Myślałam że tylko ja mam mętlik w głowie i mam nawał myśli potem...Witajcie, czy Wy też tacy schizujecie po każdej stracie na grupie ? Czy tylko mnie to tak rusza i przez jakiś czas mam mętlik w głowie ?
reklama
Carolina123
Fanka BB :)
no to nie jesteś sama. Generalnie teraz czuję strach o moją ciążę. Ale przede wszystkim rozżalenie. Dlaczego to się dzieje, dlaczego to się nam przytrafia. Wiem, że w takich przypadkach prawdopodobnie zarodek był chory i matka natura zrobiła swoje. Ale jest tego cholernie dużo. Jak czytał gdzieś kiedyś statystyki o poronieniach nie mogłam uwierzyć w te wszystkie liczby. Przecież tego nie widać o tym się nie mówi . Ale te liczby są jak najbardziej realne ... Niestety ....Myślałam że tylko ja mam mętlik w głowie i mam nawał myśli potem...
MartaMarkry
tak… odrazu pojawiła mi się myśl, czy mojemu dziecku bije serce.. czy w poniedziałek będę się cieszyć.. czy można czuć ze rozwój się zatrzymał.. Jezu tysiące myśliWitajcie, czy Wy też tacy schizujecie po każdej stracie na grupie ? Czy tylko mnie to tak rusza i przez jakiś czas mam mętlik w głowie ?
pannadarianna
tak dlatego ostatnio tez tak przycichłam..Myślałam że tylko ja mam mętlik w głowie i mam nawał myśli potem...
Roksi2810
Zaciekawiona BB
Niestety mój stan również nie należy do najlepszych jak czytam straty i wtedy zaczyna się myślenie... Ale jak się ogarne.. To mówię sobie.. Przestań tak myśleć bo to nic dobrego nie przynosi. Trzeba myśleć pozytywnie! Trzymajmy się kochaneWitajcie, czy Wy też tacy schizujecie po każdej stracie na grupie ? Czy tylko mnie to tak rusza i przez jakiś czas mam mętlik w głowie ?
Tak samo zawsze próbuje sobie tłumaczyć że matka natura wie co robi i że najwidoczniej z zarodkiem coś było nie tak. Prawda że tego nie widać ani nie słychać....myślę że żyjemy w takich teraz czasach że dużo rzeczy jest za bardzo nafaszerowane chemią i to wszystko odbija się na naszym zdrowiu...Oczywiście nie wiem czy jedno z drugim ma coś wspólnego....no to nie jesteś sama. Generalnie teraz czuję strach o moją ciążę. Ale przede wszystkim rozżalenie. Dlaczego to się dzieje, dlaczego to się nam przytrafia. Wiem, że w takich przypadkach prawdopodobnie zarodek był chory i matka natura zrobiła swoje. Ale jest tego cholernie dużo. Jak czytał gdzieś kiedyś statystyki o poronieniach nie mogłam uwierzyć w te wszystkie liczby. Przecież tego nie widać o tym się nie mówi . Ale te liczby są jak najbardziej realne ... Niestety ....
stella33
ja zaczęłam próbne 7 dni z platforma MoMama - na razie całkiem spoko ale chętnie przyjmę jakieś rekomendacje kanałów na YT z joga dla przyszłych mamMnie dziś(11+4)dość mocno pobolewa brzuch. Staram się nie popadać w panikę bo wczorajszy dzień miałam mocno stresujący i może to dlatego, dzidzia daje mi znać, że mam się nie denerwować, bo źle to na nią wpływa.
Zdecydowałam, że chyba już zacznę ćwiczyć jogę, bo mdłości odchodzą w zapomnienie i czuje się na siłach, żeby spróbować, a wiem, że to też pomoże mi się uspokoić. Macie jakieś swoje ulubione kanały na yt z jogą dla ciężarnych?
Co do strat - strasznie mi przykro, nie umiem tego nawet skomentować. Nie ukrywam, ze po takich postach tez zaczyna mi się włączać dziwne myślenie ale oblewam sie szybko kubłem zimnej wody bo nad psychika jak nie zapanuje sie samemu, to nikt inny tego nie zrobi.
Właśnie zauważyłam że w ostatnim czasie nie pisałaś, co jak co ale bardzo przykre są to wiadomości i jednak My Kobiety jesteśmy bardzo wrażliwe tym bardziej na takie tematytak dlatego ostatnio tez tak przycichłam...
pannadarianna
a, trochę się na to złożyło. Muszę pozamykać sprawy w pracy, trochę zmian w domu, zaczęliśmy szkolenie z psem żeby trochę go „ustawic” pod dzieciaczka żeby nam się żyło lepiej, do tego bardzo dużo po pracy spie, kupiliśmy działkę rekreacyjna i tam tez działamy… do tego te wiadomości powodują ze leżę w łóżku i płacze ze strachu a to nic dobrego dla maleństwa. Liczę, ze rosnie zdrowe, cudne i tego 30 maja zobaczymy się i mi pomacha. Będzie 11+2..Właśnie zauważyłam że w ostatnim czasie nie pisałaś, co jak co ale bardzo przykre są to wiadomości i jednak My Kobiety jesteśmy bardzo wrażliwe tym bardziej na takie tematy
reklama
Oj tak też tak myślę staram się sobie też tłumaczyć że trzeba myśleć pozytywnie ale z tych głowy i tak jest ten strach i obawaNiestety mój stan również nie należy do najlepszych jak czytam straty i wtedy zaczyna się myślenie... Ale jak się ogarne.. To mówię sobie.. Przestań tak myśleć bo to nic dobrego nie przynosi. Trzeba myśleć pozytywnie! Trzymajmy się kochane