reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Przepraszam, jeżeli był już temat poruszany, ale nie udało mi się przejrzeć całego wątku. Czy któraś z Was prowadzi ciążę u gina prywatnie, a jednocześnie zgłasza się do lekarza poz albo gina na NFZ, żeby wystawił skierowanie na badania zlecone przez gina? Lekarz, u którego chce prowadzić ciążę, nie przyjmuje w ogóle na NFZ, dlatego tak się zastanawiam, czy jest szansa, że ktoś inny będzie skłonny wystawić skierowanie. W końcu po coś od wielu lat te składki zdrowotne opłacam 😉

reklama
Hej !:)
Jeśli chodzi o krem z filtrem , super że któraś z Was o tym napisała. Ja używam cały rok, bardzo dbam o to żeby twarz , szyja były zabezpieczone. Cała reszta również oczywiście Ogólnie jestem bardzo bardzo blada i dawniej gdzieś tam marzyłam o opaleniźnie 🤪 zdarzało się w moim życiu nawet solarium ,ale wyrosłam z tego i dbam o skórę jak tylko mogę.
Ja czułam się już lepiej ale wczoraj... Miałam calutki dzień mdłości , wymioty. Ból krzyża. Okropny dzień 🥺 spędziliśmy go w większości na zewnątrz tak by nasze dziecko mogło wybawić się na podwórku. Mam nadzieję , że dziś będzie lepiej. Miałam zacząć dzień od pedicure ale kosmetyczka zadzwoniła , że coś jej wypadło 🙈 więc leżę sobie jeszcze z pierworodnym w łóżku.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊♥️

U nas nie ma kogo zapraszać 🤷‍♀️ wszyscy daleko 😔
Ale pojechaliśmy do rodziny jakoś po półtora tygodnia - chyba jak ogarnęłam papierki w pracy 🤔
Ja teściów wpuściłam po miesiącu dopiero, do moich rodziców pojechaliśmy po jakiś 2 miesiącach (drugi koniec polski)
Była pandemia, ja chciałam mieć święty spokój, goście w domu na noc odpadali.
Teraz jeśli maluch będzie mieć mniej niż ten miesiąc pewnie zostaniemy w 4 w domu na święta :)

Gratulacje i witamy :) ❤️Jak sie czujesz?
Tylko wit B6 i bralam w miare regularnie, bylo kilka dni, ze zapomnialam ale ogolnie to staralam sie kazdego dnia razem z prenatalnymi :) Pomagalo bardzo, ale niestety nie na 100%.

Gratulacje i witamy :) ❤️Jak sie czujesz?
Bardzo dziękuję! ❤️ Ogólnie czuję się dobrze, dokucza mi ból piersi i krzyża i ogroooomne zmęczenie. Mogłabym spać cały czas. 😊

Hej mamy 🤰🏽🤰🏻🤰🦸‍♀️🦸‍♀️

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

16.05.22

@Evelina@ - wizyta
@marsi89 - wizyta
@Margeritka28 - wizyta
@AgataG21 - USG z karty ciąży
@Diaanaa - wizyta

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

17.05.22

@olenka201 - prenatalne

18.05.22

@Carmen_87 - wizyta
@anulaa_89 - wizyta
@Nantes - wizyta
@7grudnia - wizyta
@Strzyga_ - wizyta

19.05.22

@Malka_91 - wizyta
@astorlee - prenatalne
@MoniaJ2424 - wizyta

20.05.22

@Blondynka w sieci - wizyta
@Olka92 - wizyta
@Cytryna* - wizyta

23.05.22

@Agnesco - prenatalne
@MartaMarkry - wizyta
@Aurora84 - wizyta
@AgataG21 - USG prenatalne (Pappa juz będzie zrobiona) i wizyta kontrolna
@Bebet - prenatalne

24.05.22

@Agnesco - wizyta
@Cleo92 - prenatalne
@MissCe - prenatalne
@Poplątana9 - prenatalne
@7grudnia - prenatalne
@Malka_91 - prenatalne
@Mamafasolki - prenatalne
@Renjja] - prenatalne
@Strzyga_ - USG
@Hol-inka - USG prenatalne

25.05.22

@Cleo92 - wizyta
@Marcowa22 - prenatalne

26.05.22

@Blondynka w sieci - prenatalne
@Purrfect - prenatalne (USG + pobranie krwi do Pappa)
@Dagna42 - wizyta
@nikola1512 - prenatalne z krwi

