Część ja mam termin z apki na 27 grudnia. Dziś beta mi się podwoiła i jest 320. Zaczęłam niestety troszkę plamić ale mam nadzieję że to jakieś wysiłkowe bo dziś się dużo nanosiłam mojego roczniaka.Cześć dziewczyny, trochę już was obserwuję ale się nie odzywałam, bo u mnie sytuacja nieco zaskakująca. Jestem świeżo po równie nie planowanej konizacji ale wtedy nie wiedziałam o ciąży. 2 dni przed terminem dostałam okres, żywa krew, skrzepy te sprawy więc wybrałam się na winko do przyjaciółki. 3 dni później okres mi się skończył, a brzuch dalej bolał, piersi napuchniete na maxa. No i zrobiłam test i zdziwko, widać było bardzo, bardzo bladą kreskę. Pojechałam na betę, dodatnia.. a wieczorem silne krwawienie więc podejrzewałam że druga beta będzie już spadać, a tu urosła wręcz idealnie z 246 na 500. No więc jestem mam nadzieję, że dotrwam tu z Wami do końca. Z kalkulatora wychodzi mi termin na 26 grudnia czy któraś z Was też ma na koniec grudnia?
reklama
Carolina123
Fanka BB :)
nie ma tragedii. Generalnie bardzo szybko się mecze i dopadają mnie momenty, że jestem mega senna. Dzisiaj mnie zemdliło dwa razy jak zaczęłam odczuwać głód. Nic poza tym się nie dzieje... A u Ciebie jak tam ?I jak się czujesz? Jak młody Bóg czy masz jakieś objawy?
Ok bo ja trochę zgłupiałam dlatego pytam.staram się brać obie po śniadaniu, bo jak rozdzielania to zapominam
Podczas starań brałam Ovarin a jak zaszłam w ciążę i wysłałam doktorkowi smsa z wynikami bety to kazał mi zmienić na Pueria uno. Zapytałam czy dawkowanie takie samo, że biorę 2 razy dziennie, na co odpisał mi "tak". A na ulotce 1+1.
Stwierdziłam, że będę brała tak jak mi powiedział, że raczej nie zaszkodzi kwas foliowy, a tym bardziej omega3 ktora i tak wg mojej wiedzy nie działa dobrze, więc zarzywam inną, ale dzisiaj wyczytałam, że są jakieś badania, że zbyt dużo kwasu foliowego może prowadzić do autyzmu No i się trochę przestraszyłam i juz będę brała jak na ulotce
Trzymamy kciuki i Czekamy na wieści!Drogie, trzymajcie kciuki o 17 wchodzę podglądać tą moją dużą betę… czekam przed gabinetem.
Kamsik
Aktywna w BB
Właśnie ja z tym też od zawsze mam problem więc odrobiłam zadanie domowe na zaś, podejdź do apteki albo poszukaj sobie online takich saszetek(załączę zdjęcie poniżej) do rozpuszczania w wodzie, bezpieczne dla kobiet w ciąży. A w którym tyg zaczęły Ci się mdłości?Podobnie jak u mnie mdłości, samopoczucie do du.. i do tego te zaparcia z którymi nie wiem jak sobie radzić
A no to pewnie dźwiganie Ci nie służy ale z tego co czytałam to można mieć plamienia do 3 msc i to nie jest nic niezwykłego.Część ja mam termin z apki na 27 grudnia. Dziś beta mi się podwoiła i jest 320. Zaczęłam niestety troszkę plamić ale mam nadzieję że to jakieś wysiłkowe bo dziś się dużo nanosiłam mojego roczniaka.
Właśnie ja też się mega szybko męcze i mam takie momenty, że prawie zasypiam na siedząco i uczucie w brzuchu troszkę jak na okres. Poza tym w sumie nic. Piersi większe o jakiś rozmiar ale nie będę z tego tytułu narzekać, gorzej, że brzuch też napuchł jak na początku okresu i tak już raczej zostanie. Guziczki w jeansach mocno się napinająnie ma tragedii. Generalnie bardzo szybko się mecze i dopadają mnie momenty, że jestem mega senna. Dzisiaj mnie zemdliło dwa razy jak zaczęłam odczuwać głód. Nic poza tym się nie dzieje... A u Ciebie jak tam ?
