reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Jeżeli chodzi o smarowanie sie, aby uniknąć rozstępów, to w dwóch ciążach miałam mega zapał i kupowałam coś właśnie też z migdałów i koniec końców leżało w szafce w łazience 😂 miałam straszny wysyp rozstępów na udach, piersiach, pośladkach, biodrach jak szłam z 6 klasy do 1 gimnazjum, na wakacje mnie okropnie wywaliło.. A w obu ciążach ani jednego nowego rozstępu.
Uciekam kobietki spać, bo po całym dniu z takim maluchem jestem tak zmęczona na wieczór, że myślę już tylko o spaniu i korzystaniu z tego błogiego spokoju ;) miłej i spokojnej nocy życzę ❤️ i proszę się nie zadręczać, bo jak już tu było pięknie napisane każda z was robi wszystko co w waszej mocy, żeby wszystko było dobrze ;)

reklama
no właśnie nie wiem. Wszystko zależy od wizyty w przyszłym tygodniu. Jeżeli będzie ok to odmówię. Jeżeli będzie słabo to raczej wezmę tę robotę. Może ona pomoże mi się nie załamać.
ja miałam zarówno w pierwszej jak i w obecnej ciazy taka sytuacje. Szukałam pracy, chodziłam na rozmowe, a wraz z testem nagle zaczynałam mieć telefony ze są na tak. Oczywiście odmówiłam 😅
Mam nadzieje, ze i ty odmówisz na rzecz 🤱🏼🤞🏻

ja miałam zarówno w pierwszej jak i w obecnej ciazy taka sytuacje. Szukałam pracy, chodziłam na rozmowe, a wraz z testem nagle zaczynałam mieć telefony ze są na tak. Oczywiście odmówiłam 😅
Mam nadzieje, ze i ty odmówisz na rzecz 🤱🏼🤞🏻
oby tak było 🙂 wiecie co po głębszym przemyśleniu stwierdzam, że zrobiłam błąd idąc na wizytę dzisiaj. Mogłam się tydzień wstrzymać. Dzisiejsza wizyta mnie w ogóle nie uspokoiła a tylko nakręciła, że jest coś nie tak. Ale cóż mądry polak po szkodzie ....

oby tak było 🙂 wiecie co po głębszym przemyśleniu stwierdzam, że zrobiłam błąd idąc na wizytę dzisiaj. Mogłam się tydzień wstrzymać. Dzisiejsza wizyta mnie w ogóle nie uspokoiła a tylko nakręciła, że jest coś nie tak. Ale cóż mądry polak po szkodzie ....
nie prawda. Poszłaś i wykluczyłaś chociazby ciąże pozamaciczna. Oczywiście, mogłaś się wstrzymać ale idąc nie zrobilas nic złego. Jest pęcherzyk ciazowy, jest ciałko żółte to i nadzieja na zarodek i serduszko. Idź spać, będzie dzień bliżej do wizyty! ☺️

a nie miałaś ciężkiego dnia? Nie przemęczylas się?
„Przyczyny bólu kręgosłupa w ciąży są związane przede wszystkim ze zmianami w ciele ciężarnej. Ból pleców we wczesnej ciąży jest spowodowany działaniem hormonów ciążowych na miednicę oraz więzadła macicy. Obie struktury ulegają stopniowemu „rozciąganiu, co ma przygotować ciało kobiety do porodu.”

Ja wierze, ze wszystko jest dobrze. Czekam na twoja wizytę Teraz z niecierpliwością. 🤞🏻

Każda kobieta jest inna, może tu poprostu właśnie akurat ciebie boli na starcie i krzyż i brzucho.
też myślę że tak może być. Ja jak za długo stoję przy garach albo za dużo chodze to też mnie plecy bolą. Jak poleżę to przechodzi.
Ja też dziś troche panikuje bo czułam się jak na okres, ale często tak miałam i było ok i ogólnie jestem jakaś rozdrażniona.
Dziewczyny, jak dbacie o skórę i czy będziecie próbować zapobiegać ew.rozstępom? Oczywiście wiem, że tu główną rolę odgrywa genetyka, ale że moja pod kątem rozstępów jest kiepska, to muszę podjąć nierówną walkę 😅
wymyśliłam sobie, że kupię olej ze słodkich migdałów (w kwestii olejów wierzę olini.pl) i na to będę nakładała balsam ujędrniający z resibo (podobno w ciąży dozwolony).
Macie patenty na dbanie o skórę? Może jakieś perełki?
najważniejsze żeby nawilżac. Ja nie mam rozstępów, ogólnie moja mama i babcia też nie miała(mama ze mną w ciąży przytyła 30kg😱). Ja używałam właśnie olejku ze słodkich migdałów a od 4 miesiąca z ziajki krem przeciw rozstępom.
nie wiem czy ja jestem dobrym wyznacznikiem, ale po 8h przy biurku też mnie strasznie boli krzyż . Pytałam ginki o to powiedziała, że jest to jak najbardziej normalne.
mi też tak mówił. Że tu zajmuje, tu pociągnie, tu krzyż będzie bolał. Wszystko się rozciąga i dlatego to tak

nie prawda. Poszłaś i wykluczyłaś chociazby ciąże pozamaciczna. Oczywiście, mogłaś się wstrzymać ale idąc nie zrobilas nic złego. Jest pęcherzyk ciazowy, jest ciałko żółte to i nadzieja na zarodek i serduszko. Idź spać, będzie dzień bliżej do wizyty! ☺️
idę, idę spać, bo na 7 do pracy. Dobrej nocy drogie Panie 🙂 trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty ✊✊✊✊

trzymam kciuki, bo sama jutro mam wizytę i jestem przerażona, nie wiem czemu boje się ze nic się nie ruszyło. Jednak poronienia odbijają się w psychice bardzo.
Maksymalnie. Ktoś może pisać, myśl pozytywnie, nie martw się, to inna ciąża.

A to wszystko siedzi tak gleboko w podświadomości….

Ja dzisiaj 6+3, okrutne mdłości a i przy wieczornej toalecie brązowa wydzielina z domieszka krwi, prawie zemdlałam. Na maksa przeszłość i doświadczenia maja wpływ na to co dzieje się teraz.

Boje się, będę się oszczędzać, ale cóż więcej mogę…
Uważajcie wszystkie na siebie, tulam te z nas, które już teraz straciły szanse i wiem, co czujecie.

reklama
Mnie na początku przeraźliwie bolał krzyż, teraz jest lepiej ❤️ Który to tydz u Cb?
Wg OM 6+3, ale ciąża jest prawie tyg młodsza, bo miałam późno owu. Też Cię paliło tak jak na okres? :( No mi to spokoju nie daje, obudziłam się ponad godzinę przed budzikiem bo tak mnie bolało i teraz leżę i boję się wstać żeby nie zobaczyć krwi 😩
Najbardziej mnie martwi że wcześniej bolało trochę i że od wczoraj zwiększyło to swoją intensywność na tyle że muszę brać tabletkę...

Do góry