reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Cześć dziewczyny, trochę już was obserwuję ale się nie odzywałam, bo u mnie sytuacja nieco zaskakująca. Jestem świeżo po równie nie planowanej konizacji ale wtedy nie wiedziałam o ciąży. 2 dni przed terminem dostałam okres, żywa krew, skrzepy te sprawy więc wybrałam się na winko do przyjaciółki. 3 dni później okres mi się skończył, a brzuch dalej bolał, piersi napuchniete na maxa. No i zrobiłam test i zdziwko, widać było bardzo, bardzo bladą kreskę. Pojechałam na betę, dodatnia.. a wieczorem silne krwawienie więc podejrzewałam że druga beta będzie już spadać, a tu urosła wręcz idealnie z 246 na 500. No więc jestem 😅mam nadzieję, że dotrwam tu z Wami do końca. 🤷‍♀️ Z kalkulatora wychodzi mi termin na 26 grudnia 😊 czy któraś z Was też ma na koniec grudnia?
Część ja mam termin z apki na 27 grudnia. Dziś beta mi się podwoiła i jest 320🥰. Zaczęłam niestety troszkę plamić ale mam nadzieję że to jakieś wysiłkowe bo dziś się dużo nanosiłam mojego roczniaka.

reklama
staram się brać obie po śniadaniu, bo jak rozdzielania to zapominam 😂
Ok bo ja trochę zgłupiałam dlatego pytam.
Podczas starań brałam Ovarin a jak zaszłam w ciążę i wysłałam doktorkowi smsa z wynikami bety to kazał mi zmienić na Pueria uno. Zapytałam czy dawkowanie takie samo, że biorę 2 razy dziennie, na co odpisał mi "tak". A na ulotce 1+1.
Stwierdziłam, że będę brała tak jak mi powiedział, że raczej nie zaszkodzi kwas foliowy, a tym bardziej omega3 ktora i tak wg mojej wiedzy nie działa dobrze, więc zarzywam inną, ale dzisiaj wyczytałam, że są jakieś badania, że zbyt dużo kwasu foliowego może prowadzić do autyzmu No i się trochę przestraszyłam i juz będę brała jak na ulotce 😁

Drogie, trzymajcie kciuki o 17 wchodzę podglądać tą moją dużą betę…😳🙈 czekam przed gabinetem.
Trzymamy kciuki i Czekamy na wieści!

Podobnie jak u mnie 🙈 mdłości, samopoczucie do du.. i do tego te zaparcia z którymi nie wiem jak sobie radzić
Właśnie ja z tym też od zawsze mam problem więc odrobiłam zadanie domowe na zaś, podejdź do apteki albo poszukaj sobie online takich saszetek(załączę zdjęcie poniżej) do rozpuszczania w wodzie, bezpieczne dla kobiet w ciąży. A w którym tyg zaczęły Ci się mdłości?
Część ja mam termin z apki na 27 grudnia. Dziś beta mi się podwoiła i jest 320🥰. Zaczęłam niestety troszkę plamić ale mam nadzieję że to jakieś wysiłkowe bo dziś się dużo nanosiłam mojego roczniaka.
A no to pewnie dźwiganie Ci nie służy ale z tego co czytałam to można mieć plamienia do 3 msc i to nie jest nic niezwykłego. 😊
nie ma tragedii. Generalnie bardzo szybko się mecze i dopadają mnie momenty, że jestem mega senna. Dzisiaj mnie zemdliło dwa razy jak zaczęłam odczuwać głód. Nic poza tym się nie dzieje... A u Ciebie jak tam ?
Właśnie ja też się mega szybko męcze i mam takie momenty, że prawie zasypiam na siedząco i uczucie w brzuchu troszkę jak na okres. Poza tym w sumie nic. Piersi większe o jakiś rozmiar 😅 ale nie będę z tego tytułu narzekać, gorzej, że brzuch też napuchł jak na początku okresu i tak już raczej zostanie. Guziczki w jeansach mocno się napinają 😅

