reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Mnie zapachy odrzucają, wszystko mi niemiłosiernie śmierdzi i ciągle bym spała, a tak to podbrzusze pobolewa jak u was.. czekam na wyniki pierwszej bety. Jakie bierzecie suplementy? Muszę się wybrać do apteki.. no i w którym tygodniu pierwsza wizyta? Ja chyba pójdę pod koniec kwietnia, bo serduszko już powinno wtedy być
Mnie dzisiaj tez zaczęło podbrzusze ciągnąć i boleć i zaczyna mnie odrobinkę mdlić plus wgl nie mam apetytu.
Umówiłam się na pierwsza wizytę 6+3, żeby się nie stresować niepotrzebnie. Chociaż najchętniej poszłabym już teraz.

reklama
Mnie zapachy odrzucają, wszystko mi niemiłosiernie śmierdzi i ciągle bym spała, a tak to podbrzusze pobolewa jak u was.. czekam na wyniki pierwszej bety. Jakie bierzecie suplementy? Muszę się wybrać do apteki.. no i w którym tygodniu pierwsza wizyta? Ja chyba pójdę pod koniec kwietnia, bo serduszko już powinno wtedy być
Optima dha Start jakoś tak plus magnez

Fizjoterapeutką :)
kocham fizjoterapeutów od momentu gdy wylądowałam u mojej urofizjo w ostatniej ciąży. Posądzam ją o bycie czarownicą. Tu dotknęła, tam ucisnęła i wszelki ból na miesiąc odchodził, a ja w podskokach z łóżka wstawałam. Do tego myślę, że dzięki ćwiczeniom, które mi zadała na końcówce ciąży urodziłam od przyjechania do szpitala w 1,5 h.

1.Ja biorę pregna plus i pregna DHA
2.Najlepiej 6-7 tydzień zeby było serduszko i wtedy założą kartę ciąży

Odrzuciło Was od czegoś ? Ja nawet nie mogę patrzeć na kawę i słodycze 🤢a wcześniej kawa i słodycze były u mnie codziennie. Myśle ze mi to dobrze zrobi xD
Od niczego i oczywiście znowu się tym martwię ;) Bo nudności oznaczają wysoką betę, a u mnie baardzo lekkie, gdybym się ich nie doszukiwała to bym nie zauważyła.
Jakie bierzecie suplementy? Muszę się wybrać do apteki.. no i w którym tygodniu pierwsza wizyta? Ja chyba pójdę pod koniec kwietnia, bo serduszko już powinno wtedy być

Seven Seas Pregnancy (multiwitamina z imbirem - może dlatego nie czuję mdłości) + Cholina 500mg rano + Magnez wieczorem. A wizytę będę bookować dzisiaj i wypadnie w 6 albo w 7 tyg.

Od niczego i oczywiście znowu się tym martwię ;) Bo nudności oznaczają wysoką betę, a u mnie baardzo lekkie, gdybym się ich nie doszukiwała to bym nie zauważyła.

Seven Seas Pregnancy (multiwitamina z imbirem - może dlatego nie czuję mdłości) + Cholina 500mg rano + Magnez wieczorem. A wizytę będę bookować dzisiaj i wypadnie w 6 albo w 7 tyg.
Team cholina ☺️ ja też biorę 500mg. Dziewczyny, poczytajcie, jaki to ważny składnik dla ciąży. Słyszałam, że cholina może zapobiegać autyzmowi, schizofrenii w późniejszym życiu dziecka, a większość kobiet nie dostarcza dostatecznej ilości choliny z pokarmem.

Do tego koniecznie DHA i wit D3 (ostatnio spadła mi do poziomu 38 i biorę większą dawkę, aby dobić do 50). Nie wspominając o metylowanych wit.z grupy B, jodzie.

Mdłości mam lekkie - przed śniadaniem lub gdy jestem głodna. W poprzednich nieudanych ciążach nie odczuwałam nic a nic, więc za parę tygodni zobaczę, czy to był dobry znak.

kocham fizjoterapeutów od momentu gdy wylądowałam u mojej urofizjo w ostatniej ciąży. Posądzam ją o bycie czarownicą. Tu dotknęła, tam ucisnęła i wszelki ból na miesiąc odchodził, a ja w podskokach z łóżka wstawałam. Do tego myślę, że dzięki ćwiczeniom, które mi zadała na końcówce ciąży urodziłam od przyjechania do szpitala w 1,5 h.
Ja niestety z kobietami w ciąży jako fizjoterapeutka nie mam styczności. Osobiście bardziej pracuje z pacjentami ortopedycznymi :)

ja biorę prenatal uno od pierwszego dnia cyklu, w którym się udało.
Wcześniej brałam femibion od marca 2021.
Biorę tez luteinę i właśnie mam problem, bo następna wizyta w poniedziałek, zostali mi 5 tabletek, a ja zapomniałam poprosić o receptę.
Mam jeszcze duphaston, czy myslicie, że mogę zmienić na duphaston jak mi się skończy Luteina?
Spróbuje dodzwonić się do Pani doktor 🤔

Odrzuciło Was od czegoś ? Ja nawet nie mogę patrzeć na kawę i słodycze 🤢a wcześniej kawa i słodycze były u mnie codziennie. Myśle ze mi to dobrze zrobi xD

Zapachy powoli zaczynaja mnie odrzucać, coraz gorzej z jedzeniem i zmęczenie poziom 10000000. Czasami właśnie tez boli mnie podbrzusze jak na @, a jak wstaję z łóżka to raz na jakiś czas czuje leciutkie skurcze.

reklama
Team cholina ☺️ ja też biorę 500mg. Dziewczyny, poczytajcie, jaki to ważny składnik dla ciąży. Słyszałam, że cholina może zapobiegać autyzmowi, schizofrenii w późniejszym życiu dziecka, a większość kobiet nie dostarcza dostatecznej ilości choliny z pokarmem.

Do tego koniecznie DHA i wit D3 (ostatnio spadła mi do poziomu 38 i biorę większą dawkę, aby dobić do 50). Nie wspominając o metylowanych wit.z grupy B, jodzie.

Mdłości mam lekkie - przed śniadaniem lub gdy jestem głodna. W poprzednich nieudanych ciążach nie odczuwałam nic a nic, więc za parę tygodni zobaczę, czy to był dobry znak.
A jaka bierzesz?

Do góry