reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

a nie miałaś ciężkiego dnia? Nie przemęczylas się?
„Przyczyny bólu kręgosłupa w ciąży są związane przede wszystkim ze zmianami w ciele ciężarnej. Ból pleców we wczesnej ciąży jest spowodowany działaniem hormonów ciążowych na miednicę oraz więzadła macicy. Obie struktury ulegają stopniowemu „rozciąganiu, co ma przygotować ciało kobiety do porodu.”

Ja wierze, ze wszystko jest dobrze. Czekam na twoja wizytę Teraz z niecierpliwością. 🤞🏻

Każda kobieta jest inna, może tu poprostu właśnie akurat ciebie boli na starcie i krzyż i brzucho.
Mam nadzieję że będzie tak jak mówisz... Póki nie krwawię piłka jest w grze, ale może to po prostu zasługa luteiny...
Czy ja wiem dzisiejszy dzień był raczej normalny, bardziej majówka mnie zmęczyła, w poniedziałek grill i bieganie po ogródku za dzieciakami z rodziny. Nie powiem że się nie zmachalam no i od wczoraj właśnie czuję bardziej ten brzuch a dzisiaj od rana krzyż...

reklama
Dziewczyny, jak dbacie o skórę i czy będziecie próbować zapobiegać ew.rozstępom? Oczywiście wiem, że tu główną rolę odgrywa genetyka, ale że moja pod kątem rozstępów jest kiepska, to muszę podjąć nierówną walkę 😅
wymyśliłam sobie, że kupię olej ze słodkich migdałów (w kwestii olejów wierzę olini.pl) i na to będę nakładała balsam ujędrniający z resibo (podobno w ciąży dozwolony).
Macie patenty na dbanie o skórę? Może jakieś perełki?

Mam nadzieję że będzie tak jak mówisz... Póki nie krwawię piłka jest w grze, ale może to po prostu zasługa luteiny...
Czy ja wiem dzisiejszy dzień był raczej normalny, bardziej majówka mnie zmęczyła, w poniedziałek grill i bieganie po ogródku za dzieciakami z rodziny. Nie powiem że się nie zmachalam no i od wczoraj właśnie czuję bardziej ten brzuch a dzisiaj od rana krzyż...
to pytanie na które może być wiele odpowiedzi. Na razie staraj się odpoczywać ile możesz. Na wizycie mam nadzieje, lekarz Cię uspokoi ❤️ trzymam kciuki z całych sił! I dopinguje Ci tak mocno jak tylko mogę, abyś w nowy rok weszła z rozmachem ❤️

Przez chwilę było lepiej jak wróciłam do domu, ale od jakiegoś czasu znowu boli mnie krzyż jak na okres... Przed chwilą wzięłam nospe, już sama nie wiem co moge jeszcze zrobić :( nie plamie ani nie krwawię tylko ten ból...
ja jestem tak jak @MartaMarkry dobrej myśli 💛 domyślam się, ze ból który opisujesz cie bardzo martwi ale nie bierz tego za zły omen. A nie chcesz iść szybciej jednorazowo do jakiegoś innego gin? Może zobacz na Znany Lekarz czy są jakieś wolne terminy w tym tygodniu żeby sprawdzić czy wszystko okej?

Przez chwilę było lepiej jak wróciłam do domu, ale od jakiegoś czasu znowu boli mnie krzyż jak na okres... Przed chwilą wzięłam nospe, już sama nie wiem co moge jeszcze zrobić :( nie plamie ani nie krwawię tylko ten ból...
Mnie strasznie krzyż bolał, a że od porodu miałam tylko jeden okres, to cały czas czekałam na ten drugi brzuch bolał, krzyż okropnie dawał znać byłam pewna, że okres tuż tuż, a tu dupa żadnego okresu nie dostałam zrobiłam test, a tam dwie tłuste krechy.. Więc nie koniecznie musi coś być nie tak :) u mnie jeszcze dochodzi noszenie na rękach dzidziusia, więc wieczorem jak się kładę, to wszystkie kości czuje :D nie stresuj się, bo oszalejesz :) poczekaj do wizyty i bądź dobrej myśli :) trzymam kciuki za Twoje maleństwo :)

Dziewczyny, jak dbacie o skórę i czy będziecie próbować zapobiegać ew.rozstępom? Oczywiście wiem, że tu główną rolę odgrywa genetyka, ale że moja pod kątem rozstępów jest kiepska, to muszę podjąć nierówną walkę 😅
wymyśliłam sobie, że kupię olej ze słodkich migdałów (w kwestii olejów wierzę olini.pl) i na to będę nakładała balsam ujędrniający z resibo (podobno w ciąży dozwolony).
Macie patenty na dbanie o skórę? Może jakieś perełki?
Tez słyszałam pozytywne opinie o oleju ze słodkich migdałów i o bio-oil. Pewnie uderzę w te dwie rzeczy :)

tak ciałko żółte jest - 3mm. Pęcherzyk ciążowy 13 mm. Teoretycznie jestem dzisiaj w 6+0 ale podejrzewam, że owulacja mi się o 2 dni przesunęła .
to zarodek pojawi się! ❤️ na wymiarach się nie znam, ale jak jest ciałko, to na kolejnej wizycie będzie już cała reszta. Ja byłam 5+5, tylko ciałko. Dziś 7+3 i zabka z serduszkiem. Będzie dobrze! Nie myśl negatywnie!

to zarodek pojawi się! ❤️ na wymiarach się nie znam, ale jak jest ciałko, to na kolejnej wizycie będzie już cała reszta. Ja byłam 5+5, tylko ciałko. Dziś 7+3 i zabka z serduszkiem. Będzie dobrze! Nie myśl negatywnie!
Dziękuję !!! Poprawiłaś mi humor .... Naprawdę 💛💛💛💛 przestaje się martwić i czekam do wizyty. I tak nic nie zmienię. Tak odwracając temat jeszcze zanim wyszły mi ⏸️ chodziłam na rozmowy, bo chciałam zmienić pracę . Dzisiaj dostałam odpowiedź, że dostałam pracę o której marzyłam 😅

reklama
Ja też chyba olej ze słodkich migdałów, bardzo dobry na uelastycznienie skóry jest też olej z dzikiej róży, ale mam do niego pecha i zawsze mi szybko jełczeje. Poza tym czytałam, że ważniejsze od samego oleju jest wmasowywanie go przez parę minut, idealnie 15, bo to właśnie ten masaż działa najlepiej.

Do góry