reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

ciężko powiedzieć, to pewnie są już jakieś problemy z wchłanianiem. Kiedyś czytałam, że warto włączyć probiotyki, żeby poprawić wchłanialność różnych składników. Do tego (tutaj nie piszę o ciężarnych) ograniczyć alkohol ew. leki. Nie wiem, o jakim niedoborze piszesz, ale wielokrotnie słyszałam, że te laboratoryjne normy są z dupy. Teraz piszę z głowy, ale min to chyba coś ok 180-200, ale funkcjonalna wartość zaczyna się od chyba od 400. To samo np z ferrytyną, wit D, tsh. Dietetycy kliniczni powtarzają, że do starań i w ciąży ferrytyna powinna być min 45, wit D chyba najlepiej 50.
Teraz nie pamiętam. Miał poniżej tej laboratoryjnej normy 🙄 alkoholu nie pije praktycznie w ogóle (jedynie jak jest okazja typu wesele, to wiadomo nie za często 🤷‍♀️). Ale różne leki faktycznie bierze...

reklama
A tak z innej beczki dziewczyny, u Was też dzisiaj taka przepiękna pogoda? Praktycznie od rana ogarniam ogródek i mam tyle energii, chyba w końcu nawet tutaj zawitał maj :) Życzę wszystkim super weekendu!
Tak tutaj dzisiaj tez ładnie, chociaż wczoraj był większy palnik:) ja dzisiaj wyleguje się w ogrodzie 🥰 za to mi słońce ostatnio trochę ta energię zabiera a normalnie jestem miłośniczka takiej pogody. Miłego Weekendu 😊

A tak z innej beczki dziewczyny, u Was też dzisiaj taka przepiękna pogoda? Praktycznie od rana ogarniam ogródek i mam tyle energii, chyba w końcu nawet tutaj zawitał maj :) Życzę wszystkim super weekendu!
piękna pogoda. Ja dziś w pracy do 20 ale jutro z rana idę z małą do ogródka do moich rodziców i będziemy korzystać. Muszę trochę ręce opalić bo od kilku dniu używam baldamu brązującego na nogi i mam taką piękną opaleniznę a ręce blade. Ale siara 🤣🤭 ale nigdy tak szybko mi ten balsam nie łapał skóry
Żartujesz? Zimno, mokro, pochmurno, ponuro, wietrznie, nosa za próg bym nie wystawiła 🙄
serio? W jakiej części Polski mieszkasz? Czy za granicą ?

Od rana pochmurno i wietrznie, ale chłopa od rana w domu nie było to mogłam wysprzatać mieszkanie na błysk (najlepiej mi się sprząta kiedy jestem sama 😀) zrobiłam 3 prania i jestem z siebie dumna, mogę odpoczywać resztę weekendu 😂

no właśnie ze względu na ta wątróbkę nie jadłam pasztetu. Ale chyba raz na jakiś czas nie zaszkodzi.
to może się słyszę na ten sok. Gdzie go zakupiłas?
U nas jest w takim zwykłym sklepie nie sieciówkowym. Toteż w takie bym celowała ewentualnie nie wiem jakie tam masz sklepy ale w pokroju Lewiatana, Delikatesów czy Jubilatek i innych. Chyba w takich najprędzej Znajdziesz.

A ja właśnie pożarłam talerz pierogów z jagodami 😂 i kubkiem śmietany z cukrem (niech Was nie zwiedzie ta odrobinka śmietany na talerzu) . Aby tylko "przeszczep się przyjął". 😂😂

Załączniki

• IMG_20220514_170646.jpg
    IMG_20220514_170646.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 46
piękna pogoda. Ja dziś w pracy do 20 ale jutro z rana idę z małą do ogródka do moich rodziców i będziemy korzystać. Muszę trochę ręce opalić bo od kilku dniu używam baldamu brązującego na nogi i mam taką piękną opaleniznę a ręce blade. Ale siara 🤣🤭 ale nigdy tak szybko mi ten balsam nie łapał skóry
serio? W jakiej części Polski mieszkasz? Czy za granicą ?
Okolice Warszawy.

reklama
Od rana pochmurno i wietrznie, ale chłopa od rana w domu nie było to mogłam wysprzatać mieszkanie na błysk (najlepiej mi się sprząta kiedy jestem sama 😀) zrobiłam 3 prania i jestem z siebie dumna, mogę odpoczywać resztę weekendu 😂
Ja nie mam weny na sprzątanie czy chłop w domu czy poza 🤣
Pranie robię jak jest ładna pogoda i mi schnie na dworze. Żałuję, że wczoraj tylko jedno ogarnęłam 🤷‍♀️

Do góry