reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
@marsi89 a nie jest to tak, że paznokcie czy włosy nie wchłaniają? Kurczę, ja mam hybrydę na stopy w piątek, nie strasz 🤣
dziewczyny nie dajmy się zwariować. Ja wczoraj sobie robiłam hybrydkę na dłoniach. Mam w planie po weekendzie robić na stopach. A i jeszcze rzęski będę kleić w sobotę . Ten primer kwasowy bym sobie odpuściła. Ja generalnie nigdy nie używałam primera, bo mi się ładnie paznokcie trzymają, ale jak bym używała to bym z niego zrezygnowała. A hybryda według mnie nie ma nic do rzeczy. Myślę , że 50% kobiet w ciąży robi sobie paznokcie 😉

Wracając jeszcze do farb, jest teraz naprawdę tyle tego. Niektóre w ogóle nie śmierdzą. Po prostu nie malowała bym tą z amoniakiem i tyle 😉

ja według jednej apki też mam dziś 12+0 ale według drugiej 12+1. Także jedziemy b tym samym wózku. A jak samopoczucie w 12 tygodniu? Ja rano mega mdłości, a teraz czuję się jak na karuzeli. Ale to może z emocji.
kurde no widzisz i bądź tu mądry. Wszędzie gdzie nie czytam piszę że tu o opary chodzi, żeby nie wdychać. Bo farba nie wchodzi do krwiobiegu. A poza tym teraz wszystkie farby są bezpieczne. Ja stosowałam krem z retinolem na ryj, teraz w ciąży. A ponoć nie można, bo witamina A. Prawie zawał przeżyłam. Ale mój lekarz mówi że musiałabym jeść ten krem, bo przez gębę to zaraz wyparuje a poza tym tam są śladowe ilości. Nie można stosować tych kremów na receptę z witaminą A. Już bardziej szkodliwe według mnie są hybrydy czy żele. Bo pod bazę daje się primer kwasy, też czort wie co te lakiery mają w składzie.A co.druga kobieta ma teraz długie, piękne tipsy w ciąży i nie przejmuje się tym. Pasztetu i watrobki też nie można w ciąży ponoć a jednak okazuje się że można ale z głową. Fast foodów też nie można bo wiadomo. Także wszystko z głową laski. Ja osttanio trafilam na taki blog od dziewczyny, ale się nasmialam. Pisała właśnie że była w 3 miesiącu ciąży i na domówce wkłada kanapkę z pasztetem do gęby i słyszy za plecami: kobieta w ciąży nie mów jeść pasztetu. I powiedziała to osoba co paliła papierosy w ciąży. No i ona zaraz do kibla i googluje czy można czy nie. Tak samo z kosmetykami, stała w Rossmanie i czytała składy żeby tego retinolu nie było. I panika bo ona farbowała włosy w 1 trymestrze, jadła pasztet, stosowała kosmetyki zakazane...i urodziła zdrowe dziecko ale od.kolezanki uslyszlaa że to pewnie przypadek. I w kolejnej ciąży już jadła i robiła to na co miała ochotę. Także dziewczyny wszystko z głową. Nie dajmy się też zwariować. Ja miałam 2 razy narkozę w ciąży, pyralginę dostawałam i masę innych leków i mimo że urodziłam przedwcześnie to dziecko zdrowe było według badań.
Ja kremu do twarzy nie zmieniam 🤷‍♀️ raz, że mało używam, dwa, że nawet jakbym normalnie używała to nie są ogromne ilości przecież 🤷‍♀️ trzeba zachować rozsądek we wszystkim 🤷‍♀️

@marsi89 a nie jest to tak, że paznokcie czy włosy nie wchłaniają? Kurczę, ja mam hybrydę na stopy w piątek, nie strasz 🤣
Paznokcie i włosy to martwe wytwory naskórka i przez nie nie przeniknie nic natomiast przez skore to już może coś tam się wchłonąć. Np żele na ból mięśni przecież gdyby nie wynikały do krwiobiegu przez skore to nie byłoby sensu ich stosować.

Hej, ja już po prenatalnych. Niestety moje pragnienie żeby tym razem nie było żadnych anomalii nie spełniło się - na usg była widoczna tylko jedna nerka. Lekarz kazał przyjść za 3 tyg na kontrole, bo czasami ta nerka jest trochę niżej umiejscowiona i się chowa - ale nie robię sobie dużych nadziei. Powiedział tez że jedna nerka wystarcza do prawidłowego funkcjonowania i rozwoju - i oby tak było, ale strasznie się boję, ze coś będzie nie tak z ta druga nerka. Poza tym - wszystko dobrze, najprawdopodobniej będzie drugi synek :)

reklama
Hej, ja już po prenatalnych. Niestety moje pragnienie żeby tym razem nie było żadnych anomalii nie spełniło się - na usg była widoczna tylko jedna nerka. Lekarz kazał przyjść za 3 tyg na kontrole, bo czasami ta nerka jest trochę niżej umiejscowiona i się chowa - ale nie robię sobie dużych nadziei. Powiedział tez że jedna nerka wystarcza do prawidłowego funkcjonowania i rozwoju - i oby tak było, ale strasznie się boję, ze coś będzie nie tak z ta druga nerka. Poza tym - wszystko dobrze, najprawdopodobniej będzie drugi synek :)
trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze! Trzeba być dobrej myśli. Ale dobrze, ze mówi lekarz, ze jedna nerka tez pozwala normalnie funkcjonować. Jednak trzymam kciuki, żeby za 3 tygodnie AIE ukazała! ❤️ bądź dobrej myśli!

Do góry