Dokładnie. Zwłaszcza, że jest ona już bardziej postacią medialną, a nie samodzielnym lekarzemRadzę nie sugerować się we wszystkich kwestiach tym, co pisze mama ginekolog i nie we wszystko wierzyć bezgranicznie. Niektóre twierdzenia bywają kontrowersyjne.
reklama
Carolina123
Fanka BB :)
dziewczyny nie dajmy się zwariować. Ja wczoraj sobie robiłam hybrydkę na dłoniach. Mam w planie po weekendzie robić na stopach. A i jeszcze rzęski będę kleić w sobotę . Ten primer kwasowy bym sobie odpuściła. Ja generalnie nigdy nie używałam primera, bo mi się ładnie paznokcie trzymają, ale jak bym używała to bym z niego zrezygnowała. A hybryda według mnie nie ma nic do rzeczy. Myślę , że 50% kobiet w ciąży robi sobie paznokcie@marsi89 a nie jest to tak, że paznokcie czy włosy nie wchłaniają? Kurczę, ja mam hybrydę na stopy w piątek, nie strasz
Carolina123
Wracając jeszcze do farb, jest teraz naprawdę tyle tego. Niektóre w ogóle nie śmierdzą. Po prostu nie malowała bym tą z amoniakiem i tyle
Ja kremu do twarzy nie zmieniam raz, że mało używam, dwa, że nawet jakbym normalnie używała to nie są ogromne ilości przecież trzeba zachować rozsądek we wszystkimja według jednej apki też mam dziś 12+0 ale według drugiej 12+1. Także jedziemy b tym samym wózku. A jak samopoczucie w 12 tygodniu? Ja rano mega mdłości, a teraz czuję się jak na karuzeli. Ale to może z emocji.
kurde no widzisz i bądź tu mądry. Wszędzie gdzie nie czytam piszę że tu o opary chodzi, żeby nie wdychać. Bo farba nie wchodzi do krwiobiegu. A poza tym teraz wszystkie farby są bezpieczne. Ja stosowałam krem z retinolem na ryj, teraz w ciąży. A ponoć nie można, bo witamina A. Prawie zawał przeżyłam. Ale mój lekarz mówi że musiałabym jeść ten krem, bo przez gębę to zaraz wyparuje a poza tym tam są śladowe ilości. Nie można stosować tych kremów na receptę z witaminą A. Już bardziej szkodliwe według mnie są hybrydy czy żele. Bo pod bazę daje się primer kwasy, też czort wie co te lakiery mają w składzie.A co.druga kobieta ma teraz długie, piękne tipsy w ciąży i nie przejmuje się tym. Pasztetu i watrobki też nie można w ciąży ponoć a jednak okazuje się że można ale z głową. Fast foodów też nie można bo wiadomo. Także wszystko z głową laski. Ja osttanio trafilam na taki blog od dziewczyny, ale się nasmialam. Pisała właśnie że była w 3 miesiącu ciąży i na domówce wkłada kanapkę z pasztetem do gęby i słyszy za plecami: kobieta w ciąży nie mów jeść pasztetu. I powiedziała to osoba co paliła papierosy w ciąży. No i ona zaraz do kibla i googluje czy można czy nie. Tak samo z kosmetykami, stała w Rossmanie i czytała składy żeby tego retinolu nie było. I panika bo ona farbowała włosy w 1 trymestrze, jadła pasztet, stosowała kosmetyki zakazane...i urodziła zdrowe dziecko ale od.kolezanki uslyszlaa że to pewnie przypadek. I w kolejnej ciąży już jadła i robiła to na co miała ochotę. Także dziewczyny wszystko z głową. Nie dajmy się też zwariować. Ja miałam 2 razy narkozę w ciąży, pyralginę dostawałam i masę innych leków i mimo że urodziłam przedwcześnie to dziecko zdrowe było według badań.
Carolina123
potwierdzamJa kremu do twarzy nie zmieniam raz, że mało używam, dwa, że nawet jakbym normalnie używała to nie są ogromne ilości przecież trzeba zachować rozsądek we wszystkim
Blackoliwka
Paznokcie i włosy to martwe wytwory naskórka i przez nie nie przeniknie nic natomiast przez skore to już może coś tam się wchłonąć. Np żele na ból mięśni przecież gdyby nie wynikały do krwiobiegu przez skore to nie byłoby sensu ich stosować.@marsi89 a nie jest to tak, że paznokcie czy włosy nie wchłaniają? Kurczę, ja mam hybrydę na stopy w piątek, nie strasz
Karola z nadzieją
Jeny! Szukałam Cię! Jak Twoje plamienia? Widzę ze przelozylas jednak wizytę z 25.05.?Moje prenatalne są 17 czerwca razem, a termin na 25 grudnia .
Karola z nadzieją
Pięknie, tez czekam na ta magiczna 12 gratulacje!Ja się tylko pochwalę, że dziś równo 12+0 Jakoś czekałam na ten magiczny 12 tydzień jak na zbawienie. Maleństwo jest teraz wielkości limonki i wszytkie organy i struktury są ukształtowane, teraz tylko rosnąć Wieczorem oblewamy wydarzenie... herbatą
Malka_91
Hej, ja już po prenatalnych. Niestety moje pragnienie żeby tym razem nie było żadnych anomalii nie spełniło się - na usg była widoczna tylko jedna nerka. Lekarz kazał przyjść za 3 tyg na kontrole, bo czasami ta nerka jest trochę niżej umiejscowiona i się chowa - ale nie robię sobie dużych nadziei. Powiedział tez że jedna nerka wystarcza do prawidłowego funkcjonowania i rozwoju - i oby tak było, ale strasznie się boję, ze coś będzie nie tak z ta druga nerka. Poza tym - wszystko dobrze, najprawdopodobniej będzie drugi synek
reklama
MartaMarkry
trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze! Trzeba być dobrej myśli. Ale dobrze, ze mówi lekarz, ze jedna nerka tez pozwala normalnie funkcjonować. Jednak trzymam kciuki, żeby za 3 tygodnie AIE ukazała! bądź dobrej myśli!Hej, ja już po prenatalnych. Niestety moje pragnienie żeby tym razem nie było żadnych anomalii nie spełniło się - na usg była widoczna tylko jedna nerka. Lekarz kazał przyjść za 3 tyg na kontrole, bo czasami ta nerka jest trochę niżej umiejscowiona i się chowa - ale nie robię sobie dużych nadziei. Powiedział tez że jedna nerka wystarcza do prawidłowego funkcjonowania i rozwoju - i oby tak było, ale strasznie się boję, ze coś będzie nie tak z ta druga nerka. Poza tym - wszystko dobrze, najprawdopodobniej będzie drugi synek