reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Hej, a ja byłam na badaniu bety, ponieważ brak objawów ciążowych ciągle mnie niepokoił. Załączam wyniki, beta jest sporo wyższa niż ostatnim razem, co mnie uspokoiło, ale patrząc po przyroście w kalkulatorze to podobno za słaby hmm Niby do 10 tygodnia jak gdzieś wyczytałam beta powinna wzrastać o te 66% co drugi dzień, a potem spada. Ja mam 8 tydzień a wzrost kalkulator mi pokazuje na poziomie 25% :/ Napisałam maila do kliniki, ale nie mam pewności czy lekarka będzie w pracy i czy zechce się ustosunkować, czy stwierdzi, że mam sobie poczekać do wizyty 18.05.
Nie czytaj za dużo. Teraz tylko i wyłącznie wazny jest obraz usg niz beta. Twoja beta ma duże wartości i ma prawo nie wzrosnąć 66%. Poza tym beta nie okresla wieku ciąży tymbardziej nie kieruj się tym.

reklama
Ja tak sobie dzisiaj myśle ze przestały mnie aż tak bolec piersi, ale wjechało takie zmęczenie ze wstałam o 9 zjadłam śniadanie i ucięłam sobie drzemkę zaraz po 😂 to jest coś fenomenalnego jaka jestem zmęczona 🥵
Jestem z Toba, dzisiaj o 6 pobudka, 8-10 spanie, 11 sniadanie, 14-15 drzemka 😅 I caly czas energia na poziomie pikajacej baterii…

Hej, a ja byłam na badaniu bety, ponieważ brak objawów ciążowych ciągle mnie niepokoił. Załączam wyniki, beta jest sporo wyższa niż ostatnim razem, co mnie uspokoiło, ale patrząc po przyroście w kalkulatorze to podobno za słaby hmm Niby do 10 tygodnia jak gdzieś wyczytałam beta powinna wzrastać o te 66% co drugi dzień, a potem spada. Ja mam 8 tydzień a wzrost kalkulator mi pokazuje na poziomie 25% :/ Napisałam maila do kliniki, ale nie mam pewności czy lekarka będzie w pracy i czy zechce się ustosunkować, czy stwierdzi, że mam sobie poczekać do wizyty 18.05.
Przecież beta o takich wartościach już nie podwaja się co 48h .
Teraz już tylko USG ważne

Dziewczyny, wiem ze jestem może durna… ale przestały bolec mnie sutki. Mam dziwna schize… normalne to?🥺
Znam to. Przez 3 dni dokuczały mi piersi a raczej sutki i wczoraj nagle zrobiły się wiszące flaki bez reakcji. Normalnie jaka panika w mojej głowie, łzy w oczach i złość. Całą noc się kręciłam i nie mogłam pozbyć złych myśli. Dziś jest lepiej ale nie od rana tylko później zaczęły się odzywać i pokazywać że czasem są. Powiem ci że mam takie huśtawki tych objawów i nie są stałe tylko co jakiś czas przychodzą i odchodzą, normalnie doprowadza mnie to do szału bo głowa pracuje. W tym oczekiwaniu musimy znaleźć sobie zajęcie bo za bardzo się przyglądamy i niepotrzebnie analizujemy. Ps. rano wyszukiwałam informacji i zanik bólu piersi nawet we wczesnych tygodnikach nie oznacza że stało się najgorsze a maluszki są i rosną. Musimy myśleć pozytywnie 🤗

reklama
Jestem z Toba, dzisiaj o 6 pobudka, 8-10 spanie, 11 sniadanie, 14-15 drzemka 😅 I caly czas energia na poziomie pikajacej baterii…
u mnie pobudka chwilę przed 6, kawa bezkofeinowa, potem gofry na śniadanie i 6km spacer z psem. Piesia zaliczyła pierwsze w tym roku pływanie w jeziorze 😁 na obiad dostałam ugotowane przez partnera spaghetti al pomodoro, a teraz padam ze zmęczenia i szukam serialu do obejrzenia. Powinnam trochę posprzątać, ale już mi wszystko jedno. Chętnie zrobiłabym sobie drzemkę, ale wtedy znowu nie zmrużę oczu do 3:00 🙈
Dzisiaj 8+1 i im bliżej usg tym bardziej się boję. Piersi ciągle bardzo bolą, dzisiaj miałam przez dłuższy czas mocniejsze mdłości, łącznie z odruchem wymiotnym po otworzeniu lodówki 😆

Do góry