kasiaa91
Fanka BB :)
No to czy ciąża jest w rogu macicy czy jest prawidłowo umiejscowione to dwa diametralnie różne położenia.Bo pewnie nie ściśle w rogu tylko w pobliżu to już zmienia postać rzeczy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No to czy ciąża jest w rogu macicy czy jest prawidłowo umiejscowione to dwa diametralnie różne położenia.Bo pewnie nie ściśle w rogu tylko w pobliżu to już zmienia postać rzeczy
Przy haśle o ciąży ektopowej panika jest zrozumiała - lekarz bardzo dobrze że zaleca wizytę w poniedziałek.Dzieczyny nie chce żebyście myślały że sieje nie potrzebna panikę, byłam u lekarza, który po USG stwierdził że nie jest dobrze, ale zanim mi cokolwiek powie chce się poradzić drugiego lekarza więc po dwóch badaniach obaj stwierdzili ze pęcherzyk nie jest prawidłowy... Zaden z nich nie powiedział, "poczekajmy tydzien, pewnie ciąża jest wcześniejszą niż się wydaje", oboje stwierdzili ze należy powtórzyć bete i przyjść na kontrolę. Wczoraj wieczorem po wyniku bety 6300 i telefonie do lekarza, nie ucieszył się na tą wiadomość... Powiedział że jest to niepokojące i koniecznie w poniedziałek mam przyjść na wizytę. Stąd moja panika...
Ja o to samo pytałam mojej ginekolog.. odpowiedziala, że można latać samolotem.Ja mam zamiar zrobic NIFTY W 11 tygodniu przy okazji pobytu w polsce (jesli wszystko bedzie dobrze ). A wlasnie, czy ktos tutaj orientuje sie jak to jest z lataniem samolotem w 1 trymestrze ? Niektorzy mowia, ze ok, inni, ze lepiej sie wstrzymac?
To tak jak ja trzymam za nas kciukiJa bardzo chciałabym dziewczynkę mam już 2 chłopaków i starczy
No blisko rogu, bardzo dobrze lekarz zareagował nie jesteś olanaDzieczyny nie chce żebyście myślały że sieje nie potrzebna panikę, byłam u lekarza, który po USG stwierdził że nie jest dobrze, ale zanim mi cokolwiek powie chce się poradzić drugiego lekarza więc po dwóch badaniach obaj stwierdzili ze pęcherzyk nie jest prawidłowy... Zaden z nich nie powiedział, "poczekajmy tydzien, pewnie ciąża jest wcześniejszą niż się wydaje", oboje stwierdzili ze należy powtórzyć bete i przyjść na kontrolę. Wczoraj wieczorem po wyniku bety 6300 i telefonie do lekarza, nie ucieszył się na tą wiadomość... Powiedział że jest to niepokojące i koniecznie w poniedziałek mam przyjść na wizytę. Stąd moja panika...
Wszedzie, gdzie czytalam, pisza ze mozna stosowac, poniewaz wirus zagraza dziecku bardziej. Widocznie co lekarz, to opinia, ale to na pewno nie jest tak, ze Heviran jest bezwarunkowo zakazany w ciazy.Dziewczyny potrzebuję Waszej pomocy. Miałam wczoraj wizytę w wyszło mi akurat wczoraj jakieś zapalenie.. Ona stwierdziła, że to opryszczka i zapisała mi heviran co 5 h przez 5 dni. Ale ja przeczytam, że nie powinnam tego brać w ciąży więc zadzwoniłam do innego gin i powiedział, że jest w szoku że ona mi to przepisała bo nie powinnam.. macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Co mam zrobić? Wzięłam już kilka tabletek..
Myślę , że bardzo ciężko odnieść się do tych wyników i na typ etapie beta już tak książkowo nie przyrasta jak na początku. Myślę że jedynym pewniakiem będzie tylko i wyłącznie USGHej, a ja byłam na badaniu bety, ponieważ brak objawów ciążowych ciągle mnie niepokoił. Załączam wyniki, beta jest sporo wyższa niż ostatnim razem, co mnie uspokoiło, ale patrząc po przyroście w kalkulatorze to podobno za słaby hmm Niby do 10 tygodnia jak gdzieś wyczytałam beta powinna wzrastać o te 66% co drugi dzień, a potem spada. Ja mam 8 tydzień a wzrost kalkulator mi pokazuje na poziomie 25% :/ Napisałam maila do kliniki, ale nie mam pewności czy lekarka będzie w pracy i czy zechce się ustosunkować, czy stwierdzi, że mam sobie poczekać do wizyty 18.05.