie dostałam wyników do ręki tyko musiałam czekać ileś dni) ale mowila, ze mam być spokojna mówi tylko na zaś! Żeby nie szukać potem na gwałt lekarza. Ale byłam tak zestresowana w jednej sekundzie, ze masakra 😂😂😂 oczywiście jej słowa siedzą mi w głowie, ale liczę ze naprawdę jest dobrze jak stwierdziła. Nie wiem czemu to pisze, chyba w kontekście paniki 😅😅😅😅
To już chyba taki nasz odruch 😅 a najgorzej, ze w pamięci zapadają najczęściej tylko te możliwe, złe informacje 😅 ale to na fajna doktor trafiłaś :)

Do góry