Załączniki
U mnie to samo, za oknem przepiekna wiosna a ja zmeczona i zamulona mdlosciami i czuje sie, jakbym miala z 90 latWracam po tym świątecznym czasie i mam sporo do nadrobienia widzę
Dopadły mnie mdłości, nie wymiotuję ale samopoczucie tragedia...
Czy któraś z Was też ma problem z zaparciami i wzdęciami?
Zaparcia i wzdecia norma, ale mialam je tez przed ciaza (jelito nadwrazliwe), wiec w tym wzgledzie niewiele sie zmienilo.
kasiaa91
Ja miałam w poprzedniej ciąży normalne 5 dniowe krwawienie identyko jak okres. Już nic mnie nie zdziwiCześć dziewczyny, trochę już was obserwuję ale się nie odzywałam, bo u mnie sytuacja nieco zaskakująca. Jestem świeżo po równie nie planowanej konizacji ale wtedy nie wiedziałam o ciąży. 2 dni przed terminem dostałam okres, żywa krew, skrzepy te sprawy więc wybrałam się na winko do przyjaciółki. 3 dni później okres mi się skończył, a brzuch dalej bolał, piersi napuchniete na maxa. No i zrobiłam test i zdziwko, widać było bardzo, bardzo bladą kreskę. Pojechałam na betę, dodatnia.. a wieczorem silne krwawienie więc podejrzewałam że druga beta będzie już spadać, a tu urosła wręcz idealnie z 246 na 500. No więc jestem mam nadzieję, że dotrwam tu z Wami do końca. Z kalkulatora wychodzi mi termin na 26 grudnia czy któraś z Was też ma na koniec grudnia?
H
Helena!
Gość
ja mam dwa, a też pobolewa mnie ciagle jedna strona, u mnie lewa.Podejrzewam, że znajdą się tu dziewczyny po cp i wyciętym jajowodzie, co? Pytanie do was, został mi prawy jajowod i dostaje schiz bo mam wrażenie, że non stop pobolewa mnie tylko z tej strony. U was dzieją się podobne rzeczy?
ka.an92
Ja mam kolejna 05.05, widzę ze nie jestem samaWizyty
KWIECIEŃ
22.04 - @Blondynka w sieci @Cleo92
23.04 - @Dorotii
25.04 - @Margeritka28 @Helena!
26.04 - @PsychoPatka91 @Karola z nadzieją @Kamilka12
27.04 - @Purrfect @7grudnia @MissCe @Agnesco
@AgataG21
28.04 - @Olha92 @Edka88
29.04 - @kasiaa91
30.04
MAJ
02.05 - @Poplątana9
04.05 - @MartaMarkry @Lunak @Carolina123 @Nantes
05.05 - @pannadarianna @Malka_91
06.05 - @Mamafasolki
07.05
09.05
10.05 - @Agness29
11.05 -
12.05 -
13.05 -
14.05 -
16.05 -
17.05 -
18.05 -
19.05 -
20.05 -
21.05 -
23.05 -
24.05 - @Cleo92
25.05 -
26.05 -
ka.an92
Ja nie wytrzymałam i poszłam z polecenia do innego lekarza zrobić usg. Wyszło ze nadal dziecko rośnie równo usg z OM czyli 7+1, o tydzień urosło drugie tyle także oddycham z ulga i czekam do kolejnej wizyty już o objawy nawet nie pytałam, bo wiem ze to loteria, jak jest dobrze to tego się trzymamy
reklama
Pobrałam sobie zdjęcie i podejdę do apteki bo korzystanie z toalety to dla mnie koszmarWłaśnie ja z tym też od zawsze mam problem więc odrobiłam zadanie domowe na zaś, podejdź do apteki albo poszukaj sobie online takich saszetek(załączę zdjęcie poniżej) do rozpuszczania w wodzie, bezpieczne dla kobiet w ciąży. A w którym tyg zaczęły Ci się mdłości?
Mdłości mam od kilku dni a jestem dziś równo 7 tygodniu ciąży