reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

No ja też mam pracę biurowa ale krzyż boli mnie od rana im później tym bardziej zyskiwał na intensywnosci... Nie sądzę aby to było od tego, szczególnie po długim weekendzie gdzie tyle nie siedzialam 🤷🏻‍♀️
Kochana myślę, że która co by Ci nie napisała, to i tak Ci to nic nie da, każda kobieta jest inna i tak jak pisałam ja byłam pewna w stu procentach, że lada dzień zawita okres.. Co byśmy nie napisały, to i tak wizyta u gina uspokoi Cie najbardziej ❤️każda z nas zaciśnie mocno kciuki za was i będzie wszystko dobrze :)

reklama
Zazdroszczę Ci tej pozytywnej energii naprawdę ❤️
po wizycie ona tez uderzy w ciebie! I będziesz cieszyć się i szukać nadziei na każdym możliwym etapie. Będzie dobrze, bo musi być dobrze. Pamiętaj, ze zarówno ja, ty jak i każda inna kobieta zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy, aby ta fasolka się pojawiła. Teraz jedyne co możemy zrobić, to dbać o siebie, brać witaminki i nie bagatelizować tego co nas martwi. nie ma plamien, krwawień czyli nie ma najgorszego. Pamietam, sama co przeżyłam w listopadzie gdy zobaczyłam krew. Ale jak już się zebrałam do kupy, to wiedziałam, ze muszę czekać na rozwój sytuacji i nie mam kompletnie wpływu na to czy się powiedzie czy nie. Wszystko siedzi w naszych głowach, wiec złe myśli precz i sio i nie zapraszamy ich do nas. Lepiej już myśleć co ma być to będzie, niż odrazu mówić ze jestem spisana na porażkę.

Tobie nakazuje jeszcze raz odpoczynek, jeżeli cokolwiek cię będzie martwić to poprostu lekarz z znanylekarz i szybka kontrola, ale bierzesz możliwe leki, myśle ze i tak już dużo robisz dla sievie i dzidziusia. Wierze, ze fasolka będzie! A jeszcze trochę i będziesz uśmiechać się do ekranu usg. ❤️❤️❤️

Dziewczyny - zapewne bardziej będzie to dotyczyć tych z Was, które dzieciaczki już mają - czy któraś z Was poleca jakąś konkretną firmę produkująca te rogale do spania? 😀 Czuje się coraz mniej komfortowo śpiąc na brzuchu (a inaczej sobie nie wyobrażam 😢) i szukam czegoś co mi pomoże się przestawić na wygodne spanie na boczku 😀

Dziewczyny, jak dbacie o skórę i czy będziecie próbować zapobiegać ew.rozstępom? Oczywiście wiem, że tu główną rolę odgrywa genetyka, ale że moja pod kątem rozstępów jest kiepska, to muszę podjąć nierówną walkę 😅
wymyśliłam sobie, że kupię olej ze słodkich migdałów (w kwestii olejów wierzę olini.pl) i na to będę nakładała balsam ujędrniający z resibo (podobno w ciąży dozwolony).
Macie patenty na dbanie o skórę? Może jakieś perełki?
w pierwszej ciazy bio oil i balsam palmers. Ale wyznaje zasadę, ze rozstępy to genetyka i jak maja być to i tak będą. Teraz będę używać tego samego duetu. :)

Tulę, ja dostałam propozycję sponsorowanego wyjazdu do Stanów (w ramach pracy), o którym też marzyłam - ale miałby być w 8 mc-u. Cóż, coś za coś :)
ja zostałam dzisiaj poproszona o pojechanie służbowo do Serbii. To byłby dopiero czerwiec, ale nie wiem, czy do tej pory powiem szefowi o ciąży. Poza tym ze względu na zagrożoną ciążę na razie nie chcę latać samolotem…
Na szczęście akurat w tym czasie mam zaplanowany urlop, więc mogłam na luzie odmówić.

Przez chwilę było lepiej jak wróciłam do domu, ale od jakiegoś czasu znowu boli mnie krzyż jak na okres... Przed chwilą wzięłam nospe, już sama nie wiem co moge jeszcze zrobić :( nie plamie ani nie krwawię tylko ten ból...
No ja wzięłam 2 nospy o 15 to pomogło na pobolewanie macicy, ale krzyż nie odpuszczał i bolał coraz mocniej to o 19 wzięłam 2 paracetamole i dopiero mi ulżyło.

Dziewczyny - zapewne bardziej będzie to dotyczyć tych z Was, które dzieciaczki już mają - czy któraś z Was poleca jakąś konkretną firmę produkująca te rogale do spania? 😀 Czuje się coraz mniej komfortowo śpiąc na brzuchu (a inaczej sobie nie wyobrażam 😢) i szukam czegoś co mi pomoże się przestawić na wygodne spanie na boczku 😀
motherhood! Miałam z tego tez poduszkę do karmienia. Solidna, odpowiednio twarda i swietnie układa się do ciała. Polecam z vinted kupić :)

Dziewczyny, jak dbacie o skórę i czy będziecie próbować zapobiegać ew.rozstępom? Oczywiście wiem, że tu główną rolę odgrywa genetyka, ale że moja pod kątem rozstępów jest kiepska, to muszę podjąć nierówną walkę 😅
wymyśliłam sobie, że kupię olej ze słodkich migdałów (w kwestii olejów wierzę olini.pl) i na to będę nakładała balsam ujędrniający z resibo (podobno w ciąży dozwolony).
Macie patenty na dbanie o skórę? Może jakieś perełki?
Czymś tam się może i posmaruję, ale nie ma cudów 🤷‍♀️ rozstępy miałam, mam i będę mieć, więc nie będę się jakoś tym przejmować ani specjalnie smarować 🤷‍♀️

reklama
Do góry