reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Mam pytanko do dziewczyn, które biorą luteinę dopochwowo. Mam dzisiaj wizytę o 16.45 a tabsa Mam zaaplikować o 14. Czy to nie przeszkodzi w badaniu?
powiem Co szczerze, że ja jak miałam wizytę na 9 a o 8 aplikuje luteinę to aplikacje przełożyłam na po wizycie. Raczej luteina nie ma wielkiego wpływu ale stwierdziłam, że raz mogę przesunąć aplikacje 😉

reklama
Witajcie, czy Wy też tacy schizujecie po każdej stracie na grupie ? Czy tylko mnie to tak rusza i przez jakiś czas mam mętlik w głowie ?
Nie nie schizuję. Jest mi przykro i myślę o dziewczynach. Ale nie przekładam tego na siebie czy jak to wytłumaczyć. Nie wolno tak się nakręcać... I to nie znaczy, że mnie to nie rusza i nie mam uczuć i empatii.. Po prostu chronię swojego bąbla przed negatywnymi odczuciami.

a robicie samo USG bo nie chcecie się schizowac pappa czy z jakiś innych przesłanek ?
Nie chcę schizować. Jeśli po wizycie 2 czerwca i rozmowie z lekarzem usłyszę, że jednak powinnam zrobić z jakichś konkretnych powodów to zastanowię się nad tym...

wole nie robić sobie takich rzeczy przed wizyta bo wiem, ze będę się jeszcze gorzej schizowac. Co ma być to będzie a na słuchanie serduszka przyjdzie czas u lekarza któremu zaufałam i który sam uzna ze to dobry moment na pokazanie jak bije. A nie daj Boze zaklocilabym coś tym detektorem to bym sobie nie wybaczyła.
to jest zupełnie bezpieczne i nic zakłócić nie możne ale rozumiem wybór, mi to pomaga np i lubię słuchać serduszka mojej fasolki ❤️
ja nie mam, bo łatwo zmylić swoje z dziecka.. albo nie daj Boże nie znajdziesz któregoś dnia to jakaś panika, właśnie na facebook na grudniowych dzisiaj jedna kobieta pisała, ze od trzech dni nie może znaleźć tętna a wcześniej było, oczywiście była dziś na wizycie i dzidzi ma się dobrze.. .. ja teraz obiecuje sobie wyluzować po poniedziałkowym usg, bo już polometek pierwszego trymestru.
Spokojnie idzie to odróżnić, serce matki bije wolniej a dzidziusia bardzo szybko jest podobne do galopu. A co do paniki to ja akurat biorę to trochę na dystans bo trzeba pamiętać że dzidziuś się rusza i może się ustawić tak że ciężko będzie znaleźć , też trzeba wiedzieć gdzie szukać w której partii brzucha , na początku ciąży w podbrzuszu. 🙂

Ja na detektorze juz złapałam 10 tydzień 10+0 jak mi się udało. Najpierw długo szukałam już chciałam się poddać ale się udało policzyłam i to było na 100% tętno dziecka i teraz wiem gdzie szukać i już szybciej się łapie .

Ja na 9+5 znalazłam 😀 zajęło mi to trochę czasu, już się miałam poddać ale się udało, ulga straszna bo oczywiście już zaczęły atakować mnie złe myśli...

Nie nie schizuję. Jest mi przykro i myślę o dziewczynach. Ale nie przekładam tego na siebie czy jak to wytłumaczyć. Nie wolno tak się nakręcać... I to nie znaczy, że mnie to nie rusza i nie mam uczuć i empatii.. Po prostu chronię swojego bąbla przed negatywnymi odczuciami.

Nie chcę schizować. Jeśli po wizycie 2 czerwca i rozmowie z lekarzem usłyszę, że jednak powinnam zrobić z jakichś konkretnych powodów to zastanowię się nad tym...
uważam, że masz super podejście. Można brać z Ciebie przykład. Niestety moja głupia głowa robi co innego 😐

Tak poważnie to podziwiam za prowadzenie i ogarnianie tego kalendarza 😲

Co do mnie to proszę o wykreślenie mnie z usg z 24.05 i przepisanie na 31.05 (stwierdziłam , że bez sensu robić usg za tydzień jak wyszła teraz ta torbiel, lepiej ją skontrolować w połowie oczekiwania na wizytę)
Wizyta 15.06
Usg z pappa 22.06
Dzięki 😘 Ale to naprawdę nie jest trudne, czytam Was codziennie i na bieżąco edytuję post w osobnej zakładce a później już tylko kopiuj wklej. Najtrudniejszą sprawą w tym wszystkim jest wrzucenie posta rano przed pierwszymi wizytami, bo jestem porannym śpiochem 😅

to jest zupełnie bezpieczne i nic zakłócić nie możne ale rozumiem wybór, mi to pomaga np i lubię słuchać serduszka mojej fasolki ❤️

Spokojnie idzie to odróżnić, serce matki bije wolniej a dzidziusia bardzo szybko jest podobne do galopu. A co do paniki to ja akurat biorę to trochę na dystans bo trzeba pamiętać że dzidziuś się rusza i może się ustawić tak że ciężko będzie znaleźć , też trzeba wiedzieć gdzie szukać w której partii brzucha , na początku ciąży w podbrzuszu. 🙂
ale nie każdy wie o tym biciu i jego „szybkości”. Jak ktoś bie wie to funduje sobie niepotrzebny stres :) no i nie każdy bierze to na dystans :)

Ja na 9+5 znalazłam 😀 zajęło mi to trochę czasu, już się miałam poddać ale się udało, ulga straszna bo oczywiście już zaczęły atakować mnie złe myśli...
Tak u mnie było to samo . A w którym miejscu u ciebie znalazłaś ja na samym środku nad kością łonową .
A masz taki co liczy ci uderzenia ? Bo ja nie ale slyszlama że chyba liczy się ilość przez 10 albo 15 sekund już nie pamiętam i tą ilość mnożysz razy 6

Dzięki 😘 Ale to naprawdę nie jest trudne, czytam Was codziennie i na bieżąco edytuję post w osobnej zakładce a później już tylko kopiuj wklej. Najtrudniejszą sprawą w tym wszystkim jest wrzucenie posta rano przed pierwszymi wizytami, bo jestem porannym śpiochem 😅
Osz Ty śpioszku. A ja codziennie rano myślę sobie o Tobie co robisz, że jeszcze pościku nie ma 😉 czy zaspałaś, czy wyjechałaś na urlop, czy zwyczajnie nas olałaś. Podziwiam Cię, że sobie z tym tak świetnie radzisz i dziękuję 💛💛💛

reklama
Osz Ty śpioszku. A ja codziennie rano myślę sobie o Tobie co robisz, że jeszcze pościku nie ma 😉 czy zaspałaś, czy wyjechałaś na urlop, czy zwyczajnie nas olałaś. Podziwiam Cię, że sobie z tym tak świetnie radzisz i dziękuję 💛💛💛
Kurczę naprawdę? Ale mi miło to słyszeć, dzięki :) Na pewno możesz wykluczyć olewkę czy urlop, nie zostawiłabym Was tak bez informacji. Na 99,9% śpię :D

Do góry