reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Nie jestem specjalista, ale jak wpisuje w wyszukiwarkę to mi tak pokazuje :( pewnie jak większość - z umiarem nie zaszkodzi. Chociaż ja jestem bardzo przewrażliwiona 😅
Dotarłam do przepisu i pojawiła się przy nim adnotacja, że kobiety w ciąży powinny pić bez anyżu i ograniczyć cynamon 🤷‍♀️ ale ja zawsze na oko dawałam pół laski albo i mniej jak mi się źle połamało.

reklama
Mam nadzieję że będzie tak jak mówisz... Póki nie krwawię piłka jest w grze, ale może to po prostu zasługa luteiny...
Czy ja wiem dzisiejszy dzień był raczej normalny, bardziej majówka mnie zmęczyła, w poniedziałek grill i bieganie po ogródku za dzieciakami z rodziny. Nie powiem że się nie zmachalam no i od wczoraj właśnie czuję bardziej ten brzuch a dzisiaj od rana krzyż...
nie wiem czy ja jestem dobrym wyznacznikiem, ale po 8h przy biurku też mnie strasznie boli krzyż . Pytałam ginki o to powiedziała, że jest to jak najbardziej normalne.

Dziękuję !!! Poprawiłaś mi humor .... Naprawdę 💛💛💛💛 przestaje się martwić i czekam do wizyty. I tak nic nie zmienię. Tak odwracając temat jeszcze zanim wyszły mi ⏸️ chodziłam na rozmowy, bo chciałam zmienić pracę . Dzisiaj dostałam odpowiedź, że dostałam pracę o której marzyłam 😅
Tulę, ja dostałam propozycję sponsorowanego wyjazdu do Stanów (w ramach pracy), o którym też marzyłam - ale miałby być w 8 mc-u. Cóż, coś za coś :)

Ja też chyba olej ze słodkich migdałów, bardzo dobry na uelastycznienie skóry jest też olej z dzikiej róży, ale mam do niego pecha i zawsze mi szybko jełczeje. Poza tym czytałam, że ważniejsze od samego oleju jest wmasowywanie go przez parę minut, idealnie 15, bo to właśnie ten masaż działa najlepiej.
no właśnie, masaż olejkiem - dobra rada! na co dzień biorę udział w wyścigu na wklepywanie balsamu 🙄

nie wiem czy ja jestem dobrym wyznacznikiem, ale po 8h przy biurku też mnie strasznie boli krzyż . Pytałam ginki o to powiedziała, że jest to jak najbardziej normalne.
No ja też mam pracę biurowa ale krzyż boli mnie od rana im później tym bardziej zyskiwał na intensywnosci... Nie sądzę aby to było od tego, szczególnie po długim weekendzie gdzie tyle nie siedzialam 🤷🏻‍♀️

No ja też mam pracę biurowa ale krzyż boli mnie od rana im później tym bardziej zyskiwał na intensywnosci... Nie sądzę aby to było od tego, szczególnie po długim weekendzie gdzie tyle nie siedzialam 🤷🏻‍♀️
mnie też bolał z rana przez jakiś czas. Aż poprosiłam o zmianę krzesła z takim wcięciem w krzyżu . W tamtym tygodniu mega mnie bolał od rana do wieczora. W tym tygodniu tylko czasem daje o sobie znać .

my zrobiliśmy po mojej owulacji w zeszlym miesiącu morfologię i wyszła 0%, spisalam ten cykl na straty a potem od niechcenia zrobiłam test - pierwszy w życiu pozytywny. Dokładnie wiem co czujesz, tez przeczytałam pół internetu o podniesieniu wyników nasienia a nawet po pozytywnym teście nie opuszcza mnie strach ze coś może pójść nie tak. Niemniej jednak staram się za dużo takich myśli nie dopuszczać i myśleć pozytywnie, do tej pory przyrost bety dobry (badałam 2x), żadnych plamienie, objawy normalne a od wczoraj pierwsze mdłości. Jestem 5+1 a dokładnie za 2 tygodnie mam pierwsze usg. Daj znać jak wizyta poszła, trzymam kciuki, myśl pozytywnie i ograniczaj stres, tylko to możesz dla siebie najlepszego zrobić 😘
Dziękuję kochana 🧡
Ale numer, czyli dokładnie tak jak u mnie. Badanie nasienia 2 dni po owulacji, w cyklu, w którym doszło do zapłodnienia. 🙈Wyniki tego samego dnia. Przez ponad tydzień nie wiedziałam, że jestem w ciąży i czytałam same negatywne informacje w internecie. Podobno z taką morfologią szansa na naturalne zapłodnienie jest bardzo mała. Jeden lekarz gdzieś na jakiejś stronie odpisał kobiecie, że jest bliska zeru 😞 I jak po czymś takim się nie załamać 😢 Co prawda widziałam tez takie wpisy, ze zdarzały się cuda i dziewczyny zachodziły normalnie w ciąże przy morfologii 0%. To tak jak Ty 🥰 Ale jednak 90% całego internetu mówi, że przy takiej morfologii najlepiej skorzystać z inseminacji lub invitro.
A co do poprawy jakości nasienia to nie wiem co mam o tym myśleć, podobno suplementy w takim wypadku to ściema i podobno mężczyźni, którzy piszą takie cudowne historie, ze np po pół roku zażywania supli, mieli morfologię na poziomie 15%, to tak naprawdę nie prawdziwi ludzie, a firmy, które reklamują te suplementy:) już lepsza jest dobra dieta i zdrowy styl życia. Mój partner biega od bardzo dawna kilka razy w tygodniu, je tez całkiem ok, nie pali i właśnie nie wiem co jeszcze mógłby zrobić…
Oczywiście nie jestem ekspertką, ani tez lekarzem. Piszę tylko to, o czym dowiedziałam z internetu. Ile w tym wszystkim prawdy, nie wiem. Jutro chcę się spytać mojej ginekolog co ona o takiej morfologii sądzi i czy można ją jakoś poprawić :) na razie się cieszę, że mimo wszystko się udało. Nie wiem jak na to patrzeć, cud czy nie cud?:)

Trzymam kciuki za Twoją ciążę i gratulacje🧡

U mnie z pierwszej i ostatniej miesiączki po porodzie też wychodzi termin na 16 grudzień :) wy już wszystkie po pierwszych wizytach, a ja dopiero 16 maja idę na pierwszą wizytę 🙈 trzymam za wszystkie kciuki i oby wszystko było po waszej myśli tego wam życzę 👍
Ja poszłam szybko, bo potrzebowałam recepty na kwas foliowy - wcześniej gin powiedział, że jeśli będę planowała ciążę to będę musiała go w większej ilości suplementować, a tu 2 kreski wyszły to poleciałam po niego 🤷‍♀️

reklama
Dotarłam do przepisu i pojawiła się przy nim adnotacja, że kobiety w ciąży powinny pić bez anyżu i ograniczyć cynamon 🤷‍♀️ ale ja zawsze na oko dawałam pół laski albo i mniej jak mi się źle połamało.
Oo to widzisz
Ja już też chcę w końcu zobaczyć, bo do póki nie zobaczę to nie uwierzę 🤣
hihi, ja już widziałam serduszko w zeszłym tygodniu, ale tez nie mogę się doczekać kolejnego spotkania 💗

Do góry