reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Dziewczyny, chciałam się z Wami pożegnać i życzyć Wam bijących serduszek, jak najmniej mdłości i najlepszych prezentów pod choinkę w tym roku! 👶👶

U mnie niestety poronienie, w niedzielę trafiłam do szpitala, prawdopodobnie było puste jajo, bo w 6+5 brakowało wciąż zarodka i serduszka. Poza tym gorączka, biegunka.. Poronienie samoistne 😔 czuję teraz mega pustkę, ale mam ogromne wsparcie i dobre nastawienie na przyszłość!! 😊 To była pierwsza ciąża 😌

Trzymam za Was kciuki, dbajcie o siebie 💛
Brak słów :( tule Cię mocno!

Dziewczyny, chciałam się z Wami pożegnać i życzyć Wam bijących serduszek, jak najmniej mdłości i najlepszych prezentów pod choinkę w tym roku! 👶👶

U mnie niestety poronienie, w niedzielę trafiłam do szpitala, prawdopodobnie było puste jajo, bo w 6+5 brakowało wciąż zarodka i serduszka. Poza tym gorączka, biegunka.. Poronienie samoistne 😔 czuję teraz mega pustkę, ale mam ogromne wsparcie i dobre nastawienie na przyszłość!! 😊 To była pierwsza ciąża 😌

strasznie mi przykro, doświadczyłam 3 strat i dokładnie pamiętam co to za ból. Trzymaj się 😘

Ogromnie mi przykro kochana ❤️Daj sobie tyle czasu na zalobe, ile potrzebujesz. Ale nie poddawaj sie. Jeszcze bedzie dobrze 💙💙💙

Oczywiście już się zestresowałam, że tętno trochę niskie, ale lekarz powiedział, że wszystko powyżej 100, a poniżej 150 jest bardzo dobrze. Co myślicie?
myślę, że nie masz się, co stresować, bo napisałaś, że zarodek pięknie rośnie. U mnie przy niskim tętnie praktycznie nie rósł. U Ciebie się na pewno rozkręci. ☺️ Przypomnij który to tydz/dzień?

A jakie to było niskie tętno u Ciebie. Teoretycznie 6+2, ale według lekarza kilka dni starsza ciąża.
W 6 tyg serduszko się dopiero rozkręca, więc jeśli zarodek rośnie ładnie, to serio nie masz się co przejmować ☺️

akurat jestem na bieżąco, bo przed dzisiejszą wizytą porównywałam stare zdjęcia usg. W poprzedniej ciąży było tętno 112,113 ale w 6+4 zarodek wyglądał na 6+0, w 7+1 na 6+3 (wtedy w ciągu 4 dni urósł 1mm). Za tydzień crl odpowiadał 6+5, a kolejna wizyta była bez serduszka. W badaniach genetycznych wykryto trisomię 16.

W 6 tyg serduszko się dopiero rozkręca, więc jeśli zarodek rośnie ładnie, to serio nie masz się co przejmować ☺️

akurat jestem na bieżąco, bo przed dzisiejszą wizytą porównywałam stare zdjęcia usg. W poprzedniej ciąży było tętno 112,113 ale w 6+4 zarodek wyglądał na 6+0, w 7+1 na 6+3 (wtedy w ciągu 4 dni urósł 1mm). Za tydzień crl odpowiadał 6+5, a kolejna wizyta była bez serduszka. W badaniach genetycznych wykryto trisomię 16.
Kurcze to mam nadzieje, że na kolejnej wizycie będzie wszystko dobrze. A kolejna wizyta dopiero 20.05 🙈

reklama
Do góry