28.05.22

@ka.an92 - prenatalne

30.05.22

@Olka92 - prenatalne
@Magdalena_27 - prenatalne
@pannadarianna - wizyta

31.05.2022

@nikola1512 - USG prenatalne

@Aniaaa_022 - wizyta 01.06
@ka.an92 - prenatalne 02.06
@Majka2022 - prenatalne 02.06
@Mamafasolki - wizyta 03.06
@Bibi80 - wizyta 06.06
@Sentosa - wizyta 06.06
@MartaMarkry - prenatalne 09.06
@Karola z nadzieją - prenatalne 10.06
@Kamsik - wizyta 10.06
@pannadarianna - prenatalne 13.06
@Dagna42 - prenatalne 17.06
Powodzenia dziewczyny 🤞🤞🤞

Ja teściów wpuściłam po miesiącu dopiero, do moich rodziców pojechaliśmy po jakiś 2 miesiącach (drugi koniec polski)
Teraz jeśli maluch będzie mieć mniej niż ten miesiąc pewnie zostaniemy w 4 w domu na święta :)
To jest dobre podejście.. ja uległam moim teściom którzy przyjechali dzień po wyjściu ze szpitala. Byłam po cięciu , nawał pokarmu , dziecko jeszcze maleńkie.. jeszcze głupia ja wiecie co zrobiłam ? Upiekłam sernik , zrobiłam sałatkę 🙈 umordowala nas ta wizyta strasznie. Teraz bede mądrzejsza. Stawianie granic też jest ważne. Nie da się każdemu dogodzić a uważam , że pielgrzymki zaraz po porodzie są okropne 🙈 jeszcze przypominam sobie że byłam bardzo wtedy płaczliwa i jak sobie już pojechali to mogłam na spokojnie popłakać 😅😅

To jest dobre podejście.. ja uległam moim teściom którzy przyjechali dzień po wyjściu ze szpitala. Byłam po cięciu , nawał pokarmu , dziecko jeszcze maleńkie.. jeszcze głupia ja wiecie co zrobiłam ? Upiekłam sernik , zrobiłam sałatkę 🙈 umordowala nas ta wizyta strasznie. Teraz bede mądrzejsza. Stawianie granic też jest ważne. Nie da się każdemu dogodzić a uważam , że pielgrzymki zaraz po porodzie są okropne 🙈 jeszcze przypominam sobie że byłam bardzo wtedy płaczliwa i jak sobie już pojechali to mogłam na spokojnie popłakać 😅😅
Ja mialam podobnie teraz w Wielkanoc, ucieszylam sie, ze rodzina do nas przyjezdza ale im blizej, tym wieksze mdlosci i zmeczenie a tu trzeba ogarnac dom i nagotowac/napiec jedzenia. Skonczylo sie na 🤮, jedynym w tej ciazy i poplakaniu juz po, i nauczylo mnie asertywnosci, przyda sie na czas po porodzie :)

Ja pamiętam, że mój mąż to jeszcze do szpitala mi teściową przywiózł... masakra, rodziłam 26h, dziecko urodzone 2 tyg po terminie i ostatnia rzeczą na którą miałam ochotę to odwiedziny. Tym razem juz nie pozwolę na to i też odwiedziny nie wcześniej jak po miesiącu 😁😁😁

reklama
Ja mialam podobnie teraz w Wielkanoc, ucieszylam sie, ze rodzina do nas przyjezdza ale im blizej, tym wieksze mdlosci i zmeczenie a tu trzeba ogarnac dom i nagotowac/napiec jedzenia. Skonczylo sie na 🤮, jedynym w tej ciazy i poplakaniu juz po, i nauczylo mnie asertywnosci, przyda sie na czas po porodzie :)
Bardzo dobrze. Ja te prawie 3 lata temu nie miałam w sobie tyle ,, odwagi ". Takie sytuacje są potrzebne bo wiele nas uczą.. szkoda naszych nerwów. Ten czas jest właśnie dla nas , dla naszego dziecka , męża. Nie dla pielgrzymek. No chyba , że ktoś tak chcę to oczywiście rozumiem
Leżałam na oddziale z taką kobietą która miała odwiedziny non stop. Przysięgam 😅🙈 ja miałam tylko męża codziennie i raz moją mamę ( ale wiecie jak to jest , mama to mama , przywiozła rosołek itd ♥️) a tamtą dziewczyna miała chyba nawet sołtysa xD wizytom nie było końca. Miała silny baby blues i może potrzebowała czyjejś obecności ? Nie wiem

Do góry