reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Hej dziewczyny jestem w 9tc.Od dzisiaj przestałam mieć bol piersi czy też tak mialyscie ? Straszne się martwię bo jestem po promieniach.
Też tak miałam i to najczesciej kilka dni przed wizytą . Potem wszystkie objawy wracały choć nie mam ich za wiele piersi bolą przy dotyku tylko mdłości mam ale nie bardzo uciążliwe. Codziennie myślę czy wszystko jest ok. Mam nadzieję że nasze zle mysli szybko odejda w niepamiec

reklama
dziękuje Ci za te słowa ❤️ aż mi się lepiej zrobiło ❤️
Teraz tylko dociągnąć spokojnie do tego grudnia 🙏

No teraz już jest wesoło a na starość będzie jeszcze weselej 😂
Dokładnie 😁 dzieci to najpiękniejszy prezent od losu, ciesz się swoją gromadką, która za kilka miesięcy się powiększy 🥰 ja osobiście zazdroszczę, zawsze chciałam mieć chociaż trójkę, ale teraz będę wdzięczna jak uda sie mieć chociaz tą dwójkę 🤞

pewnie mi przejdzie ale wiesz mnie babka na badaniu krwi pyta "a chciała pani czy to wpadka " a ja w szoku dlaczego takie pytanie ... Rozumiem że ludzie nie chcą mieć tyle dzieci no albo myślą że jakaś patologia czy coś ...
Przejdzie mi... Po porodzie będę mieć wszystko w dupie 🤣
Gin mi ostatnio powiedział, że wg statystyk, które ostatnio przeglądał w Polsce planowanych ciąż jest 20% 😱😱😱

W ogóle wkurzające jest takie generalizowanie - dużo dzieci - wpadki, jedno dziecko - samolubstwo, a jak w ogóle się ktoś nie decyduje na potomstwo to krzyżyk na drogę 😂 To będzie moje pierwsze dziecko i nie mam pojęcia czy zdecyduje się na więcej. W życiu nie przyszło mi do głowy, żeby kogoś oceniać przez ten pryzmat i co więcej - głośno to mówić lub pytać, a szczególnie kiedy wokół jest tyle kobiet, które przeżyły straty, mają traumy itp.
mi kiedyś lekarka (naczyniowiec ) powiedziała że nie żyje w Afryce żeby nie wiedzieć jak się zabezpieczać przed niechciana ciąża ...
Byłam wtedy w 3 ciąży (nie planowałam i byłam lekko na siebie zła ) ale jak usłyszałam od niej te słowa to myślałam że się jej tam rozrycze ... Już mam inne nastawienie do tej kobiety nawet jak usłyszała w styczniu o stracie i mówiła że jej przykro to jej nie uwierzyłam . Nie wiem dlaczego ludzie oceniają kobiety które są po któryś raz w ciąży i jest przykre jak później mówią "aaa bo dostaniesz 500+" nosz kuźwa tak ... Człowiek o tym marzy ...🙄

mi kiedyś lekarka (naczyniowiec ) powiedziała że nie żyje w Afryce żeby nie wiedzieć jak się zabezpieczać przed niechciana ciąża ...
Byłam wtedy w 3 ciąży (nie planowałam i byłam lekko na siebie zła ) ale jak usłyszałam od niej te słowa to myślałam że się jej tam rozrycze ... Już mam inne nastawienie do tej kobiety nawet jak usłyszała w styczniu o stracie i mówiła że jej przykro to jej nie uwierzyłam . Nie wiem dlaczego ludzie oceniają kobiety które są po któryś raz w ciąży i jest przykre jak później mówią "aaa bo dostaniesz 500+" nosz kuźwa tak ... Człowiek o tym marzy ...🙄
Wpadka to dla mnie strasznie źle nacechowane słowo, brzmi jak koniec świata 😂 W naszym przypadku dziecko też jest "wpadką" - chcieliśmy w tym roku zacząć starania (później), ale tak się stało, że jestem w ciąży już teraz i jestem szczęśliwa, że tak się stało. Dziecko będzie kochane, chciane i jest wyczekiwane niemniej niż to, które poczęlibyśmy w terminie, w którym chciałam się o nie starać 😀 Oczywiście, że mam swoje lęki, niepewności, ale jest jak jest i musi się już jakoś ułożyć, biorę na klatę wszystkie drogi jakie przede mną staną 😀

No nieeeeee... co za babsko.... Mi się aż nóż w kieszeni otwiera. Przykro mi, że musiałaś to znosić. Ja osobiście uważam, że to jest sprawa każdego indywidualnie i dopóki dzieci nie chodzą głodne i zaniedbane to nie rozumiem wtykania nochala w czyjeś życie 😏

Taaaaaak, dokładnie! O niczym innym nie marzę jak żeby na macierzyńskim brać 80% pensji po to, żeby 500+ dostać 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Niestety takie przekonanie ludzi u nas też będzie gadanie że 4 dziecko szczerze ja to jestem taki typ że się tym nie przejmuje ale nie lubię gadania za plecami .Ja zawsze chciałam gromadkę dzieci przynajmniej 3 ale dla niektórych to już jest dużo .

Wpadka to dla mnie strasznie źle nacechowane słowo, brzmi jak koniec świata 😂 W naszym przypadku dziecko też jest "wpadką" - chcieliśmy w tym roku zacząć starania (później), ale tak się stało, że jestem w ciąży już teraz i jestem szczęśliwa, że tak się stało. Dziecko będzie kochane, chciane i jest wyczekiwane niemniej niż to, które poczęlibyśmy w terminie, w którym chciałam się o nie starać 😀 Oczywiście, że mam swoje lęki, niepewności, ale jest jak jest i musi się już jakoś ułożyć, biorę na klatę wszystkie drogi jakie przede mną staną 😀
wiesz ja przeżywałam ta 3 ciąże , dopiero jak u mojej gin usłyszałam serce a potem na prenatalnych że wszystko wporzadku to zaczęłam się ciąża cieszyć 🙂 choć lekarze mówili że nie powinnam zachodzić w ciążę bo ten gen powoduje zakrzepice u mnie itp itd.
Teraz wogole żadnej wpadki ...choć może troszeczkę choć wiedzieliśmy że tak będzie ...no nie ważne ...chcieliśmy i już , to teraz będzie najazd po co wam kolejne dlatego narazie nie mówię bo muszę się nastawić psychicznie . Tak samo muszę się psychicznie nastawić na teleporade z moją naczyniowiec 🙄 jak ona coś palnie to chyba tym razem też jej coś powiem niezbyt miłego (zwykle nie jestem takim odważnym człowiekiem )

reklama
No nieeeeee... co za babsko.... Mi się aż nóż w kieszeni otwiera. Przykro mi, że musiałaś to znosić. Ja osobiście uważam, że to jest sprawa każdego indywidualnie i dopóki dzieci nie chodzą głodne i zaniedbane to nie rozumiem wtykania nochala w czyjeś życie 😏
no niestety było mi mega przykro i wiele nocy wtedy przeplakalam, teraz tylko mam nadzieję że mi nie palnie czegoś przykrego ...choć to profesorka różne humorki miewa 🙄 ale jest bardzo dobrym lekarzem więc tylko i wyłącznie dlatego jej nie zmieniłam

Do góry