Załączniki

• Screenshot_20220421_175325_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20220421_175325_com.android.gallery3d.jpg
    127,2 KB · Wyświetleń: 43
Wracam po tym świątecznym czasie i mam sporo do nadrobienia widzę :)
Dopadły mnie mdłości, nie wymiotuję ale samopoczucie tragedia...
Czy któraś z Was też ma problem z zaparciami i wzdęciami?
U mnie to samo, za oknem przepiekna wiosna a ja zmeczona i zamulona mdlosciami i czuje sie, jakbym miala z 90 lat 😅
Zaparcia i wzdecia norma, ale mialam je tez przed ciaza (jelito nadwrazliwe), wiec w tym wzgledzie niewiele sie zmienilo.

Cześć dziewczyny, trochę już was obserwuję ale się nie odzywałam, bo u mnie sytuacja nieco zaskakująca. Jestem świeżo po równie nie planowanej konizacji ale wtedy nie wiedziałam o ciąży. 2 dni przed terminem dostałam okres, żywa krew, skrzepy te sprawy więc wybrałam się na winko do przyjaciółki. 3 dni później okres mi się skończył, a brzuch dalej bolał, piersi napuchniete na maxa. No i zrobiłam test i zdziwko, widać było bardzo, bardzo bladą kreskę. Pojechałam na betę, dodatnia.. a wieczorem silne krwawienie więc podejrzewałam że druga beta będzie już spadać, a tu urosła wręcz idealnie z 246 na 500. No więc jestem 😅mam nadzieję, że dotrwam tu z Wami do końca. 🤷‍♀️ Z kalkulatora wychodzi mi termin na 26 grudnia 😊 czy któraś z Was też ma na koniec grudnia?
Ja miałam w poprzedniej ciąży normalne 5 dniowe krwawienie identyko jak okres. Już nic mnie nie zdziwi :)

Wizyty🤰🏼🤰🏻

KWIECIEŃ

22.04 - @Blondynka w sieci @Cleo92
23.04 - @Dorotii
25.04 - @Margeritka28 @Helena!
26.04 - @PsychoPatka91 @Karola z nadzieją @Kamilka12
27.04 - @Purrfect @7grudnia @MissCe @Agnesco
@AgataG21
28.04 - @Olha92 @Edka88
29.04 - @kasiaa91
30.04

MAJ
02.05 - @Poplątana9
04.05 - @MartaMarkry @Lunak @Carolina123 @Nantes
05.05 - @pannadarianna @Malka_91
06.05 - @Mamafasolki
07.05
09.05
10.05 - @Agness29
11.05 -
12.05 -
13.05 -
14.05 -
16.05 -
17.05 -
18.05 -
19.05 -
20.05 -
21.05 -
23.05 -
24.05 - @Cleo92
25.05 -
26.05 -
Ja mam kolejna 05.05, widzę ze nie jestem sama 😍

Ja nie wytrzymałam i poszłam z polecenia do innego lekarza zrobić usg. Wyszło ze nadal dziecko rośnie równo usg z OM czyli 7+1, o tydzień urosło drugie tyle także oddycham z ulga i czekam do kolejnej wizyty :) już o objawy nawet nie pytałam, bo wiem ze to loteria, jak jest dobrze to tego się trzymamy :)

reklama
Właśnie ja z tym też od zawsze mam problem więc odrobiłam zadanie domowe na zaś, podejdź do apteki albo poszukaj sobie online takich saszetek(załączę zdjęcie poniżej) do rozpuszczania w wodzie, bezpieczne dla kobiet w ciąży. A w którym tyg zaczęły Ci się mdłości?
Pobrałam sobie zdjęcie i podejdę do apteki bo korzystanie z toalety to dla mnie koszmar 🙈
Mdłości mam od kilku dni a jestem dziś równo 7 tygodniu ciąży 😄

Do góry