reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

ciężko powiedzieć, to pewnie są już jakieś problemy z wchłanianiem. Kiedyś czytałam, że warto włączyć probiotyki, żeby poprawić wchłanialność różnych składników. Do tego (tutaj nie piszę o ciężarnych) ograniczyć alkohol ew. leki. Nie wiem, o jakim niedoborze piszesz, ale wielokrotnie słyszałam, że te laboratoryjne normy są z dupy. Teraz piszę z głowy, ale min to chyba coś ok 180-200, ale funkcjonalna wartość zaczyna się od chyba od 400. To samo np z ferrytyną, wit D, tsh. Dietetycy kliniczni powtarzają, że do starań i w ciąży ferrytyna powinna być min 45, wit D chyba najlepiej 50.
Teraz nie pamiętam. Miał poniżej tej laboratoryjnej normy 🙄 alkoholu nie pije praktycznie w ogóle (jedynie jak jest okazja typu wesele, to wiadomo nie za często 🤷‍♀️). Ale różne leki faktycznie bierze...

reklama
A tak z innej beczki dziewczyny, u Was też dzisiaj taka przepiękna pogoda? Praktycznie od rana ogarniam ogródek i mam tyle energii, chyba w końcu nawet tutaj zawitał maj :) Życzę wszystkim super weekendu!
Tak tutaj dzisiaj tez ładnie, chociaż wczoraj był większy palnik:) ja dzisiaj wyleguje się w ogrodzie 🥰 za to mi słońce ostatnio trochę ta energię zabiera a normalnie jestem miłośniczka takiej pogody. Miłego Weekendu 😊

A tak z innej beczki dziewczyny, u Was też dzisiaj taka przepiękna pogoda? Praktycznie od rana ogarniam ogródek i mam tyle energii, chyba w końcu nawet tutaj zawitał maj :) Życzę wszystkim super weekendu!
piękna pogoda. Ja dziś w pracy do 20 ale jutro z rana idę z małą do ogródka do moich rodziców i będziemy korzystać. Muszę trochę ręce opalić bo od kilku dniu używam baldamu brązującego na nogi i mam taką piękną opaleniznę a ręce blade. Ale siara 🤣🤭 ale nigdy tak szybko mi ten balsam nie łapał skóry
Żartujesz? Zimno, mokro, pochmurno, ponuro, wietrznie, nosa za próg bym nie wystawiła 🙄
serio? W jakiej części Polski mieszkasz? Czy za granicą ?

Od rana pochmurno i wietrznie, ale chłopa od rana w domu nie było to mogłam wysprzatać mieszkanie na błysk (najlepiej mi się sprząta kiedy jestem sama 😀) zrobiłam 3 prania i jestem z siebie dumna, mogę odpoczywać resztę weekendu 😂

no właśnie ze względu na ta wątróbkę nie jadłam pasztetu. Ale chyba raz na jakiś czas nie zaszkodzi.
to może się słyszę na ten sok. Gdzie go zakupiłas?
U nas jest w takim zwykłym sklepie nie sieciówkowym. Toteż w takie bym celowała ewentualnie nie wiem jakie tam masz sklepy ale w pokroju Lewiatana, Delikatesów czy Jubilatek i innych. Chyba w takich najprędzej Znajdziesz.

A ja właśnie pożarłam talerz pierogów z jagodami 😂 i kubkiem śmietany z cukrem (niech Was nie zwiedzie ta odrobinka śmietany na talerzu) . Aby tylko "przeszczep się przyjął". 😂😂

Załączniki

• IMG_20220514_170646.jpg
    IMG_20220514_170646.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 51
piękna pogoda. Ja dziś w pracy do 20 ale jutro z rana idę z małą do ogródka do moich rodziców i będziemy korzystać. Muszę trochę ręce opalić bo od kilku dniu używam baldamu brązującego na nogi i mam taką piękną opaleniznę a ręce blade. Ale siara 🤣🤭 ale nigdy tak szybko mi ten balsam nie łapał skóry
serio? W jakiej części Polski mieszkasz? Czy za granicą ?
Okolice Warszawy.

reklama
Od rana pochmurno i wietrznie, ale chłopa od rana w domu nie było to mogłam wysprzatać mieszkanie na błysk (najlepiej mi się sprząta kiedy jestem sama 😀) zrobiłam 3 prania i jestem z siebie dumna, mogę odpoczywać resztę weekendu 😂
Ja nie mam weny na sprzątanie czy chłop w domu czy poza 🤣
Pranie robię jak jest ładna pogoda i mi schnie na dworze. Żałuję, że wczoraj tylko jedno ogarnęłam 🤷‍♀️

Do góry