reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

To już chyba taki nasz odruch 😅 a najgorzej, ze w pamięci zapadają najczęściej tylko te możliwe, złe informacje 😅 ale to na fajna doktor trafiłaś :)
zaufana. Muszę do niej jeździć do wrzeszcza, ale jest serio taka kochana i ciepła. Ona wie, ze jestem po jednej stracie i podczas usg byłam jak taka która trzyma płacz w sobie (ze szczęścia) to cały czas do mnie mowila takim ciepłym głosem, ze wie ze się martwiłam ale wszystko jest dobrze, ze maleństwo się już ładnie rusza i nawet macha do mamy. Potem mowila, żeby wypłakać już te emocje i przestać się martwić, bo już doszłam do takiego etapu, ze zatrzymanie jest naprawdę rzadkie, a dzidziuś z usg na usg rośnie i rośnie. I wiesz tak czułam się jakby to przyjaciółka mnie badała, albo taka ciocia opiekuńcza 😂

Dlatego jak czytam czasami tu co dziewczyny piszą o swoich lekarzach jak je potraktował, to aż w głowie mi się bie miesci.. chodzisz prywatnie a trafisz na gbura..

reklama
Teraz nie ma, ale później będą mogły mieć znaczenie 🤷‍♀️
Nie rozumiem co miała ginekolog na myśli, że się nie zmieni 🤔 przecież na usg potem z różnych parametrów będą na tym samym usg różne nawet tygodnie wychodzić 😉

chyba chodzilo jej o to,że termin z usg służy do kontroli (kalibracji) terminu z OM. Właśnie przeczytałam na stronie www jakiegoś lekarza, że warunkiem jest zrobienie tego usg do 12tyg i potem wymiar z tego usg służy do kontroli wzrostu płodu.
To by się zgadzało z tym, co powiedziała ginekolog na wizycie.
Podobno do 20tyg zdrowe zarodki/płody rosną identycznie i różnice genetyczne (od rodziców) wychodzą potem.

Dziewczyny gratuluje wizyt i pięknych wiadomości, ja tez już po prenatalnych, wszystko jest bardzo dobrze 😍 niestety dzidziuś nie chciał współpracować i większość czasu był odwrócony dupką, tylko na chwile odwrócił się profilem, więc płci niestety nie poznaliśmy. Za 2 tygodnie kolejna wizyta wiec może wtedy się uda 😁

zaufana. Muszę do niej jeździć do wrzeszcza, ale jest serio taka kochana i ciepła. Ona wie, ze jestem po jednej stracie i podczas usg byłam jak taka która trzyma płacz w sobie (ze szczęścia) to cały czas do mnie mowila takim ciepłym głosem, ze wie ze się martwiłam ale wszystko jest dobrze, ze maleństwo się już ładnie rusza i nawet macha do mamy. Potem mowila, żeby wypłakać już te emocje i przestać się martwić, bo już doszłam do takiego etapu, ze zatrzymanie jest naprawdę rzadkie, a dzidziuś z usg na usg rośnie i rośnie. I wiesz tak czułam się jakby to przyjaciółka mnie badała, albo taka ciocia opiekuńcza 😂

Dlatego jak czytam czasami tu co dziewczyny piszą o swoich lekarzach jak je potraktował, to aż w głowie mi się bie miesci.. chodzisz prywatnie a trafisz na gbura..
To fakt, ciężko o empatycznego lekarza teraz… warto zrobić te pare km więcej, żeby poczuć się zaopiekowanym 💙

To fakt, ciężko o empatycznego lekarza teraz… warto zrobić te pare km więcej, żeby poczuć się zaopiekowanym 💙
a my już na miejscu. Czekamy. Nawet nie wiem czy mnie z moim wpuszcza ale na wariata pójdzie ze mną. Jeszcze taka zapłakana jestem bo cała drogę o piesku naszym gadaliśmy, debatowaliśmy co robić. Mam nadzieję że choć to badanie podniesie mnie na duchu, choć ta kobita pomyśli sobie że ja jakąś walnięta jestem że płacze

a my już na miejscu. Czekamy. Nawet nie wiem czy mnie z moim wpuszcza ale na wariata pójdzie ze mną. Jeszcze taka zapłakana jestem bo cała drogę o piesku naszym gadaliśmy, debatowaliśmy co robić. Mam nadzieję że choć to badanie podniesie mnie na duchu, choć ta kobita pomyśli sobie że ja jakąś walnięta jestem że płacze
A niech sobie myśli… Nawet nie chce wyobrażać sobie co przechodzicie w związku z pieskiem :( bardzo współczuje :(
Trzymam kciuki za piękne widoki na USG😘

Trzymamy kciuki dość smutnych wieści czekamy na powód do uśmiechu i daj znać czy to było na NFZ i czy wpuścili twojego lubego tez mam zamiar na wariata z moim wejść

reklama
Do góry